Ghivece compartimentate

Sash

Active Member
Ghivece compartimentate ati vazut de vanzare pe undeva?
Ma refer la cele cu 2-3 ghivece individuale in interior...
 

melu

Member
Sash, am vazut ceva de genul asta, nu stiu daca chiar la asa ceva te refereai, pe la mestesugarii/comerciantii care vand decoratiuni, impletituri si alte cele pe Valea Prahovei sau pe la munte in general. Este vorba de ghivecele compartimentate pt mirodenii spre exemplu... au mai fost postate mai demult poze pe forumel cu asemenea vase. In vara asta cand am fost la munte, am vazut peste tot asa ceva dar nu am intrebat cat costa. Erau din lut.
 

Sash

Active Member
Ufff...nu stiu cum sa explic. Nu la cele de ceramica cu "buzunarase" ma refer.
Am eu unul la niste orhidee - in ghiveciul rotund sunt bagate 2 ghivece semirotunde, adica sunt 2 plante, fiecare in ghiveciul ei.
 

mymo

Active Member
Aha,deci doua jumatati de ghiveci inlocuiesc un ghiveci normal.Dar nu poti sa compartimentezi un ghiveci cu o bucata de plastic? zic si eu.. :oops:
 

Sash

Active Member
Da, pana la urma cred ca asa o sa fac, insa speram sa gasesc ghivece "individuale" care sa formeze un ghiveci mai mare - am inteles ca e mai sanatos pentru plante, in cazul in care vrei sa faci o combinatie de mai multe in acelasi ghiveci. Ca altfel se vor bate pe acelasi spatiu si cea mai "puternica" va tinde sa o sufoce pe cea mai mica, iar daca una are probleme le va transmite automat si celeilalte...
 

sicora fabian

Active Member
AP

Nu sunt de acord cu tine, Sash. Avand tot ghiveciul la dispozitie, fiecare se intinde cat are nevoie, iar daca totusi ti se pare ca una ajunge despotica, tai cu cutitul, vertical, pamantul dintre plante si ai rezolvat problema, fiecare la locul ei cu radacinile, pana cresc din nou, le ajunge timpul sa le transvazezi.
Insa ideea ta mi se pare foarte eficienta cand ai de gand sa modifici "combinatia". Da!
Sau cand au cerinte diferite fata de substrat!
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Inventivi străinii ăştia! :wink:

Cum să găseşti pe la noi, când dacă ceri ghivece largi şi puţin adânci (de diferite mărimi) se uită - în multe magazine - chiorâş la tine! :)
 

mena

Member
Pai cred ca asta este singura optiune care iti ramane... :D
Pacat ca nu gasim si la noi asemenea ghivece :roll:
 

mama4you

Member
am vazut ca au aparut si la noi la kaufland 3 ghivece pe un platou ..sunt din ceramica....

dar cred ca se pot confectiona si din lemn, nu? care binenteles va fi tratat si ii putem da forma pe care o dorim!
 
Sus