dirijarea si ingrijirea unui pui de ficus

adana

Member
este un puisor de ficus elastica.este o planta f usor de ingrijit.are nevoie de lumina,ii place multa apa,dar intre udari lasa pamantul sa se usuce.si tine minte ca nu ii place curentul,deci ai grija cand aerisesti.si fertilizant ii pui 1-2 ori pe luna,doar primavara si vara.sa iti creasca mare.
 

georgianamihai

New Member
multumesc frumos pt praspuns! o sa tin cont de sfaturi. referitor la apa ...ii puverizez frunzele zilnic iar referitor la ingrasamant...i-am pus ultima fata sp pt plante cu frunze verzi dar recunosc ca i-am pus si anteriotr lac la fiecare udare unul universal. si cam la toate le pun. o sa le raresc nutritivul o data pe luna sau de 22 ori maxim . este situat pe balcon unde este numai geam si este multa lumina. dar se dezvolta repede acest ficus elastica ? cum se comporta in conditii normale ?
 

adana

Member
mai,nu creste ca fat frumos,ce e drept,dar nici nu ai prea mult de asteptat sa il vezi maricel.cand va mai creste trebuie tuns,pt a se ramifica.eu l-am tuns deja pe al meu de 2 ori,dar el se ambitioneaza sa creasca tot drept,nu vrea sa se ramifice.dar mai astept ca tare e frumos si are frunzele asa lucioase(le spal din cand in cand cu bere).
 

sicora fabian

Active Member
AP

Daca-l ciupesti in timpul cresterilor active, toata seva se va duce la ultimul mugure si va da doar un lastar. Taierile de formare a coroanei la ficus se fac la sfarsitul perioadei de vegetatie, astfel mugurii din varf se vor dezvolta toti si in primavara vor porni. Nu uita ca in perioada de iarna, caldura este daunatoare daca nu are si lumina multa. Bafta!
 

enya

Member
am avut si eu un ficus si a ajuns la inaltzimea de aproape 2 metri...crestea ca nebunul.L-am dat cuiva care statea la casa si avea loc pt el.
 

anne`mary

Member
buna. Am furat si eu un pui de ficus in noiembrie dar cred ca a murit :cry: . Dupa ce am taiat crenguta care avea 3 funze, l-am pus in apa calda ca sa se scurga seva, a-2-a zi am schimbat apa iar cand i-au da radacini l-am plantat in pamant. Am observat saptamana trecuta ca 2 frunze de la baza au inceput, concomitent, sa se ingalbeneasca, tulpina s-a "incretit" iar varful tulpinii de unde ar trebui sa dea o alta frunza s-a innegrit. A murit nu? As mai putea sa fac ceva? Imi pare asa rau
 

cory_helen

Active Member
incearca sa tai tulpina de unde este sanatoasa... si pune-l din nou la inradacinat...

poate reusesti sa il salvezi... :D
 

anne`mary

Member
nu-mi dau seama daca mai e sanatoasa sau nu tulpina. Cand l-am plantat avea varful verde. Acum insa e maro toata iar la baza este chiar incretita.
 

anne`mary

Member
Am de la o vecina un ficus extraordinar de mare. Initial am crezut ca mi-l lasa doar pe perioada iernii iar in primavara il duce la tara, dar in realitate, tanti de la tara nu-l mai vreau si il pastrez eu. Este ingrozitor de mare, are vreo 6-7 crengi mari cu frunze doar in varf si arata cam chel. Asa ca i-am strans crengile mari, le-am arcuit ce-i drept, dar numai asa arata si el mai infrunzit si in plus toate ramurile au parte de lumina. Il deranjeaza ca nu sta liber?
a 2-a problema: fiind foarte mare nu cred ca mai rzista inca o iarna. NU pot sa-l pun pe balcon ca este prea mare si ma incomodeaza...mi-ar bloca tot balconul. Iarna asta l-am tinut intr-un colt in sufragerie, dar crengile care nu au avut lumina au pierdut multe funze si stiu ca o datat pierduta frunza, alta nu-i mai creste la loc. Daca il tin in dreptul ferestrei pentru lumina, il deranjeaza caloriferul de unde se degaja caldura. L-as duce la iarna la tara dar e foarte greu si iti rupi spatele cu el. Voi cum procedati cu florile acestea foarte mari iarna?
Pana una alta i-am pus gand rau...ii "valorific" puii. In iarna am furat un pui de-al lui dar care mi-a murit. La inceputul lui aprilie am mai luat un puiut, l-am pus in apa si abia acum vad ca ii dau mustati. Mai am 2 pui de luat si nu stiu cum sa procedez ca sa nu-i pierd si pe acestia. Daca ii pun direct in pamant, cresc? Cum sa fac sa nu moara puiutii care mi-au mai ramas?
 
Sus