calendar lucrari in gradina luna februarie

  • Autor subiect Anonymous
  • Dată pornire
A

Anonymous

Guest
Deoarece sint incepator va rog sa-mi spune-ti :
-o lista ,un program al lucrarilor ce trebuiesc executate in aceasta luna in gradina.
-daca nu am arat in toamna,este suficienta aratura de primavara ? daca nu,ce trebuie facut ?
-rasadnitza cu sticla ori folie are temperatura necesara in interior,poate fi folosita in luna februrie ? De cind se poate utiliza rasadnitza ?
Va multumesc frumos !
:?
 
A

Anonymous

Guest
calendar

gand la gand cu bucurie,si eu imi puneam intrebarile acestea :?: :?: :?:
 
A

Anonymous

Guest
Asta-i culmea,tot eu sa raspund,ha-ha-ha...!
Mihai63 vezi ca gasesti multe informatii in cartea pe care ti-am recomandat sa o cumperi.
Nu-i mare scofala,marimea o stabilesti functie de nevoi si buget.Am vazut ca virgula casa ta e noua,deci,nu se poate sa nu-ti fi ramas multe-multe scinduri.Am sa caut citeva schite,si daca le gasesc ti le pun cu drag la dispozitie.Nu stiu,sa vad.
Vreau sa stiu de cind se poate folosi,afara inca este frig.
 

mihai63

Member
Poate intrebarile mele vi se par puerile,dar nu am experienta si tot intreb asa la nesfarsit :) .Mihail,scanduri am destule cred ca voi face si un gardulet sa delimitez anumite zone din gradina si poate o casuta,doua pentru pasarele :D
 
A

Anonymous

Guest
Aha..multumesc,eu ..acuma nu stiu daca este bine,vroiam sa pun nu numai legumele in rasadnitza ci si semintele de flori,in ideea de a le grabi cresterea.M-am gindit ca in rasadnitza pot sa dezvolt tot ce-mi doreste inimioara.De fapt,vreau sa pun acoloatentie nu in pamintul rasadnitei,ci fiecare planta sa fie in vasul ei,pe discheta ei.Gresesc ?
Anul trecut am pus semintele in living pe dischete de turba.Totul a fost bine,dar nu am stiut ca ele trebuiesc "calite",S-a cam ales praful de munca mea.Iar livingul nu este o solutie pt. multe-multe plante.Stii ceva despre " calirea rasadurilor " ???
 

albela

Active Member
Cred ca virgula calirea se refera la scoaterea plantutelor treptat afara la inceput doar putin cand e mai cald, apoi treptat din ce in ce mai mult pana se obisnuiesc cu aerul de afara. Eu anul trecut nu am avut probleme cu plantele obtinute din seminte in casa. Calirea a fost mai scurta, doar cateva zile in care le scoteam pe pervaz afara. Inclusiv daliile pe care le-am plantat mai intai in casa si apoi le-am mutat afara la pasti nu au avut nici o problema.
 
A

Anonymous

Guest
oups...te-am prins cu ceva ce..nu ai ..nu credeam.Imi ramii datoare ! :D
Bine sa redevenim seriosi,in spate la Hala,la magazinul ala mare de seminte,au si la sediul din Pacurari-Canta.
Neaparat sa cumperi si "tavitele"din pvc in care se pun dischetele.O sa-ti spuna,tantzile alea,ca se maresc de trei ori de la apa,nu este adevarat.Aaaa,si in-nainte de punerea semintelor,mareste gaura din mijloc,existenta,cu un pix,surubelnitza mai mica....
Te rog spune-mi de unde cumperi oleocabetox-ul sau oleocalux-ul.(asta nu se pune)
Multumesc.
 
A

Anonymous

Guest
ALBELA,
...Nu merge cind ai zeci ori sute de rasaduri.Se ridica geamul de la rasadnitaza pt. citeva ore,sa zicem.Asa mi-au spus cei care vind rasaduri in piata,erau de la Matca.
SEFA,unde este "chestia aia a noastra pi Molcdova"..nu o mai gasesc pi forum !Saru'mina. :)
 

mymo

Active Member
Aaaaa,dischetele sunt de fapt banutii de turba.Eu am avut o experienta nefericita cu ei....au facut viermisori care au papat radacinile :(
E adevarat ca s-a intamplat o singura data,probabil au fost dintr-un lot expirat.
 
A

Anonymous

Guest
Mimo..nu mai tzopai atita :cry: ....stiu persoane care traiesc din rasaduri,fac cu miile,cumpara dischete cu miile...cum drak' sa faca viermisori,nu zic ca nu te cred.Hai,te rog,nu mai speria populatia! :)
 

mirelush

Member
multumesc mihail :D

Oleocarbetoxul l-am luat de la magazinul fitosanitar de la piata Nicolina. Este destul de bine aprovizionat. Mie mi-a ramas de anul trecut, am sa ma uit daca nu a expirat :)
 
A

Anonymous

Guest
gata,multumesc,il stiu...acum doua zile imi bagau pe git un produs care era numai pt. mar si par.
Cica,spuneau ele,ca din lipsa de spatiu nu au trecut toti copacii pe prospect.Am aflat,intrebind pe forum,de la mita aia neagra care bate din degete,ca-mi "vindeau " prostii.
Ai facut,mincat vreodata dulceata de cirese amare albe? Stiai ca sint astfel de ciresi,dar si negri de vinzare la Sirca ?
 

mirelush

Member
mihail a spus:
Ai facut,mincat vreodata dulceata de cirese amare albe? Stiai ca sint astfel de ciresi,dar si negri de vinzare la Sirca ?
Pe mine ma intrebi ?
De facut n-am facut niciodata dulceata :oops: Dar de mancat, am mancat ( si de un fel si de altul ). E dulceata mea preferata. Am luat de la Sarca ( aproape toti pomii mei fructiferi sunt de la ei ) doar ciresi amari negri. N-am stiut ca au si albi :|

PS. Mi-am propus sa fac dulceata cand vor rodi ciresii mei amari :)
 
Sus