Culori de toamna

vali

Active Member
Moderator
Anul acesta a fost unul foarte dificil pentru copaci... seceta si caldurile toride si-au pus amprenta. Culorile toamnei, cel putin in sudul tarii unde ma aflu si eu, sunt mult mai estompate decat in alti ani. Acest fapt se resimte si in balconul meu; desi e trecut de mijlocul lui noiembrie, abia acum cele doua dracile incearca timid sa se gateasca... Dar nu stiu daca vor apuca sa poarte straiul... multe din frunze se desprind inainte de a se "imbujora".
Sa speram la ani mai buni.
http://i193.photobucket.com/albums/z161 ... n_fall.jpg
http://i193.photobucket.com/albums/z161 ... a_fall.jpg
 

Hariclea

Member
Sunt frumosi, Vali... si apoi fiecare culoare. nuanta cu farmecul ei... :wink:
De curiozitate... de cati ani ii ai pe acestia doi?
 

dana_m

Member
Sa-ti traisca,Vali. Sa te bucuri de ei, multi ani de acum inainte. Trebuie sa stii ca vine toamna macar dupa frunzele lor. :wink: Sigur ei au simtit acest lucru. Se vede nu ? Ai o adevarata feerie de culori.
 

vali

Active Member
Moderator
:) Va multumesc pentru urari.
E-adevarat Hariclea, fiecare culoare cu farmecul ei... eu insa, ma asteptam la ceva mai mult farmec :p , pentru ca le am in minte de toamna trecuta.
De curiozitate... de cati ani ii ai pe acestia doi?
Nu-i am decat de prin mai-iunie anul trecut. Sunt printre ultimele achizitii. Dracila shohin am luat-o de la un targ de flori in Parcul Tineretului.
Aici sunt poze cu evolutia (involutia :) ) http://s193.photobucket.com/albums/z161 ... is_shohin/ Pozele trebuie luate de la coada la cap.
Cealalta, am primit-o de ziua mea de la sotie. Stie ca nu-mi place sa primesc bonsai (asa-zisii bonsai de prin florarii) ci plante pe care sa lucrez. Imagini aici http://s193.photobucket.com/albums/z161 ... 20superba/ La fel, pozele de la coada la cap.
Scuze pentru calitatea unora dintre imagini, dar pe langa faptul ca sunt un fotograf execrabil, au fost luate cu ce am avut la-ndemana. In plus, sunt imagini "tehnice" menite sa-mi indice mie care a fost starea plantei la un moment dat.

Toate bune.
 

vali

Active Member
Moderator
blueheart_d a spus:
e fantastic ce se poate face dintr-o tufa banala.
E-adevarat... e fantastic. Cred ca prea multa lume vede inca bonsaii ca pe ceva care necesita zeci de ani de bibileala, pana sa apara - in sfarsit - o schimbare. Prea putini stiu ca transformari radicale in alura sau silueta unui pomisor, pot aparea dupa numai cateva ore de munca. E-adevarat ca asta nu-i ridica la rang de bonsai, dar face diferenta intre "tufa" si "copacel pornit pe drumul devenirii bonsai". La fel de-adevarat e si faptul ca inainte de a pune mana pe foarfeci, sunt necesare ore sau zile de examinare a plantei, schite (uneori destul de multe), menite sa-ti fixeze in minte imaginea finala spre care sa tinzi. Iar cand ai reusit sa vezi bonsaiul din acea tufa, pui mana pe foarfeci si clesti, elimini tot surplusul si are loc schimbarea care atrage reactii de genul "fantastic". Si e normal... a fost ceva, iar acum arata cu totul altfel... Dar este abia primul pas. De-acum incolo incep acei nesfarsiti ani de rafinare si distilare, care vor da acel caracter aparte copacelului, astfel incat sa poata fi numit bonsai.
Dar e placut... daca n-ar fi, nu s-ar povesti... :)

Iar daca vreti un exemplu de transformare "si mai extraordinar de fantastica", iata aici:
Cum arata intr-o dimineata http://i193.photobucket.com/albums/z161 ... s/c3d4.jpg
si cum a ajuns sa arate la pranz http://i193.photobucket.com/albums/z161 ... s/2838.jpg

... dar asta nu inseamna ca este bonsai :)
 

Hariclea

Member
:eek: woooooow :eek:
Superb!
Cred ca tocmai mi-ai dat o idee! :idea:

Spune-mi, ai facut ceva mai special, sau doar ai tuns si transplantat? Oricum e foarte special si asa... dar intrebam... :wink: Mi se pare foarte tare ce ai facut! cred ca ar trebui sa postezi la experimente!!!
 

vali

Active Member
Moderator
Hariclea a spus:
Spune-mi, ai facut ceva mai special, sau doar ai tuns si transplantat? .... cred ca ar trebui sa postezi la experimente!!!
Nu este nimic special. Am eliminat ce era in plus, am legat cu sarma ce am pastrat si am transplantat.

Inseamna ca ar trebui sa ma mut cu totul la "experimente" pentru ca, de cele mai multe ori, ceea ce fac este un experiment si pentru mine... :)
 

vali

Active Member
Moderator
Daca anul acesta am ratat complet momentul cu frunzele in strai de toamna, macar ma pot bucura de fructe. Astea tin mai mult :)


Si mai sunt doua rodii care s-au jurat ca nu se lasa pana nu se coc (chiar daca alte surate de-ale lor s-au plictisit pe ramuri si-au picat)
 

vali

Active Member
Moderator
Hehe... dulceata, dupa ce-o cadea bruma si la mine-n balcon :).
Dar stiu pe altii care au un soi de paduret galben si care s-a copt mai demult. Oare la ei cum o fi dulceata ? :? :p
 

vali

Active Member
Moderator
As vrea eu Yca...
Dulceata nu-i, dar de-un compotzel acolo, se gaseste :). Sau o placinta de mere padurete... :p
 

Sash

Active Member
Placinta? Yamii...unde ziceai ca-i balconul cu dulceturi si placinte ? :)
Serios acuma felicitari pentru asa copacei sanatosi si fericiti care se incapataneaza sa faca fructe imense si/sau cantitativ mai multe decat planta in sine.
 
Sus