intrebare pt specialisti

danero2004

Well-Known Member
Moderator
nu, caldura generata e completata de curenti de aer cald , care cred ca vor usca varfurile frunzelor , fara ventilare da, cu ventilare nu , recomandat la fara ventilare un burete ud dedesubt
Succes,Daniel
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
eu nu l-as anula definitiv , daca se poate as reduce turatia , asta ar fi ceva super sa reduci 1/10 turatia ar fi placut plantelor si nu ar incuraja mucegaiul

Succes,Daniel
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
mergi cu el la unu si iti monteaza un adaptor (rezistenta) sa reduca valorile la intrare curent, bla bla bla :)

Succes,Daniel
 

dana_rusu

Member
Multumesc asa am sa fac deci 1 la 10 :? daca nu ne acopera zapada maine poate au de un nne elecrician :wink:
 

ena

Member
Ca sa nu mai deschid un topic nou si pentru ca in cele pe care le-am citit nu am gasit raspunsul, l-am folosit pe acesta...
Am mai multe intrebari:
Ce diferenta este intre tripsul tutunului (Thrips tabaci) si tripsul californian (Frankliniella occidentalis)? Care este cel mai raspandit la florile de interior?
Un insecticid care merge pentru un tip de tripsi, merge si pentru celalat? (sunt insecticide pe ale caror instructiuni sunt mentionate ambele tipuri de tripsi, dar in general este mentionat numai tripsul tutunului) Din experienta voastra care ar fi cel mai bun insecticid pentru combaterea tripsilor? Dar a musculitei albe?
Daca stropesti cu un insecticid se zice ca daunatorii pot deveni rezistenti la acel insecticid. E adevarat? Daca da, cat dureaza sa treaca aceasta rezistenta? Sau nu mai trece deloc?
Daca se stropeste cu insecticid de ingestie si contact, cat dureaza pana ar trebui sa moara daunatorii? (in cazul in care as vrea sa vad daca este eficient insecticidul si as izola o planta pe care sa o stropesc si ca sa nu risc aparitia rezistentei daunatorilor la substanta activa)
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Nu stiu ce diferenta este intre ei dar probabil unu e o mutatie genetica


Ca o gluma , pai daca ii dai otrava unui chinez nu moare ca nu e caucasian sau japonez :rofl:

cele mai bune in parerea mea sunt cele piretroide , dar cel mai tare cred ca uleiurile horticole de vara au efectul cel mai mare producand o perdea de ulei intre frunza si insecte , fara a afecta planta ....aici intra E-merit Oil si Confidor - oil , probabil si altele cu aceiasi substanta activa

daca stropesti cu acelasi insecticid la cote fixe si precise nu capata rezistenta ca nu are cum , dar cum erorile sunt umane , apare fie solutie prea slaba fie lasata prea mult in recipiente inainte de stropire si astfel apare imunitatea, de aceea luand aceste aspecte in considerare unii vanzatori recomanda alternarea lor.

Efectul maxim este obtinut la mijlocul intervalului , de ex la majoritatea mor 10-25 % in primele zile si 60-90 % in zilele 3-5 iar restul spre final.

Tratamentele de forta se pot face la intervale de 6 zile , iar plantele care pot fi izolate e bine sa fie puse intr-un cort de PVC in care solutia sa nu se evapore repede de pe planta si planta sa apuce sa absoarba substanta activa si in plus insectele care sunt pe planta nu vor putea emigra/scapa/fugi de pe planta bolnava la altele sanatoase.

