Bujorul Arbustiv -Paeonia Suffruticosa

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Continuare bujori arbustivi:

Aprilie 23
Arbustivi:

Aprilie 26-27Aprilie 30
 
Ultima editare:

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Zii popgeo sau George..... numele de familie nu e Popescu...;-)
 
Ultima editare:
Sunt superbi! Bujori imi doresc si eu in gradina, de toate nuantele si formele. Ador bujorii. Eu de obicei imi iau plantele de la magazinele de profil, anul adta am luat muscate curgatoare de la o sera. Bujori nu am vazut ca sigur luam, dar am vazut ca voi cumparati de pe site-uri din afara
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Sint si pe forum membrii care au in plus, sint sigur ca au preturi mai bune ca furnizorii comerciali... asta daca te referi la bujori ierbosi. Cei arbustivi sint mai greu de propagat.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Penultimul bujor arbustiv... Kinko... continua inflorirea.. acum sint deschise toate cele 3 flori, inca unul sa pregateste incet sa infloreasca.

 
Ultima editare:

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
posibil ca high noon sa mai infloreasca odata in toamna daca prinde umezeala suficienta.
 

Ariana

Member
Am citit toate discutiile voastre referitoare la bujori si am inteles mai bine diferenta dintre ierbosi, ITOH si arbustivi asa ca am venit cu temele cat de cat invatate :). Va felicit pentru ceea ce ati reusit si pentru florile frumoase pe care le aveti dupa atatia ani si atat de multa rabdare.
Referitor la cei ierbosi (despre care am scris mai sus) primiti si plantati la munte, au facut boboci mici dar plantele nu au reusit sa-i duca pana la inflorire. Cu siguranta la anul vor avea flori.
Tot citind experimentele voastre, am ajuns sa-i indragesc si sa-mi cumpar si eu 3 bujori arbustivi (de la anthesis - lavander, red si purple - asa i-au denumit ei) si doi Itoh: Julia Rose si Bartzella.( cu siguranta nu ma voi apri doar la acestia, imi plac prea mult.) I-am primit in stare foarte buna pe 10 mai si de atunci ii tin pe balcon deschis in ghivecele lor si ii ud tot la 2 zile. Au soare de dimineata pana la ora 13.30. Lavander a venit cu un boboc mare dar mi s-a parut ca se ofileste asa ca l-am taiat. Important este sa fie planta sanatoasa, fara prea multe traume si sa acumuleze energie pana la anul. Bartzella a inceput sa faca un bobocel dupa ce a venit , dar pe acesta nu l-as taia, ma gandesc ca ii priesc conditiile si poate de aceea vrea sa infloreasca.
Stiu ca cel mai important lucru pentru bujori este plantarea (perioada, zona din gradina- soare, semi umbra, umbra). Va cer acum parerea din experienta pe care o aveti cu bujorii, dupa cativa ani de observare si ingrijire in gradinile voastre.
1. Sa-i mai tin pe balconul deschis unde au conditii ideale, ii pot supraveghea, uda cat sa se inzdraveneasca si sa-i plantez in toamna (sfarsit de august inceput de septembrie)? Ori ar fi mai bine sa-i plantez de acum in locul final, la munte unde ajung cam o data pe saptamana si doar atunci ii pot uda (plus ploile si terenul destul de umed pana pe la sfarsit de iunie).
2. Sa-i plantez pe toti la soare ceea ce am din plin, sau sa caut zone unde sa fie umbriti macar cateva ore astfel incat in lunile foarte calduroase sa nu-i arda soarele?
3. Conditiile de plantare sunt aceleasi la bujorii Itoh ca si pentru cei ierbosi sau ca si pentru cei arbustivi?

Arbustiv Red

IMG_5942.JPG

Arbustivi Lavander si Purple.
IMG_5943.JPG

Julia Rose si Bartzella
IMG_5944.JPG

Desi nu se vede in imagine Julia Rose are tulpini lemnoase culcate toate pe pamant.
Astept cu mare drag parerire voastre .
 
Ultima editare:

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Din punctul meu de vedere cu cit mai repede ii plantezi in gradina cu atit mai bine... neaparat sa fie deranjata radacina cit mai putin..... Cei ierbosi si Itoh la cit mai mult soare, cei arbustivi la semi-umbra...

Daca nu poti sa ii plantezi fara sa deranjezi radacina, mai bine tine-in pe balcon pina in octombrie si apoi abia ii plantezi.. E extraordinar de important sa nu fie deranjati la radacina cind sint in perioada de vegetatie.
 
Sus