Caut Calin (Viburnum opulus)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

danceonline

Member
Atentie ce va doriti si ce cautati!

Genul Viburnum, Specia Opulus - are mai multe sub-specii si pot fi diferite intre ele ca si perioada de inflorire, forma florilor, sterilitate (unele fac fructe, sub forma de bobite rosii care rezista si peste iarna, dar formele cu cele mai decorative flori sunt sterile); exista si variante parfumate.

Mai multe informatii aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Viburnum_opulus
https://www.rhs.org.uk/plants/details?plantid=5674
https://www.rhs.org.uk/plants/details?plantid=2008

Ceea ce se intalneste la noi sub denumirea populara de 'Bulgare-de-zapada' (si nu de gheata), este Viburnum opulus roseum.
Se gaseste la multi furnizori si este relativ ieftin; cateva exemple: Cornelia79, Dianadia, Pepiniera Mizil,

Din experienta personala pot sa va spun ca este un arbust spectaculos (inflorit), fara nici o pretentie asupra solului sau apei; prefera soarele, dar tolereaza bine semiumbra; florile persista 3-4 saptamani si apar in aprilie-mai, odata cu Spirea, liliacul, irisii.

Acest Calin (Viburnum opulus roseum) este plantat in gradina mea in 2012 (atunci avea 3 ramuri de 50-60cm, in ghiveci de 5L, achizitionat din Baumax, pret 45RON).

O primavara inflorita!
 

gabrielais

Active Member
Multumesc pentru informatii! Ulterior postarii anuntului am gasit si eu in oferta sweet garden si pepinierei mizil. Imi doream de mult dar nu aveam loc pt el; acum am creat un rond nou in gazon si vreau neaparat unul.

Se poate inchide topicul. Multumesc!
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus