calendar lucrari in gradina luna februarie

  • Autor subiect Anonymous
  • Dată pornire
A

Anonymous

Guest
Multumesc pt. link-uri
Anul trecut au avut numai ciresi amari albi,am cumparat doi.
Negri deloc,poate o sa aiba anul acesta.
 

emundin

Member
:arrow: Verificati bulbii zambilelor sau narciselor aflate in aer liber, dar la adapost. Multati-le in interior inainte ca mugurii sa fie foarte evidentiati pentru a evita florile cu tulpina prea scurta.

:arrow: Daca timpul va permite puteti cultiva in gradina alpina noi arbusti sau copacei tineri alegand specii de conifere pitice precum jneperi sau molizi sau plante mereu verzi cum sunt erica, iarba neagra sau santolina.

:arrow: Este necesar sa protejati unele specii de plante printr-o folie de platic, dar fara sa o lipiti foarte mult de planta deoarece aceasta trebuie sa respire.

:arrow: Udati trandafirii cu multa atentie, evitand ruperea crengutelor sau mugurilor tineri, intrucat ar putea ucide planta. Puteti deasemenea sa aplicati si un tratament anticriptogamic.

:arrow: Verificati instrumentele de gradina, inlaturandu-le pe cele uzate. Masina de tuns trebuie trimisa la revizie sau trebuie sa ii ascutiti lama de taiere.

:arrow: Copacii plantati toamna pot avea radacinile inghetate de ger.Intariti pamantul intr-o zi cu umiditate scazuta.

:arrow: Daca pamantul nu este inghetat, ci suficient de uscat se pot resadi hortensiile. Este, de asemenea, momentul potrivit sa udam plantele ca ele sa infloreasca in martie.

:arrow: Catre sfarsitul lunii februarie, distribuiti o substanta impotriva muschilor pe stratul de iarba. Daca temperaturile sunt inca scazute, aseptati pana in martie.

:arrow: Pregatiti straturile pentru inflorirea din primavaara si din vara sapand adanc terenul si amesteca-l cu turba ssi compusi orgaanici (balegaar sau humus din compost).

:arrow: Verificati bulbii: spre exemplu cei de dalie, aflati la pastrare . Daca au semne de mucegai sau putregai, aruncati-i pe cei cu probleme si protejati-i pe ceilalti cu praf de sulf.

:arrow: Muscatele se uda putin, abia la sfarsitul lunii februarie inceputul lui martie se uda aproape de normal.

:arrow: daca timpul va va permite puneti rasaduri de clematide, sangele voinicului sau rochita randunicii.

:arrow: Udati glicina eliminand partile laterale cele mai mari ale plantei pastrand doar trei muguri.


:arrow: Taiati ramurile uscate ale copacilor sau ale arbustilor .Este timpul pentru modelarea gardului viu.
 
Sus