Cu ce se ung ranile mari?

ddalcu

Member
Salutare!

Mi-am luat un Dremel si vreau sa fac niste corectii ale unor taieturi nu foarte reusite. Din cate stiu se obisnuieste sa se unga zona unde s-a lucrat cu diverse substante (am vazut si substante lichide si un fel de plastelina, etc). Imi puteti da mai multe detalii despre aceste substante (in special care sunt) si care este rolul lor cu adevarat?

Multumesc.
 

vali

Active Member
Moderator
N-am inteles la ce fel de "corectii" te referi.
De obicei, cu dremelul se lucreaza portiunile de lemn mort (jinn, shari, uro). Daca despre asta e vorba, atunci substantele la care te referi sunt, intr-adevar, lichide si au ca scop prezervarea lemnului expus. Gasesti la magazinele de bricolaj... sunt o sumedenie de substante pentru tratarea lemnului. Sau, poti folosi polisulfura de calciu (zeama sulfocalcica), aceasta avand avantajul ca da si o tenta de "vechi" lemnului.

Daca e vorba, insa, de ramuri taiate si care au rezultat niste cicatrici inestetice, atunci cosmetizarea trebuie facuta cu o lama cat mai ascutita (fie knob cutter http://www.makebonsai.com/shop/item.asp ... tter-170mm fie dalti pt lemn http://www.fine-tools.com/j310621.jpg ), iar rana se acopera cu o ceara sigilanta. Poate fi ceara pt altoit, pasta pentru sigilarea taieturilor, sau "empirica" ceara de pom amestecata cu cenusa. Sunt de evitat chiturile care contin uleiuri, pt ca au tendinta de a patrunde in lemn.
 
Sus