Nalba (Althea rosea)

cornelia

Fondator
Membru staff
Am observat zilele trecute niste Nalbe foarte frumoase in gradina blocului de peste strada. Incerc sa le pozez maine. Voi v-ati plantat Nalbe in gradina? Si daca da, ce varietati?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Da. Si cele pe care le-am vazut eu sunt tot asa inalte.
Abia astept sa le pozez ca sa le vedeti.
 
sunt de toate nuantele si culorile,se corcesc ( hibridizeaza ) intre ele foarte usor si apar nuante noi, cele puse din seminte nu infloresc in primul an, nu au pretentii exagerate de soare si apa
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Sa stiti ca m-am chinuit sa pozez nalbele alea. N-au iesit deloc bine in poze asa ca nu le-am mai postat. Nu se ocupa nimeni de ele sa le curete de uscaturi si mai "curgea" si polenul din flori.

M-am urcat si pe gard ca sa le fac poze. :) Se uitau oamenii la mine ca la urs.
 

blueheart_d

Member
nalbe simple avem in curtea blocului o gramada, asa ca anul trecut am cules seminte si anul asta le-am semanat. e adevarat ca au iesit doar niste tufe cu frunze pe care am vrut sa le arunc ca-mi invadau lantana, dar am zis ca le mai las sa fie frumoase la anu'. acum am cumparat cateva plicuri de nalbe cu floare batuta, dar nu am rabdare sa astept un an dupa flori. chiar nu se poate sa infloreasca mai repede?
 

Veritas

Member
Pe mine m-au cam invadat, au facut o gramada de "copii" pe langa tufele initiale..Am dat la toata lumea, acum iar e plin..Mi-e mila sa le tai si sa le distrug...

V
 
pt blueheart

semana-le acuma, urgent si dupa ce rasar sa le asiguri cat mai multa lumina. Ai grija, se dezvolta nu gluma deci cand le repici din semanatura sa plantezi doar cate o planta la ghiveci de 10cm diam. in pamant bogat.
Inca odata, atentie! cat mai multa lumina!!!
In aprilie, inainte de a le scoate afara uda-le cat mai rar (chiar daca se mai ofilesc din frunze) si apoi caleste-le. tratamentul "sec" si temperaturile nocturne vor stimula inflorirea.
Dupa plantarea la locul definitiv vor inlfori, cam la o luna mai tarziu fata de cele de anul trecut. :wink: :wink:
 

alfa

Active Member
Iza, foarte furmoase. Si eu imi doresc de mult la munte. Am semanat anul trecut dar nu a iesit nimic. Acum experimentez!!!!
Am semanat 30 de seminte de nalbe batute in ghiveci, aici in Bucuresti. Din 30 au iesit 25 pana acuma si tocmai dau al doilea rand de frunze.

Eu am pus toate cele 30 intru-n ghiveci mare, au vreo 5 cm distanta intre ele. Ma gandeam sa le transplantez si sa le pornesc bine aici in Bucuresti, ca pot sa ma ocup de ele in fiecare zi si abia cand vor fi mai viguroase sa le duc la munte.

Cand trebuie sa le transplantez in ghivece individuale?
 

mirela06

Active Member
Alfa, ai avut noroc cu ele. Mie nu mi-au iesit si m-am suparat.Acum nu mai am unde sa le pun si sa vreau ca am refacut locul. Oricum, unde am copilarit ei, la munte, la Anina, aveau bunicii ,toate culorile, iar eu le mincam frutele alea. Ce mi-o fi plaut asa ceva, nu stiu :? :rofl: :rofl:
 

alfa

Active Member
Pai cred ca si mie tot de la bunici mi se trage. Ca avea intotdeauna in curte nalbe. Se autoinsamantau. Dar era din acelea simple. Astea batute imi plac mai mult si imi place ca sunt foarte colorate si rustice.

Anul acesta am tot vazut prin foarte multe curti, asa ca am hotarat sa nu ma las. Pai cum altii au si eu care imi doresc asa mult nu am ? Sa vedem acuma daca reusesc.

Nalbele mele :rofl: :rofl:
 
Sus