Gradina Botanica "Anastasie Fatu" - Iasi

D

dyayzh

Guest
Istoricul si detalii in amanunt despre aceasta gradina botanica gasiti pe linkul deja postat in topicul "Gradini Botanice din Romania". Fiind ieseanca si mai ales mare iubitoare de flori, am cutreierat cararile acestei gradini de mic copil. Va pot spune ca este un loc extrem de frumos, linistit, bine ingrijit, ideal pentru plimbarile de duminica in familie. In fiecare anotimp parcul ofera plante inflorite pe categorii si in minunate aranjamente, punctul culminant fiind aleea cu trandafiri - o adevarata desfatare de culori si frumusete.

Exista si un minilac cu nuferi si alte plante acvatice, dar si un lac mare unde, impatimitii de pescuit mai arunca catre o undita. Serele, extrem de bine ingrijite, au o varietate mare de plante din toate colturile lumii insa, un lucru negativ, 3 sere cu cele mai spectaculoase specii sunt mereu sub lacat : plantele tropicale, cactusii mici si cameliile si azaleele. In perioada de maxima inflorire a cameliilor si azaleelor, gradina botanica organizeaza zile speciale de vizitare, zile in care mii de ieseni se perinda sa admire asa frumuseti. Anual se efectueaza expozitii cum ar fi: Expozitia de crizanteme (toamna) sau de trandafiri.

Invit orice forumist care ajunge prin Iasi sa viziteze aceasta gradina si va pleca cu o frumusete in plus in suflet (2 ron intrarea in parc, 2,5 ron cea in sera)

Album:
http://community.webshots.com/album/560 ... bA?start=0
 

viovaslui

Member
Anul acesta nu am reusit sa ajung la expoflora la Iasi. Cine a fost regina expozitiei? Anul trecut a fost o superba crizantema verde.
 

calin123

Member
dyayzh a spus:
insa, un lucru negativ, 3 sere cu cele mai spectaculoase specii sunt mereu sub lacat : plantele tropicale, cactusii mici si cameliile si azaleele.
ba din contra , foarte bine caci la romani tentatia de a rupe " un lastaras , o floricica sa oam ca amintire " e mare
 
D

dyayzh

Guest
Nu e asa....sunt convinsa ca se pot gasi alte modalitati de a tine la distanta doritorii...nu sa puna totul sub lacat. Cum poti admira??? Si daca nu poti admira la ce mai sunt tinute??
 

cornelia

Fondator
Membru staff
E si asta o dilema. Mai sunt si alte locuri de unde oamenii se infrupta ca si cum ar fi mosia lor.
 
D

dyayzh

Guest
Stii cumva cand e expozitia de trandafiri de la Gradina Botanica?
 

yulica19

New Member
Este cumva alta expozitie de trandafari in afara de ceea ce este in rosarium? Daca da, nu am idee cand se organizeaza.
 

ghia_don

Active Member
Expozitia "Flori de toamna" 2008 la Gradina botanica Iasi
Exista o sectiune in Gradina botanica organizata special pentru nevazatori, unde prezentarea plantelor este facuta in alfabetul Braille. Si la aceasta expozitie au fost prezentate astfel majoritatea soiurilor
 
Anul acesta expozitia de flori de toamna a fost minunata! Din nefericire azi s-a terminat. De cand am inceput, nu am rezistat si am mers in prima zi, in ultima, adica azi, si inca de doua ori... am urmarit florile de-a lungul expozitiei, a fost minunat, iar sera cu ocazia asta am vizitat-o mai mult... e frumos de tot. Daca vreti sa vedeti ceva poze si de ale mele de la Gradina botanica, gasiti aici: http://home-and-garden.webshots.com/alb ... 1475KKqXPj si aici: http://home-and-garden.webshots.com/alb ... 6674ILfeGs
Din nefericire, stric eu un pic peisajul, dar... ma scuzati!
 

lelia

Well-Known Member
Foarte frumoase si florile si tu ,cei care locuiesc in orasele cu gradini botanice consider ca sunt privilegiati .Sunt foarte multi ani de cind nu am vizitat o gradina botanica ,nu s-a ivit ocazia ,desi imi doresc f mult acest lucru .Pina atunci o sa le vad pe toate in poze :|
 
Zilele astea la Gradina Botanica din Iasi este expozitie de azalee! Inca nu am ajuns sa o vad, dar... trebuie sa imi fac timp zilele astea!
 

ghia_don

Active Member
Va invit sa vizitati rozariumul, care in aceasta perioada este un adevarat spectacol al culorilor si miresmelor :D


 
Sus