De ce sunt afectate florile la Miltonii?

De ce sunt afectate florile la Miltonii?

  • Soare direct accidental

    Votes: 0 0,0%
  • Dereglare de udare

    Votes: 0 0,0%
  • Daunatori (ex. musculita alba)

    Votes: 0 0,0%
  • Altele (se va explica in topic)

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    0

cornelia

Fondator
Membru staff
Am observat ca Miltoniile sunt mai sensibile la anumiti factori de mediu. In timp ce Phalaenopsisii si Cambriile n-au nimic, Miltoniile & co isi pierd florile. Practic florile se usuca de la margine catre interior iar bobocii mici putrezesc. Ciudat este ca florile sunt afectate "uscat" iar bobocii sunt "umezi". E un fenomen pe care nu stiu cum sa mi-l explic.

Va rog sa votati optiunea care desemneaza acea cauza pe care voi o credeti determinanta pentru acest fenomen. Votati doar daca aveti experienta cu Miltoniile, pentru ca altfel riscam sa ne incurcam in loc sa ne dam o mana de ajutor.

Multumesc
 

roxy

Member
eu nu am varietatea asta si cred ca nici nu voi cumpara daca e atat de pretentioasa. posesorii de miltonii sa spuna daca au patit asa ceva si cum au remediat situatia
 

cornelia

Fondator
Membru staff
E greu de pastrat echilibrul cand ai mai multe specii si varietati fiecare plantata intr-un anume substrat si cu anumite pretentii. N-as zice despre Miltonii ca sunt mai pretentioase, doar ca in perioada asta nu prea iti dai seama ce le trebuie.
 

angela draganoiu

Active Member
eu am Miltonii de prea putina vreme si nu pot sa spun cu exactitate ce le afecteaza si ce nu. la Miltonia tricolor, in scurtul timp de cind o am, s-au uscat 2 flori si nici celelalte nu dau semne ca s-ar deschide, insa asta poate fi pusa pe seama schimbarii de mediu si a faptului ca nu le-am gasit locul potrivit.
 

Tina

Active Member
Eu cred ca sunt afectate de soare (mai ales cel varatic).. anul trecut am omorit o miltonie in 2 zile, pt ca am pus-o pe partea cu soare, crezind ca plasticul din geam o sa fie de ajutor si soarele nu e asa puternic..... gresit.. :cry:
 

Tina

Active Member
Am vrut sa scriu, dar era complicat de explicat.. :wink:
Eu le tin pe ale mele in continuarea raftului, in dreptul peretelui.. adica au lumina din lateral si sunt ferite de soare pt ca nu stau in geam.. si pina acum nu a mai murit nici una.. Doamne ajuta !! :D
 

IULIA

Active Member
si eu pot sa spun ca ma confrunt la unele cu acelasi fenomen. la altele nu.
eu pt mine mai am o explicatie, am dat cu niste insecticid. pt plante, dar se pare ca a afectat bobocii. si nu am dat pe bobocii in formare la acea ora. :eek:
iar la florile mari, eu am considerat ca se trec, in momentul in care s-au ingalbenit putin, cu pete, mai mult si apoi uscat. la astea nu am dat insecticid pe planta sau pe flori, deci...
soare, pina la 10. apa, des. :eek:
 

elenafles

Active Member
Am cumparat o Miltoniopsis inflorita.Dupa o saptamana am observat ca florile se ofilesc iar ea era fara vlaga.Mentionez ca nu am udat-o deloc intru-cat mi s-a parut ca are umezeala suficienta.Cand am umblat la radacini acestea erau uscate si in ghiveci era foarte mult burete imbibat cu apa.Am curatat radacinile si am replantat-o in pamant special de orhidee.Florile au cazut.Va rog sa-mi spuneti daca pe tija florala se mai pot forma boboci sau trebuie taiata si ea (asta in cazul ca o voi salva).Am schimbat pamantul de doua saptamani si parca da semne ca va trai. :rugaciune:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Am patit si eu ceva similar, dar am intervenit la timp in cazul miltoniei asa incat planta e ok (cu o cambrie si un oncidium am avut mai mult de furca, dar acum sunt si ele ok). Dar nu m-am bucurat de flori atat de mult pe cat mi-as fi dorit. Eu zic ca daca tijele nu se usuca sa le lasi in pace. Uneori produc surprize placute.
 

elenafles

Active Member
Acum le las sa vad ce se intampla.Ma intrebam daca se procedaza cu tijele la fel ca la Phalaenopsis atunci cand nu mai au sanse sa faca flori pe ele.Este prima mea Miltoniopsis si nu stiu prea multe despre ingrijirea ei :?
 

IULIA

Active Member
din pacate se taie. nu mai au ce produce. inflorescenta apare de la inceput nu se continua.
daca ai schimbat pamintul, daca se poate spune asa, si planta e verde, bulbii tari, uncati, e de bine. o sa produca flori. dar va mai dura.
dintre toate miltoniile sint cele mai pretentioase, dpdv apa, aer, soare, caldura. parerea mea.
mie mi s-a intimplat altceva: la una din ele au aparut tije pe calduri, in iulie, si aproape nu au avut timp florile sa se deschida, ca s-au si ofilit. si soare nu prea.
dar acum nu e probl.
cea mai mare probl acum e apa. uit-o cit mai mult neudata sa zic asa. la mine asa e ritmul iarna. :)
 

andra444

Member
acum o luna am cumparat si eu o miltonie cu trei pseudobulbi si cu tija cu 5 flori mari. la vreo cateva zile am observat ca trei flori se uscau asa ca am decis sa o scot din ghiveci sa ma uit la radacinile ei! surpriza.... era atat de putrezita ca mai avea cateva radacini.... avea pe fundul vasului un soi de burete verde folosit in florarii care era foarte umed desi eu nu udasem planta deloc. am mutat-o in substrat nou si am rupt cele trei flori ofilite. acum, la aproape o luna de atunci, cele doua flori ramase sunt inca foarte frumoase si sanatoase iar planta incepe sa capete culoare.
 

sarselia

Active Member
Moderator
Intr-adevar la Miltonia e bine de umblat la radacini imediat dupa ce este cumparata pentru ca, din pacate, cam toate au in substrat si burete.
Acesta retine umezeala si de aici apar problemele.
 

vivi23ro

Member
asa am facut si eu .. exact aceiasi bureti verzi.. dupa ce a ajuns acasa cam in 2 zile au inceput florile sa se uscuce, acum s au oprit la ultimele de la baza , care desi sucapte pe margine inca stau pe tija
 
Sus