Dupa ce vizual se descopera ca planta a recapatat sanatatea , se pot face tratamente cu aspirina sau apa de salcie si un tratament preventiv la 14 zile cu Calypso
 

ena

Member
Multumesc pentru raspunsuri, Dane. Din pacate insecticidele uleioase nu sunt bine tolerate de plantele de interior (eu am multe violete).
Am intrebat de rezistenta daunatorilor, pentru ca sa stiu la ce interval de timp pot refolosi un insecticid astfel incat sa obtin eficienta maxima. Deci, daca un insecticid nu are efect (desi este recomandat pentru acel daunator), nu are sens sa incerc sa il mai utilizez peste o anumita perioada de timp...
Si ca raspuns la gluma... daca pe indicatiile unei otravi sunt indicati numai japonezii, pot sa incerc si pe caucasieni, hm? (si atunci pe unele de ce sunt trecuti amandoi... pentru siguranta reusitei? :evil: )
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
pnetru plante cu frunze "paroase" s-au scos acele etichete galbene cu adeziv , le gasesti la baumax si se pun in ghiveci , culoarea e atractia lor :D
 

ena

Member
Am musculita alba la o lantana. Tripsi nu, dar as vrea sa stropesc preventiv si pentru asta vreau sa am mai multe informatii. Mai ales ca, asa cum am spus, pe unele insecticide sunt mentionate ambele tipuri de tripsi si pe unele nu. De aceea ma gandesc ca trebuie sa fie ceva diferit. Ma poti ajuta?
 

angela draganoiu

Active Member
nu stiu unde sa pun aceasta intrebare asa ca o pun aici.
am in blacon, care e inchis insa mai am teava descurgere, o multime de gandaci de aceeia rau mirositori cand ii strivesti. eu i-am tot poftit afara insa ei se incapataneaza si revin, probabil intra pe teava descurgere, si se aseaza pe frunzele plantelor. intrebare : fac rau plantelor ?
 

dana

Member
Vin si eu cu o idee numa' sa nu dati cu paru' :oops:

uleiul de NEEM ar fi bun pentru plante la combaterea parazitilor?
Ca de sute de ani este folosit de arabi in combaterea paduchilor si altor gargauni pe pe corpul omenesc
 

MASCHA

Active Member
Danero a scris:
"Dupa ce vizual se descopera ca planta a recapatat sanatatea , se pot face tratamente cu aspirina sau apa de salcie si un tratament preventiv la 14 zile cu Calypso"
Intreb in ce consa tratamentul cu aspirina si apă de salcie?
 

sicora fabian

Active Member
Angela, intreba la fitofarmacie de momeli toxice sau fa-le tu punand paine inmuiata in solutie concentrata de insecticid.
 

angela draganoiu

Active Member
sicora fabian a spus:
Angela, intreba la fitofarmacie de momeli toxice sau fa-le tu punand paine inmuiata in solutie concentrata de insecticid.
multumesc. am sa tin minte pe viitor caci acum cred ca nu mai e cazul pt ca vine frigul si s-or piti si ei pe undeva, nu ?
ma intrebam daca fac rau plantelor. eu ii dau afara insa au fost foarte multi anul asta si nu stiu de ce si pe unde intra pt ca am balconul inchis, e drept nu foarte etans :)
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
MASCHA a spus:
Danero a scris:
"Dupa ce vizual se descopera ca planta a recapatat sanatatea , se pot face tratamente cu aspirina sau apa de salcie si un tratament preventiv la 14 zile cu Calypso"
Intreb in ce consa tratamentul cu aspirina si apă de salcie?
Apa de salcie e o asprina naturala pentru multe "organisme" din natura :rofl:

Aspirina contine o forma de salicilina , dar nu prea recomandata ca fiabilitate , cel mai bun ar fi un extract natural din coaja de salcie

Ajuta plantele sa se bata singure cu bolile aparute cat si cu daunatorii , nu ii va invinge dar efectul lor pe planta va fi minim :D
 

MASCHA

Active Member
Si cum se procedeaza se uda plantele sau se stropesc cu extractul de salcie?
Nu prea mai vreau sa tratez plantele cu chimicale si ma gandesc ca metoda asta le-ar ajuta acum inainte de iernare,in lupta cu daunatorii,poate le da un plus de imunitate......stii ca la oameni ....daca mananci usturoi nu racesti :)
 
Sus