Curiozitate

cornelia

Fondator
Membru staff
Fetelor va stiu pasionate tare, pe la ce cifre de exemplare ati ajuns? Si cum va descurcati ele? Rezultate cu seminte? Ce pui e mai harnicut? Ati inradacinat frunze? Dupa ce metoda?

Ia, haideti, descarcati sacul ca sunt tare curioasa. :oops:
 

Fleur

Active Member
Cornelia, la mine primavara "se numara bobocii" ca dupa genocidul din vara asta am pierdut cred jumatate din ei. E adevarat ca aveam si cate 3-4 de acelasi fel si asa cate unul macar a supravietuit dar am pierdut 2 pe care nu reusisem sa-i inmultesc si care-mi erau tare dragi, dar la primavara sunt hotarata sa-i recuperez :wink:
Frunze am puse o multime si dintr-ai mei dar si unele noi dar pana nu le vad cu pui nici nu ma uit ce-am scris pe pahar.
Eu frunzele le pun in pamant amestecat cu perlit sau in pastile de turba iar succesul e cam la fel si niciodata 100% ci undeva pe la 70%.
Cu semintele a fost o conjunctura nefericita si proiectul a esuat :(
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Si la mine a fost genocid in vara. Am facut tot ce puteam eu ca sa-i ajut dar unii au murit. Si eu am s-o iau de la capat, ca nu ma alsa sufletul sa nu. Si de data asta pe perioada verii am sa-i tin jos in balcon. In cel mai umbrit si racoros loc cu putinta. Sa vedem, poate reusim. Intre timp m-am lamurit ca nu faceam deloc bine ca le puneam un ghiveci cam mic, de teama excesului de umiditate. Si nici prea mult perlit nu le place. Cu seminte am incercat mai demult, nu repet isprava. In schimb va trebui sa incerc cu frunze, pentru ca as vrea sa-i inmultesc. Cred ca pana acum n-a mers din cauza ca eram foarte aglomerata cu foarte multe plante si-mi pierdeam rabdarea cu ei. Cat am putut sa-i dragalesc a fost ok.
 

Fleur

Active Member
Nu stiu ca sa zic cu ghiveciul Cornelia :? Am vazut ca la mine umplu tare repede ghiveciul cu radacini dar am preferat sa desfac tufa unde s-a putut iar unde nu am pus ghiveci mai mare. Eu am si-n ghivece de 15 cm in diametru dar au fost mutati pas cu pas. Pornesc intotdeauna de la ghivece mici de 5 cm la pui si incet-incet ma duc catre 10 cm sau cel mult 12 unde incerc sa-i mentin prin despartirea tufei.
Perlit eu pun cam 10%, dar pamantul de punga mi-a facut probleme anul trecut.
La inmultitul prin frunze trebuie rabdare si iar rabdare :D dar si cand incep sa apara puisorii...ce satisfactie! :D
 

emeclau

Active Member
Michaela, eu am plantat semintele primite de tine ieri si...astept sa am vesti bune! :wink:
de data asta , am tratat substratul cu Previcur, am facut si gauri de aerisire...tot tacamul! :rofl:
despre numarul lor, Cornelia, nu pot nici eu sa spun nimic...acum sunt ocupata pana peste cap cu inventarierea violetelor :) , cand termin cu ele probail voi face o coontabilizare si la strepto ...da' parca mi-e si frica :ros_unghii: :nu stiu: cand oi vedea cate am pierdut :cry:
Fleur, imi pare tare rau de experienta cu semintele, sincer :rose:
eu am vazut zilele trecute la 2 varietati niste chestii mici si verzi, dar vreo 3-4 ...s-ar putea sa fie strepto? :?
o sa incerc sa fac poze sa va arat
Doamne da sa fie asa si daca reusesc sa si creasca mari atunci iti dau si tie Fleur cate unul, poate asa vom fi chit :wink:
 

michaela

Active Member
emeclau a spus:
Michaela, eu am plantat semintele primite de tine ieri si...astept sa am vesti bune! :wink:
de data asta , am tratat substratul cu Previcur, am facut si gauri de aerisire...tot tacamul! :rofl:
Ce bine..... eu tin pumnii!! :D
 

Fleur

Active Member
Multumesc Claudia, dar o sa-mi comand si eu seminte, doar ca trebuie sa trec pe la banca sa-mi deschid acel paypal.
Daca au iesit la tine o sa iasa si la mine fiindca am sa iau de la acelasi vanzator.
 

dorinas

Member
Din pacate si eu am pierdut in vara cateva varietati de streptocarpus printre care Midnight Flame si Happy Snappy, asa ca nu mai am nici unul rosu dar probabil ca la primavara voi cumpara altii. In schimb cei mai rezistenti s-au dovedit a fi Emily si Charlotte pe care ii am de 3 ani si sunt tare floriferi. Cu seminte nu am incercat niciodata si nici nu voi incerca, mie mi se pare ca cresc greu si cei obtinuti din frunza asa ca nu voi incerca cu seminte in viitorul apropiat. Cu frunzele in schimb am o rata de prindere destul de buna.
 

Fleur

Active Member
Eu pe midnight flame il pierd in fiecare vara :( dar am mereu pui de rezerva :wink: dar happy snapy mi s-a parut foarte rezistent si se inmulteste foarte usor.
Prinde-mi si mie un charlotte Dorina si-ti dau un happy sau ce vrei tu. Din cei bleu am ramas numai cu heidi si-mi plac tare mult.
 

Fleur

Active Member
Eu am pui in diverse stadii, de la cei abia iesiti pana la cei cu boboci ori flori.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Daca te intereseaza sa vinzi cativa, pe mine ma intereseaza sa cumpar. Imi spui pe mp? :wink:
 

dorinas

Member
Bine Fleur, am pus dela la inmultit Charlotte de curand si daca nu la primavara il despart si atunci facem schimbul.
Cornelia eu am un pui de Emily dar e micut, daca vrei ti-l dau cand e intalnirea daca pot veni.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Dorinas daca te intereseaza vreun schimb sa-mi spui cu ce anume. Si ... mi-ar place sa vii la intalnire. Cu strepto cu tot. :wink:
 
Sus