Identificare Trandafiri

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
mda ,acum dupa pozele astea chiar nu e L D B .

nu stiu ce e ,renunt :oops:


e interesant asta cu L D B ,pt ca mai multe fete care il au de pe un forum din HU ,spun ca nu are parfum ,sau il are foarte slab ,iar pe hmf scrie ca are parfum :?
il am si eu dar e din lastar si a facut doar doua flori anul asta ,parfum nu prea am simtit la el :? il are cineva de mai mult timp ? ca sa ma lamuresc si eu :)
 

dancoman

Member
Pare Lübecker Rotspon (pe care il am).La L.D.Braithwaithe nu am sesizat parfum,in mai multe randuri pe HMF am gasit eronat acordate calificative de ,,strong,, unor trandafiri cu parfum mediu sau slab(nu am cautat sa le retin insa numele)...acum tac! :mrgreen:
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Mulţumesc, Dan. Nu e el. Are cu mult mai multe petale, sunt înguste si foarte dese. Lübecker Rotspon e dat pe HMF cu 20 petale. La culoare seamănă.
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Multumesc ,Dan :D
la LDB pe siteul Austin scrie doar parfum mediu ,dar eu nici ala nu am simtit :roll:
 

gabrielais

Active Member
la mine a avut parfum slabut...abia perceptibil..nici intr-un caz nu poate fi categorisit ca fiind foarte parfumat
 

cristinaf

Well-Known Member
zi_inflorata a spus:
da, cred ca asta e.

Si mai e unul, asta , luat din bulgaria din metro.

Miroase mai puternic, are o culoare mai pala, o combinatie intre roz si crem pastel. Sta in soare direct, florile au pornit din vara si si-a terminat inflorirea de vreo doua-trei saptamani.
Am mai gasit unul cu care parca seamana mai bine - 'Morgengruss'. Florile au mai multe petale, sunt mai pline la asta.
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 387&tab=36
 

Rose

Active Member
Am avut ocazia sa trec pt 2 ore pe la bunici...am regasit trandafirii parca dupa sute de ani...putini mai aveau bobocei pe care nu cred ca au timp sa-i duca la maturitate.

El
http://nicoletadaniela.sunphoto.ro/A_ve ... a/83170633
http://nicoletadaniela.sunphoto.ro/A_ve ... a/83170641
http://nicoletadaniela.sunphoto.ro/A_ve ... a/83170647

mi-a atras atentia cu un parfum extrem de puternic. Cred ca l-am mai vazut inflorit, dar de o asemenea mireasma nu-mi amintesc. Mai mult de 40-50 cm nu are, plantat fiind din toamna sau primavara, nu-mi amintesc prea bine. Nuanta este un portocaliu cu o vaga tenta de roz.
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Cam asa pare. Cel putin floarea. Daca se si comporta ca un teahibrid mai mult ca sigur el este. Oricum satiratii sunt specializarea lui Delbard.
 

nely

Member
Poate ma puteti ajuta si pe mine sa identific un trandafir care mi-a placut f mult,floarea o avea mare,cca 10-11 cm deschis,are parfum discret si e mult mai inchis la culoare spre bordo decat in poza...
, este pus in vaza, penultima poza este facuta cu blitz
 

nely

Member
Multumesc Dan :D , dar parca totusi nu arata ca Barkarole, o sa cer o poza cu tufa,poate asa...
 

dancoman

Member
nely a spus:
Multumesc Dan :D , dar parca totusi nu arata ca Barkarole, o sa cer o poza cu tufa,poate asa...
...Tufa,ghimpi,inaltime,frunza,petiol,culoarea ramurilor noi...etc ...numai tu iti poti da seama din diferite poze,ti-am zis este greu numai dupa floare caci de multe ori culoarea rosie nu este redata fidel de catre aparatele digitale.
 

miki70

Active Member
Ajutati-ma sa identific si eu urcatorul asta


L-am achizitionat ca trandafir galben urcator dar a iesit altceva. In anul 2 l-am mutat pt ca era la umbra, in anul 3 a facut un lastar lung de 3 m care l-am marcotat jos , planta mama a murit dar mi-a supravietuit cel marcotat.
Anul trecut nu i-am facut poze, poza aceasta e din 2011. Mai caut o poza de aproape stiu ca e pe undeva salvata. E neparfumat si face flori f mici o singura data pe an.
 
Sus