Guzmania

blueheart_d

Member
guzmania e una din preferatele mele, dar prea multe nu stiu despre ea. eu nu am avut niciodata noroc la ea. am avut doua dar ambele s-au suparat. prima nici nu atinut mult. a doua a dus floarea bine mersi pana a facut puiuti. maica-mea nu a stiut nici ea ce sa faca cu puii asa ca din auzite i-a luat jos (desi nu aveau radacini), si i-a pus direct in pamant. s-au prins dar de atunci nici mama nici puii nu o duc bine. au ceva frunze palide, da nici n-ai zice ca e guzmania.
 

penelope_popa

New Member
Am si eu o guzmania si mi-a facut 9 puiuti. La un moment dat credeam ca se usuca planta mama dar totusi m-am gandit sa nu o arunc si sa o mai tin un pic chiar daca de la mijloc in sus era uscata. Si, spre surprinderea mea acum mai scoate un puiut. Primii puiuti i-am tinut in apa cateva zile , dupa care i-am plantat in pamant. Au frunze frumoase insa nu stiu cand vor face si floarea cea rosie. Cam de anul trecut din toamna i-am plantat in pamant. Oare cand vor face si floarea caracteristica guzmaniei?
 

valentyna

Member
si eu am o guzmania,mi-a dat-o sora de la planta ei anul trecut.nu s-a inrosit dar nici nu mai trag nadejde caci eu am auzit ca la cele pe care le aduce la vanzare le pune o solutie sa le forteze inrosirea,tare as fi curioasa daca a avut cineva puiut si i s-a inrosit fara sa-i puna vreun ingrasamant special..... :|
 

magda

Active Member
Moderator
da se inroseste fara tratament special. Am facut cadou in urma cu 1 an si jumatate unei colege o planta inflorita, a facut multi pui si acum unul din pui este la mine cu floarea pe trecute deja si inconjurat de pui.Am avut si eu o planta inainte, dar datorita excesului de apa a murit.
 

magda

Active Member
Moderator
trebuie sa aiba o lingurita de apa fiarta si racita nu mai mult ca putrezeste.Colega mea nu i-a pus apa deloc in rozeta si planta ei s-a dezvoltat mult mai bine ca a mea.Nu stiu ce sa zic.
 

mimish

Active Member
Eu am primit una la sfarsitul lui august. Floarea rosie este si acum frumoasa si are doi pui pe care ii voi desprinde de Florii (sunt deja mai mari decat jumatate din planta mama). Saptamana trecuta mama mi-a dat una micuta, portocalie. Sunt foarte cuminti, nici nu stii ca le ai in casa. Eu apa nu le-am pus in rozeta, ci in ghiveci. O ud dupa ce s-a uscat pamantul la suprafata.
 

Roxana

Active Member
nici eu nu am pus apa in rozeta la Guzmanie, pentru ca raman niste pete pe frunze (cred ca de la calcarul din apa)
 

ionascus

Active Member
Ok

Dati-i un sfat,va rog...guszmaniei mele i s-a uscat floarea...am fost sfatuita sa o tai.....are frunzele verzi,nu are pui...nii nu moare nici nu traieste...ce sa-i fac?
 

ghia_don

Active Member
Dupa ce-i tai floarea,( ca tot e uscata)ii va da si puisori. Planta mama va muri abia dupa ce puii vor fi destul de puternici sa traiasca singuri..
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Am mai multe tipuri de bromelii (guzmania, aechmea, vriesea). Nu mi s-a întâmplat să nu facă pui. Ba chiar am păţit ca după ce am despărţit unul din pui pentru a-l da, planta-mamă să mai facă alţi pui, pe lângă cei pe care îi avea deja. Deci nu aruncaţi plantele. Udaţi-le în continuare în special în rozetă (la mine nu apar urmele de calcar de care se vorbea anterior; folosesc apă de ploaie cu care şi pulverizez zilnic planta şi de mai multe ori dacă temperatura o cere) şi mai puţin în ghiveci. În rest răbdare! :D
 

marirogo

Active Member
Mie mi s-au uscat vreo 2,3 guzmanii pana acum, si n-am idee de ce.Acum am una cu pui, si floare s-a uscat si am taiat-o, dar parca mi-e frica sa despart puii.
 

marirogo

Active Member
Imi amintesc ca la una am despartit puii care nu aveau radacini, dar s-au uscat si puii si planta mama.
 
Sus