Gloxinia, un punct de pornire ...

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Cam cat costa in mod normal un blister cu 2 bulbi de gloxinii? Definiti va rog bulbii mari ( ce dimensiuni au )? Eu am vazut la un magazin mic in Campina 2 bulbi la 16 lei. Mi s-au parut mari cred ca aveau vreo 7 cm. Pana acum nu am mai avut gloxinii si imi plac foarte mult.Prin bucuresti ati vazut recent?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Da. Bd. Ion Mihalache, statia Piata 1 mai. E o florarie fix in zona si au cateva varietati la 20-25 lei ghiveciul.
 

Fleur

Active Member
Alexandru, nu conteaza prea mult marimea bulbilor ci sa fie viabili. Se gasesc si mai ieftini cam 10 lei/pachetul cu 2 bubi. Cauta ca bulbii sa fie incoltit ca sa nu ai surpriza sa fie putrezi. Si e posibil sa mai ai o surpriza si sa nu infloresca asa ca pe poza pachetului.
 
Multumesc pt info Fleur si Cornelia! Saptamana viitoare cred ca o sa dau o fuga prin hypermarketuri prin Bucuresti...ca nu m-am mai uitat de mult de bulbi si flori :D
 

anadometia

Member
Aveau: alb-Mont Blanc,1bulb 6,99;Mov-Hollywood si la 1bulb si 2bulbi 9,99;Rosu cu bordura alba-Kaiser Friderich;rosu-Etoile de feu;mov cu bordura alba-kaiser Wilhelm.Eu am gasit in Cora .Mery daca te intereseaza spune si iti cumpar eu sau astepti si iti daruiesc eu frunze de la ce am cumparat(sunt optimista ca vor iesi asa ca in foto )
 

MERY

Active Member
Multumesc mult! esti o draguta ,din cele enumerate de tine le am pe toate, am crezut ca poate ai vazut ceva mai deosebit...imi place mult gloxinia alb din albumul tau... :oops:
 

anadometia

Member
Multumesc Mery,este Mont Blanc si a fost foarte florifera anul trecut si acum inca se odihneste.Daca doresti ,cu placere cand o sa aiba frunze de dat.
 
Am fost in bricostore, obi, metro si real pt bulbi de gloxinii insa nu mi-a placut cum aratau. In metro erau bulbii mari dar cred ca aveau un inceput de mucegai pt ca erau albi pe alocuri.
 

popescu gp

Well-Known Member
gloxinii

Trei sferturi din gloxiniile mele sa-u trezit ;le-am scos de la iernat si la-am pus la lumina filtrata caci in balconul meu soarele bate foarte puternic.Am o specie de gloxinie (seemania) dupa Dibley cu florile mici tubulare in totalitate rosii spre deosebire de bolivian sunset care pe interior are galben;seamana intr-u catva din ce am cautat pe net cu gesneria Ako Cardinal Flight deci nu sinningia cardinal(spre a nu se confunda)Aveti vre-o ideie despre acest lucru ?am sa incerc sa fotografiez imaginea din albumul lui Dibley si s-o pun pe net;nu stiu daca voi reusi
 

anadometia

Member
tudor_ al3xandru,vezi in cora,carrefour,eu de acolo am luat.Iar din hornbach, am achizitionat tigrina red.Asta in urma cu o saptamana, dar aveau multe.Daca nu gasesti pe gustul tau ,astepti si iti dau eu frunze mai incolo.
 

alfa

Active Member
Am o intrebare.

Am pus in toamna o frunza de mini-gloxinie la inradacinat si a facut radacini si bulb in foarte scurt timp. Am plantat-o si de atunci sta verde. Am verificat acum vreo luna bulbul de sub frunza. A mai crescut, are dimensiunea unei nuci mai mici, dar nu vrea sa dea si el un muguras.

Cam cat timp trebuie sa treaca pana vor aparea frunzulitele noi?
Am citit pe undeva la violete, ca se taie frunza mama pentru stimularea aparitiei frunzelor noi. Se aplica cumva si la gloxinia?
 

gty

Member
salutare
am si eu 2 gloxinii de anul trecut si vad ca nici nu se catadicsesc sa iasa
ce or avea ?
stie careva ?
pls help !!
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus