Clematis Hagley Hibrid

nick1971

Active Member
Hibrid, grupa 3
culoare roz-mov
inaltime 2-3m
diametru floare 12-14cm
perioada inflorire iunie-sept
expunere semi-umbra
rezistenta la ger
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
miki70 a spus:
Hagley Hybrid pt ca nu mai avea flori si toate tijele se lemnificasera pana sus am tuns-o la 50cm. Anul trecut am lasat-o lungana si nu a mai facut flori deloc pana in toamna, anul asta a frezat-o sa vedem ce face.
bebe Iris a spus:
Eu nu o frezez deloc pe Hagley H si ii place, e plina de flori... dar s-a si lungit pana la 3 m inaltime.
Am testat cu HH anul acesta: jumatate am taiat-o de tot, jumatate am lasat-o la 1.2m. A lastarit foarte repede si bogat de pe ambele parti. Partea taiata complet a castigat repede in inaltime si volum recuperand tot ce era taiat. Acum toata planta are 2.5m (anul 3), iar cele 2 parti taiate diferit au inflorit simultan. Jumatatea netaiata (zona stanga in poza) a facut flori doar in varf. Nici nu am mai pozat clematita din directia aceea :rofl:.
Cealalta jumatate a plantei (spre dreapta pozei) a reusit sa echilibreze cat de cat planta, impodobind-o cu flori si in zona de mijloc. Deci nu o ajuta cu nimic ca o lasati netaiata, riscati sa faca flori numai in varf si se va incalci mai mult. Prin taiere devine mai bogata si sa se acopere mai bine cu flori, fiind evident ca aceasta clematita are tendinta de a inflori doar in varful tijelor, partea inferioara ramanand golasa. (In pozele mele cu "planta intreaga", Hagley Hybrid mai are inca o jumatate de m pana la sol, parte pe care nu am cuprins-o in incadrare, fiind doar frunze)

 

alfa

Active Member
Foarte frumoasa!

Referitor la taiere... la mine e plantat impreuna cu Comtesse Bouchard ( pentru ca pe eticheta era Warsawka Nike, nu HH)
Anul trecut le-am taiat de jos si au crescut si inflorit destul de frumos. Anul acesta nu a avut cine sa le taie, asa ca au crescut cum au vrut pe obelisc. Rezultatul e un bulgare de lastari in varful obeliscului, care acum a inceput sa se reverse. Nu pot sa zic ca arata rau :rofl: Partea buna e numarul florilor. E boboc langa boboc! Sper sa apuc si eu sa ma bucur de flori.
 

alfa

Active Member
Data viitoare fac si poze, promit. Weekendul trecut din cauza ierbii de 1m si a miilor de buruieni mi-a trecut tot cheful de pozat. Ne-am concentrat asupra curateniei in curte (adica de data asta am avut si ajutoare :D ). Si cand era facut cat de cat, am plecat inapoi la Bucuresti :x .
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
O găseşti usor de cumpărat din magazine sau supermarket-uri la primăvară.
 

Roxana Peled

Active Member
Asta astept! :D
Dau o tura prin toate la primavara si vad ce minunatii gasesc.
Erau o multime de frumuseti in primavara asta doar ca pe atunci nu prea stiam eu la ce sa ma uit la clematite si mi-am luat doar o alpina albastra. Buna si aia :D
Anul viitor merg pregatita de vanatoare.
 

Luciana35

Member
Hagley Hibrid a mea , pe care o am de vreo 4 sau 5 ani nu vrea sa mai lastareasca. M-am apucat si am taiat-o odata cu celelalte la vreo 25-30 de cm deasupra solului, lastarii ramasi par verzi (am dat un pic cu unghia coaja) dar nimic nu se intampla. Ba, mai mult am si scormonit la radacina si nu vad nici urma de mugure. Oare am pierdut-o?
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Nu cred. Dintre toate clematitele mele, Hagley hibrid a pornit cel mai greu dupa taiere, la mai mult de o luna dupa celelalte. Abia de cateva zile am vazut primii lastari. Eu zic sa mai ai rabdare cu ea si sa o lasi in ritmul ei. :D
 
Sus