Foarfeca Ichiban

bandi87

Member
A folosit cineva de pe aici de pe forum foarfeca Ichiban pana acum?

Is curios fiindca am auzit destule lucrurui interesante despre ea...dar pana acum mi sau parut doar "marketing"..is curios daca chiar e buna?

 

vali

Active Member
Moderator
Nu stiu daca ar da cineva 300 de euroi pe scula? Indiferent ca e conceputa de Invernizzi, forjata de Masakuni si cutia semnata de Pall... De fapt, nu stiu daca asta inseamna ceva pentru cineva.
Cred ca Ichiban e un multifunctional adresat profesionistilor care se plimba zilnic printre randuri cu sute de copacei, fiind nevoiti sa faca la fiecare cate o lucrare diferita. Este ideala pentru asa ceva. Dar daca te-ai obisnuit cu sculele tale, se poate si fara.

Vad ca poza e in albumul tau personal. Ti-ai cumparat-o cumva?
 

vali

Active Member
Moderator
Eu unul, nu!
Si incercand sa raspund la intrebarea ta “A folosit cineva de pe aici de pe forum foarfeca Ichiban pana acum?”, tind sa cred ca nici altcineva.
Nu pentru ca ar fi prea scumpa la 300 euro (nu este, daca luam in calcul pretul sculelor bonsai, in general), ci pentru ca n-am avea ce sa facem cu ea, mai bine decat cu sculele clasice. Ichiban e un instrument all in one cu care se pot taia ramuri (groase/subtiri) dar si sarme, se pot fasona ranile ramase in urma taierilor, se poate folosi la decojire pentru eventuale zone cu jin/shari dar si la prelucrarea efectiva a lemnului mort, atat direct, cu varful in forma de dalta al lamei, cat si indirect, folosind-o ca pe un ciocanel pentru un eventual set de daltitze. Se poate face cam orice cu ea. Are o forma ergonomica, cei care au folosit-o spun ca “sta bine in mana”, lama lunga si unghiul acesteia permit patrunderea mai usoara in zone greu accesibile.
In ce priveste taisul, se pare ca aliajul folosit rezista mult mai bine la uzura si nu necesita ascutiri atat de dese. Normal, Masakuni e totusi Masakuni!

Dar, ca orice scula all in one, nu indeplineste nicio sarcina mai bine decat sculele deja existente pentru fiecare operatiune in parte. Marele avantaj consta in faptul ca nu trebuie sa te mai cari cu geanta de scule dupa tine. Deci, cei care aveau aceasta problema, considera Ichiban o mana cereasca. Daca as avea vreo 2 pogoane de bonsai, probabil ca nici mie nu mi-ar conveni sa ma plimb zilnic printre razoare cu 30 de clesti si foarfeci dupa mine, bashca colacii de sarma, sa ma opresc la fiecare copacel si sa schimb 3-7 scule pentru a face ce e de facut. Intr-o atare situatie, probabil ca m-as pupa singur in oglinda dupa ce mi-as lua un Ichiban.

Concluzia mea e ca Ichiban este o scula revolutionara, de top, dar care se adreseaza profesionistilor.
Sa ma dau peste cap pentru a-mi lua una, n-ar fi decat o fitza… La fel cum ar fi daca mi-as lua un Fender Stratocaster sau un Gibson pentru a invata sa cant la chitara.

Dar, de dragul discutiei, pentru cei interesati sunt mai multe detalii pe-aici:
http://www.ichiban.it/
http://www.carlosvandervaart.com/ichiban.asp
http://www.bonsaiinformation.com/ichiban.htm
http://walter-pall-bonsai.blogspot.com/ ... gh-wp.html
http://walter-pall-bonsai.blogspot.com/ ... again.html
...etc.
 

DracuMic

Member
Oare pe post de suport de brad nu merge :rofl: :rofl: :rofl: .
daca tot face atatea in vreo doi ani fac astia si Mini-Drujba.
E doar un alt mod de a face bani de pe oameni.... :mrgreen:
Apropo mi-am luat brisca :)
S-aveti zapda si fericire .
[/img]
 

vali

Active Member
Moderator
Mah, acuma si cu tine ... :p
Normal ca e o modalitate de a face bani. Dar nu este doar o modalitate...
La urma urmei, omu' a avut o idee, apoi s-a chinuit s-o materializeze, a facut 9 prototipuri pana sa ajunga la forma finala, a aranjat cu "forjorul" (care, intre noi fie vorba, la renumele pe care-l are nu se baga daca era "un shtift" de foarfeca :) ), si-a promovat produsul, l-a dat oamenilor sa-l foloseasca si sa-si spuna parerea, apoi l-a scos la vanzare.

Daca lua din dreapta cu un pret si vindea in stanga cu pret dublu (ca la noi), atunci da, era doar o modalitate de a face bani.
Ca noua nu ne e de trebuinta, e-adevarat, am spus si eu. Dar unii au cumparat-o si sunt multumiti de investitie :D .
 
Sus