Ingrasamnt orhidee

mya marya

New Member
Buna ziua , imi spune cineva daca pot folosi ingrasamnt la orhidee daca sunt momentan inflorite , sau numai dupa ce se termina florile ?
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Sigur ca poti folosi ingrasamant numai sa nu abuzezi. Si nu folosi la fiecare udare :)
 

Corina Gabriela

New Member
Puteti folosi ingrasamant bare, arata ca niste rezerve de cerneala, se infig in substrat si dureaza 2-3 luni. E foarte eficient! E chiar recomandat sa le ajutati in perioada de inflorire :)
 

victor

Active Member
Dacă se adaugă nutrienți cînd plantele sunt înflorite, florile se trec mai repede.
Nutrienții se folosesc după trecerea florilor.Am mai postat un subiect pe această temă și țin să precizez că nutrienții nu se folosesc la întîmplare, ci în funcție de stadiul de dezvoltare al plantei.Nu se folosesc nutrienți în stadiul de repaus vegetativ și atunci cănd plantele sunt înflorite.Nutrienții se aplică în funcție de raportul NPK și de necesitățile actuale ale plantei.
 

Roxanna

Active Member
Depinde de la o planta la alta. Unele plante infloresc si in acelasi timp cresc vegetativ, frunze, noi pseudobulbi, radacini. La acestea nu este o greseala daca se foloseste in continuare ingrasamant. Altele se opresc din crestere in perioada infloririi, iar ingrasamantul nu mai este atat de necesar. De asemenea, depinde de anotimp. Iarna, metabolismul plantelor este incetinit si trebuie fertilizate mai putin, in timp ce vara consumul de energie este mai mare.
 

victor

Active Member
Nu vreau să intru în polemică cu nimeni, am postat un subiect pe această temă și îmi este greu să mă repet.
Știu din experienșă, altfel nu interveneam în discuție.Cât despre îngrășământul sub formă de bețișoare, eu nu-l recomand.
Nutrientul lichid este ideal, dar trebuie respectat dozajul, cu condiția ca plantele să fie udate inițial cu apă și apoi cu nutrient.
 
Sus