Ce sint buruienile ?

sicora fabian

Active Member
AP

Da, Gabiuta, corect. Nici ea nu a spus ca nu le smulge, dar a spus ca-i plac buruienile, ceea ce eu nu cred!
Nu a spus ea ca or sa-ti placa si tie, cand tu ai spus ca le urasti(nici eu nu le iubesc)!
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Hai sa va spun adevarul,le cam smulg in gradina pt ca a devenit neincapatoare.Dar in natura ador buruienile,cam toate sunt de leac.
 

sicora fabian

Active Member
AP

In natura nu sunt buruieni, Menina, chiar tu ai dat definitia, parca. Buruienile sunt plante ce apar spontan in terenurile cultivate de om. Cred ca nici Gabiuta nu le smulge cu ciuda, doar le eliminam, asta e, fiecare isi apara "copilasii"!
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Re: AP

sicora fabian a spus:
In primul rand, Popgeo, bine ai revenit! Parca imi ere dor de un dialog mai strans - asta, cand ai chef sa-ti expui convingerile si nu trancanesc doar eu ca o moara stricata, desi am vazut ca au prins si altii curaj sa-si sustina propriile puncte de vedere. Si acum, voi incepe sa te combat:

sicora fabian a spus:
1 - Gresesti comparand gradina cu natura, gradina nu este un biotop in care sa existe un echilibru stabil intre cele patru elemente componente(sol, plante, erbivore si carnivore), echilibrul este mentinut de OM, iar plantele care-l deranjeaza sunt numite "buruieni", iar de la om la om, aceste buruieni difera - pentru mine, trifoiul este buruiana, pentru Marcela este placere;
Echilibrul nu este mentinut de om, ci este influentzat de om, destul de putin intelept sub efectul unei legi relativ modest conceputa , mai putin general valabila si nu neaparat respectind echilibrul in natura.
Faptul ca omul percepe foarte superficial lumea vegetala si nu stie cum unele plante alunga anumite insecte/bacterii/viermi daunatoare si atrag altele benefice sau invers, sau pur si simplu intaresc rezistenta altor plante la boli sau suplinesc anumite functii de aparare si dezvoltare, este destul de trist...reflecta doar cit de putin stim cu adevarat.
Practic lumea vegetala are o complexitate deosebita si o interelationare dosebita.

sicora fabian a spus:
2 - Plantele doar percep, ele nu au terminatii nervoase si nici creier pentru a simti durerea ca pe o suferinta, si nici nu se bucura, pentru ca nu au capacitatea de gandire abstracta pentru a realiza sentimente, cel putin nu in sensul uman.
Aici te contrazic, cred ca se gaseste si documentatie pe tema asta. Plantele au un sistem nervos, simt durerea, sufera si se bucura. Poate ca nu au gindire abstracta dar pot comunica cu cei care sint foarte sensibili.
Faptul ca stiinta nu a descoperit sistemul nervos la plante e altceva.
vezi cartea "Viatza secreta a plantelor". Exista si cercetari recente care pun in evidentza tot mai multe chestii. NU am ceva la indemina dar pot sa ma straduiesc sa gasesc.

sicora fabian a spus:
3 - La buruieni, agresivitatea o percep doar ca pe o capacitate mare de refacere imediata dupa ce au fost combatute, dar tot buruieni raman plantele care cresc singure acolo unde eu nu vreau.
Sper ca realizez ce ceea ce vrei tu poate fi considerat oarecum contra naturii. Este extrem de firesc si normal ca semintzele sa fie duse de animale sau vint si sa incerce sa germineze acolo unde prind conditii cit de cit prielnice (sol descoperit mai ales ) si sa acopere suprafatza disponibila. Faptul ca planta aparuta in stratul tau ordonat nu iti convine tie pt ca vrei o productie uniforma si eficienta nu inseamna ca acea planta nu poate fi benefica pt anumite plante pe care le cultivi (evident in limitele unei anumite densitati si vigori).

sicora fabian a spus:
4 - Sincer, ma bucur sa te intalnesc din nou!
Si eu..
 

