Bulbophyllum spp

sarselia

Active Member
Moderator
Denumire: Bulbophyllum

Familie: Orhidacee

Imagini: sursa www.webshots.com
,,

Origini: S-E Asiei,Africa,America.In Noua Guinee s-au gasit peste 700 de specii de Bulbophyllum.

Descriere:Genul Bulbophyllum este cel mai mare din familia orhideelor cuprinzand un numar de 1900 de specii.Sunt specii precum Bulbophyllum unitubum care traiesc la nivelul marii,altele precum Bulbophyllum Revei sau Hians traiesc la o altitudine de 2000 m deasupra marii.Bulbophyllum Lasianthum traiaeste in umbra deasa pe cand Bulbophyllum Miniatum iubeste soarele direct.
Florile unor specii precum Bulbophyllum Phalaenopsis si Bulbophyllum Mearnsii au un miros respingator pe cand altele precum Bulbophyllum Odoratum si Odoratissimum au un parfum placut.
Exista specii care au frunzele si bulbii extrem de mici (masurati in milimetri) precum Bulbophyllum Macphersonii sau Bulbophyllum Bowkettiae.Spre deosebire de acestia exista specii care au pseudobulbii de marimea unei mingi de baseball -Bulbophyllum Macrobulbum si Bulbophyllum Fletcherianum.
Este o orhidee care in timp ajunge o adevarata tufa.Inmultirea se poate realiza prin despartirea psudobulbilor.

Lumina:Are nevoie de o lumina puternica dar sunt de evitat razele puternice ale soarelui din perioada verii.

Temperatura: Este de preferat a se evita temperaturile mai mici de 15 grade pentru aceasta orhidee.Vara poate fi scoasa afara pe o veranda dar ferita de curentii de aer.

Flori: Florile pot atinge cativa milimetri (Bulbophyllum Minutissium,Bulbophyllum Minutulum) sau pot fi de 40 cm ca in cazul speciei Bulbophyllum Echinolabium.
Unele pot avea un miros placut pe cand altele respingator.

Solul:Datorita radacinilor firave au nevoie de un sol prin care acestea sa poata patrunda si mai ales,au nevoie de un sol bine aerisit.Se poate creste in scoarta de pin sau muschi sphagnum.

Udarea:Exceptand perioada de repaus din iarna, prefera o umiditate ridicata si se recomanda udarea prin scufundare pentru a-si trage planta apa de care are nevoie.Se va lasa sa se scurga apa in plus si pe urma va putea fi pusa la locul ei.

Aerul:O buna aerisire este vitala pentru aceasta orhidee pentru ca datorita mediului umed pe care il prefera pot aparea diferite bacterii si ciuperci.

Ingrasaminte:In perioada cresterii vegetale se poate fertiliza cu ingrasamant lichid de orhidee o data pe saptamana iar iarna o data pe luna.

Boli si daunatori:Datorita umiditatii ridicate pe care o prefera aceasta se poate infesta repede cu diferite ciuperci.De aceea,este recomandat, un tratament preventiv impotriva acestora.
 
Sus