Necunoscute

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

vivi23ro

Member
exista duferenta la cum arata cele 2 , cea mirositoare si restul ,la floare ,frunze? nu ai cumva poze cu ele Violeta?
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Cea din poza 9-10 pare a fi tradescantia si nu-i nevoie sa o legi,ea e curgatoare.
 

helisananca

Member
ma gandeam k doar seamana...asa am primit-o legata .are tulpina mult prea groasa..in comparatia cu celalalte tradescantia pe care le am ,initial asa am zis si eu sa o las libera dar e cam tapanoasa.plus k tradescantiile mele se intind ce se intind porma se rup singure :((,,partea care atinge ghiveciul se rupe ..cu toate ca nus foarte lungi ca sa pot zice k de la greutate..nu stiu de ce ..plus ca tulpinile sunt cam subtiri,ele se rup eu le pun la inmultit..:D..
 

helisananca

Member
la fel patesc si cu cea din pozele 9-10 se intind ce se intind porma le gasesc uscate in locul acela..plus k ea la origini era mai groasa ..si statea mandra in sus asa..acum e curgatoare,,nu o mai las i-am pus o scaricica poate i se mai ingroasa si tulpina si nu se mai rupe ..:(
 

sicora fabian

Active Member
AP

Poza 15, dupa forma vasului, a tulpinii si radacinile evidente, posteaz-o la bonsai, poate se uita si Vali, el este specialistul, dar este foarte neclara imaginea.
 

sicora fabian

Active Member
AP

Helisananca, bonsai este o forma de conducere, insa nu strica sa stii ce specie ai condusa sub forma de bonsai, pentru a sti cum s-o ingrijesti. Posteaz-o la bonsai si ai incredere in baietii de acolo!
Mymo s-ar putea sa aiba dreptate, dar arata de parca ai tinut-o in baie, este tare etiolata(eu n-am auzit de kalansoi plangatori).
 

ena

Member
Mymo are dreptate. In poza 19 este Kalanchoe. Si sunt plante care "curg" ca a ta in momentul in care se lungesc tulpinile. Am si eu.
 

helisananca

Member
da nu stiu ce sa-i mai fac acum ani arata asa frumos,acum se lungeste pana se rupe singura,iar tulpinita ei nu mai e asa de groasa este foarte fragila si se rupe imediat este a 4 oara kand s-a rupt anul asta..nu o tin in baie,nu am nici o planta in baie,e la bucatarie de 4 ani pe putin dar i0a mers bine acolo daia nu am schimbato!
 

sicora fabian

Active Member
AP

Desi-i cam tarziu, eu am facut si saptamana trecuta butasi de kalansoi. Cand nu prea aveam, faceam si butasi intermediari, acum ii fac doar de varf. Detasezi un varf de lastar cam de 10 cm(cel mai bine este sa-l tai cu un cutit bine ascutit-imediat sub un ochi, nu cu foarfeca, pentru ca se strivesc tesuturile in acea zona si putrezesc mai repede), rupi frunzele de la baza, il lasi cateva ore sa se zvante putin(chiar si o zi) si apoi ai doua variante: 1 - il plantezi(faci mai intai o gaurica cu un betisor) intr-un substrat de inradacinare-eu folosesc turba sau pastile de turba(Jiffy, dar poti folosi nisip, perlit. sau chiar in ghiveciul cu planta mama, daca nu este compact si-l dezinfectezi in prealabil), caz in care poti folosi un stimulator rizogen(ajuta la formarea radacinilor adventive-mustati, eu folosesc Radistim 1) si nu-i pun PET in cap(daca aerul este uscat, recomandabil ar fi sa-l acoperi o saptamana); 2 - dupa ce se cicatrizeaza incizia(butasul se ofileste un pic iar taietura este uscata, astfel se evita putrezirea butasului), se introduce intr-o sticla cu apa(sau alt recipient) - eu inradacinez foarte rar in apa(la litrul de apa este bine sa pui 10 picturi de hypoclorit de sodiu-clor pentru inalbit, sau o jumatate de aspirina, sau o bucatica de carbune de lemn, sau un banut de argint - impiedica "stricarea" apei si obturarea vaselor conducatoare - acest tratament este bun si pentru pastrarea florilor in vaza, caz in care se adauga si o lingurita de zahar pentru hrana. Daca este cald, inradacineaza in doua-trei saptamani - se observa ca incep sa creasca. Succes(asa se procedeaza la toate butasirile de varf, in verde, in general), desi cred ca trebuia sa postez pe alt topic acest mic roman tehnologic.
 

helisananca

Member
multumesc mult...in principiu el daca s-a rupt "s-a taiat singur" practic,de fiecare data cand s-a rupt l-am pus la facut mustati,s-a prins relativ repede,dar tot asa creste ,urat. :( ..multumesc mult
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Este un topic cu aceasta planta,acolo scrie ca prefera un vas mic,putina apa,perioada de racoare si lumina slaba pt inflorire.
 

helisananca

Member
da..imi cer scuze ..initial am inceput altceva si am dat in kalanchoe.. :) ...nu am stiut ce e ..puteti sa mutati.. :oops: ...oricum multumesc de sfaturi
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus