lumina artificiala

alien.alin

Member
Nu stiu daca s-a mai discutat, dar vorbeam azi pe messenger cu Flo_flu despre bonsai, binenteles...Si din discutiile noastre am ajuns si la surse de lumina artificiala pentru bonsai. El foloseste un tub neon din categoria celor folosite pentru acvarii, la incurajarea fotosintezei...ma gandesc ca e cel mai bun...

Eu am acasa o veioza cu tub neon, nu prea mare, dar pentru cei 5 bonsai mici ai mei, le ajunge...Numa' ca nu stiu sigur daca i-ar ajuta cu ceva veioza asta sau nu...

So, intrebarea intrebatoare pentru cei care sunt in mai multa cunostinta de cauza decat mine, este urmatoarea: lumina de la veioza cu neon este buna de ceva la bonsai? sau consum curentul degeaba?

Multam fain de raspunsuri
 

vali

Active Member
Moderator
Nu am folosit niciodata lumina artificiala pentru bonsai (adica la modul intentionat!).
Cand aveam 2 pereti de acvarii (acum vreo 15-17 ani), ma spargeam in figuri cu tuburile fluo si cu care este cel mai bun... De-atunci, mi-a trecut.
La bonsai nu am folosit niciodata, deci sunt total ”pe dinafara”... si cred ca asa voi ramane. Daca pana acum nu am avut nevoie de lumina artificiala, mai mult ca sigur ca nici de-acum incolo nu-mi va folosi. Asa ca sunt un outsider (si sper sa raman asa :) ).
Nu m-a interesat subiectul, niciodata.
 

alien.alin

Member
pe mine m-ar interesa putin, pt ca am doi bonsai mici mici si vreau sa-i ajut sa creasca...mai ales acum cand e ziua mai scurta, pana se pun ei pe picioare, dupaia doar lumina zile le va fi deajuns...
 

flo_flu

Member
vali a spus:
Cand aveam 2 pereti de acvarii (acum vreo 15-17 ani), ma spargeam in figuri cu tuburile fluo si cu care este cel mai bun... De-atunci, mi-a trecut.
La bonsai nu am folosit niciodata, deci sunt total ”pe dinafara”... si cred ca asa voi ramane.
si acuma zici, dupa ce mi-am gaurit peretii :)
 

vali

Active Member
Moderator
<img src="http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002006E.gif"> Pai cin' te-a pus? :)

Cand am fo la Cluj de ce n-ai zis nimic?
 

Sash

Active Member
Mai mult pe langa topic decat on topic - eu am incercat sa pacalesc niste adeniumi si lastari de hibi, sa-i conving ca nu-i iarna si sa nu intre in hibernare respectiv sa se prinda. Ii tin la aprox. 20 grade si cu lampa (normala, de birou) aprinsa aprox. 12-14 ore pe zi. Mai sunt si cativa carcotasi dar majoritatea pare convinsa ca nu-i iarna :)
 
Sus