Angela (Kordes)

miki70

Active Member
angela draganoiu a spus:
in primul an infloreste slab, dar in anii urmatori isi scoate parleala :) si iti arata ce poate. daca n-are conditii infloreste putin sau de loc. zice Stan Patitu' :oops:
Exact, al meu a crescut anemic si facea flori doar cateva la inceputul verii. Sper sa vad o tufitza frumoasa anul viitoar iar peste 2 ani o tufoaie :rofl:
 

Marie

Member
Si mie imi place mult. Ar fi fost si mai frumos daca la ingheturile din primavara nu ar fi pierdut jumatate din lastari.
 

belisima

Well-Known Member
credeti ca acest trandafir are sanse sa isi arate adevarata fata la semi umbra?ori sa il mut in plin soare?
 

bunica

Member
La mine este un trandafir fara pretentii. Arata splendid si soare si la semiumbra.Masina de facut flori .
Daca-l pierzi ,pot dona butasi.

P.S. Inca nu m-am familiarizat cum se pot pune poze ca sa-l vezi.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
da' de ce vrei sa-l muti belisimo? E in primul an? Ai rabdare cu bietul trandafir, sa apuce si el sa se instaleze ;-)
 

belisima

Well-Known Member
nuuu,clau,n-am nimic cu el,doar ca in vara am vazut ca e umbrit de un mar pe timpul zilei...........
 

ghia_don

Active Member
Si la mine e umbrit bine de un cais si un liliac urias, si a inflorit superb...E un trandafir pe cit de spectaculos, pe atit de nepretentios :)
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
e superb Doina :clap: eu nu-l am dar l-am vazut anul asta pe viu la doamna care produce trandafiri ,chiar e spectaculos :hipnotizat:
 

angela draganoiu

Active Member
si eu am unul de la Doina, sa traiesti, care insa infloreste abundent numai primavara. in rest face cateva floricele. in afara de faptul ca a crescut ca nebunu' de nu mai stiu cum sa-l aranjez, caci lastarii zgarie pe toata lumea, prea multe flori nu face peste an. insa primava e o incantare si are un parfum delicat, minunat.
e plantat pe rasarit si are soare numai cateva ore pe zi. asta sa fie baiul ?
Belisima sa stii ca in primul an abia daca a facut 2-3 buchetele si alea anemice. abia in al 3 lea an a inflorit abundent.
 

ghia_don

Active Member
Are doua valuri distincte de inflorire , in rest face doar buchete razlete.
Anul asta unii lastari au ajuns pe la 4 metri, daca iarna va fi blinda si nu ingheata, la anul va fi o nebunie de trandafir :) ..
 
claude a spus:
4 metri? :eek: Am incurcat-o, ca o sa-mi blocheze potecha in gradina :rofl:
Eu nu inteleg :eek: , voi il vreti asa inalt la 4m , nu vreti sa fie o mingie plina de flori? Nu practicati taieri de intretinere ? Lamuriti-ma si pe mine. Eu am incercat sa o tin sub control si nu prea i-am dat voie sa iasa din decor . Adica nu am procedat bine ? Flori intr-adevar primul val foarte distinct si bine conturat , al doilea mai saracacios cu flori doar in varful ramurilor , iar acum toamna lastareste extrem de abundent. Eu vreau sa fie o bila si nu prea sunt lamurita cu taierile , incerc sa fac niste etaje , sa vad ce iese.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Eu inca n-am ce sa tai, ca e in primul an de viata. Dar e clar ca o sa-l jumulesc :)
 

angela draganoiu

Active Member
multumesc Doina.
eu am taiat, in toamna, lastarii care deranjeaza (e pus cam prost si lastarii prea lungi zgarie cand treci), de fapt au fost taieri de corectare. in fond este un trandafir catarator si deci n-ar trebui tuns.
 
Sus