Euonymus Jap. Elegant. Aureus

Monika

New Member
25aaf a spus:
Astazi am primit cadou 2 ghivece cu niste tufe foarte frumoase , gen copacei in miniatura .Norocul cu eticheta pe care scria "Euonymus Jap. Elegant. Aureus". V-as fi tare recunoscatoare daca mi-ati putea spune cate ceva despre aceasta planta.Va multumesc mult.
P.S. : As vrea sa le replantez in gradina. Oare le face bine?
Info in en.:
http://www.pfaf.org/database/plants.php ... +japonicus
Info in fr.:
http://nature.jardin.free.fr/arbuste/ft ... s_jap.html
http://www.1jardin2plantes.info/fichesp ... onicus.php
 

25aaf

Member
Monika, mii de multumiri...astea da informatii...cu mine "google" n-a fost atat de indulgent. :D
Vad ca pe site-ul in franceza spune ca plantarea e preferabil sa fie facuta primavara insotita de o taiere in mometul plantarii :?
Englezii, mai "generosi" :) il recomanda ca si antireumatic, tonic, diuretic, etc....asadar, nu ezitati; o planta o pun la dispozitia "cercetatorilor" (fireste, familia egradini beneficiaza de preemptiune :)
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Din cauza zapezii cazute asta-iarna(chiar o fi trecut :?: :) ) tufa mea a avut de suferit.Pur si simplu din cauza greutatii s-au rupt citeva crengi care pareau destul de zdravene. Are lastari destui in jurul ei insa il aveam de vreo citiva ani. Ar trebuie oare sa-l tai la rasul solului pentru a creste acesti lastari mai repede?Sau sa las tufa asa.......pleostita?
Daca e nevoie o sa fac si o poza.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
I-am facut poza asa cum am promis dar din nefericire cind m-am dus linga tufa,imensa de altfel saraca in toamna ,am constatat ca inca o craca se rupsese. Asa ca am taiat-o si a ramas asta cioanta care are un lastaras.Cred ca trebuie sa o rad si pe ea si .......mai departe ramin cu lastarii care apar.
Oricum am acum un brat imens de lastari pusi in apa. :rofl:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Dupa parerea ta cum ar fi mai frumos?
Eu am incercat sa fac pom si cred ca de aceea s-a intimplat chestia asta.Am lasat crengutele lungi si s-au frint.Dar parca tufa este mai deosebita.
Uite chiar nu stiu :? .O parere??? :D
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Multumesc,cred ca asa o sa fac.Sa vad acum si ce o sa pun in jurul ei fiindca in ideea ca voi avea pomisor ma gindisem la niste hosta cu flori mov(uite ca-mi scapa numele acum,scuze).
 

Floria

Active Member
Adica aceste ghivecele pe care le-am cumparat de curand reprezinta aceasta planta
As vrea sa stiu cati cm creste intr-un an?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Dupa al doilea an are o crestere ultrarapida in comparatie cu primii ani.Cel japonicus, al meu pe care vreau sa il dau este aproape cit un brad de Craciun de mare.Imi pare rau ca nu pot acum sa ii fac poza.Dar un secret: pe masura ce il tunzi devine mai stufos si mai inalt .
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Dana,la primavara tunde-i virfurile.Nici nu stii ce repede va porni la crescut..Eu in primul an am inceput sa le tund (doar mi-s "Doamna Foarfeca" :rofl: ) si acum sunt marisori.Am si eu doi de aceea dau unul din ei ca nu mai am loc :(
 

aleynad

Active Member
Moderator
eu as vrea sa le fac tufe, adica cum sunt bilele de cimisir
sa vedem daca-mi si iese :) , deja le-am ciupit varfurile :wink:
 

aleynad

Active Member
Moderator
am uitat sa va spun ca din varfurile taiate in toamna am facut butasi...care s-au prins foarte usor in substrat de turba+nisip
aseara aratau asa
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Bravo Daniela.Rabdare iti mai trebuie si ........gata!!O sa ai peste citiva ani ditamai tufa :)
 

aleynad

Active Member
Moderator
Gabiuta, am facut cum m-ai sfatuit tu..in toamna le-am taiat varfurile si le-am pus la inradacinat, iar plantele -mama deja au inceput sa se formeze tufa :)
 

nick1971

Active Member

euonymus-ul meu a crescut ff mult in ultima perioada, as vrea sa-i tai varful si sa-l fac un pui :) oare e momentul?
 
Sus