sicora fabian

Active Member
Intr-o monocultura, echilibrul este mentinut de om, vezi ce se intampla cu parcelele neprasite!
"unele plante alunga anumite insecte/bacterii/viermi daunatoare si atrag altele benefice sau invers, sau pur si simplu intaresc rezistenta altor plante la boli sau suplinesc anumite functii de aparare si dezvoltare"
Da, sunt asemenea plante, dar nu fac parte din categoria buruienilor, ar trebui cultivate si ele. Si la randul lor ar fi sufocate de buruieni - eternele "buruieni".
Intr-adevar, nu doar lumea vegetala, ci toata natura este de o complexitate pe care omul nu o va putea egala vreodata.
Toate cercetarile pe seama simturilor plantelor sunt inca neconcludente, dau aripi doar celor ce cred cu sufletul si din inima ca este adevarat.
Combaterea buruienilor in terenurile cultivate este o veriga tehnologica, si eu cred ca orice tehnologie, nu doar agricola, este contra naturii - aici sunt perfect de acord cu tine, DAR . . . trebuie sa traim si noi, insa culegerea fructelor, vanatoarea si pescuitul dupa metode primitive, astfel incat sa nu folosim nici o tehnologie, nu mai este o solutie de supravietuire inca de acum cateva mii de ani.
Asadar, eliminati toate buruienile care va necajesc, ca au ele grija sa apara din nou!
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Regret enorm ca imi joaca feste memoria,insa am citit despre un filosof al carui nume nu-l mai stiu exact care spunea ca plantele si animalele au simturi,si organe de simt.Mi-e sa nu-mi dea cu eroare daca zic Francis Bacon,pt ca mai e un Bacon pe firmamentul lor.Alatur si raspunsul celulalt curent care spunea ca notiunea de caine nu latra,dupa mine poate in schimb musca.
Mai adaug si ca maestra mea ma implora mereu sa nu-i deochi florile ce i le daruiesc.
Si as mai spune eu multe,insa ma cheama mama la masa si turba daca nu ma duc.

Eu voiam sa se inteleaga musca,cu s virgula sub el.Nu musca zburatoare.
mai precis verbul a mushca.
 

sicora fabian

Active Member
AP

Are cineva acasa mimoza? Credeti ca isi strange frunzele intentionat?
Mustele si tantarii simt, dar incercam permanent sa scapam de ei! Cu buruienile de ce ar fi altfel?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Tradusa sau nu tot nu ma poate convinge ca sunt gardieni decit in masura in care intr-adevar :!: nu lasa plantele sa se dezvolte armonios. :x
Si Fabian si nu sunt o ipocrita asa ca spun cu mult simt de raspundere ca am o satisfactie nebuna cind le casapesc.Ma ling pe bot de placere. :evil:
 

anasstasia

Active Member
Vai Gabiuta........Cit sadism...... :rofl:
Si eu sint contra lor. Mai ales ca am o curte pliiiiiiina cu buruieni. Astazi am fost informata ca vecinul meu a bagat plugul la mine in curte. Evident ca buruienile nu le-a cules nimeni iar la primavara vor prospera.
Ne spunea vecinul ca ar trebui sa cultivam orz (sau ovaz?), pentru ca acesta impiedica buruienile sa se dezvolte. Nu intelege nimeni ca eu NU vreau sa fac agricultura, vreau pomi fructiferi si plante.
 

sicora fabian

Active Member
Erbicideaza, Anasstasia! Buruienile sunt plantele nedorite! Eu am curtea plina de troscot, dar nu-l consider o buruiana(deocamdata). Cand voi semana gazon, se va schimba treaba!
 

anasstasia

Active Member
Da, stiu ca asta e solutia. Gasesc aici pe site un topic cu informatii exacte despre asa ceva? Ce produse se folosesc, cum se administreaza, la ce intervale de timp, cum afecteaza mediul inconjurator, in ce masura dauneaza plantelor pe care vreau sa le plantez ulterior......
 
Sus