Amber Queen

R@MONA

Active Member
Cumparat in primavara , este cel mai bine dezvoltat trandafir dintre cei 5 luati de la bulgar.


 

lucia2002

Active Member
Adaug si eu cateva fotografii cu Amber Queen, de a carui dezvoltare, asemeni tie Ramona, sunt foarte incantata.
 

R@MONA

Active Member
Foarte frumos, Lucia! Ce ma bucura foarte mult este ca tu ai putut sa-i prinzi culoare mult mai bine ca mine.Imi place la nebunie culoarea lui, dar telefonului meu se pare ca nu, mie mi-o scoate mai deschisa. :rofl:
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Seamana destul de bine - fa o poza si cu tija si spinii trandafirului ca sa ne edificam :D
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
E cam inaltut ca sa fie Amber Queen - tufa ar trebui sa aiba intre 50-75 cm (deci nu foarte inalt). Mi se pare mie sau trandafirul tau are mai degraba port de theahibrid?? cam ce inaltime are tufa?
 

irina_81

Member
Inaltimea tufei este de 80 cm si are vreo 5 ani.Nu stiu ce ar putea fi,de cand tot caut este singurul cu care mi se pare ca ar semana.
 

Roxana Peled

Active Member
gradinar1 a spus:
Frumusel si infloritor - cumparat asta primavara de la Brit Rosaco:

Asa e Amber Queen?
Eu ramasesem cu impresia ca este mult mai batut, ceva de genul acelora cu 100 de petale :?
Chiar ca te naucesc pozele astea de pe net!
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
E in primul an (in primavara l-am cumparat de la bulgar) si nu cred ca e relevant felul in care infloreste acum, mai ales in ceea ce priveste numarul de petale. Eu am theahibrizi maturi (Mr. LIncoln de ex) care dupa seceta crunta au facut cate-o floare si aia simpla. Acum si-a revenit :D
Ideea e ca ai putea sa- judeci de-abia la anul - una peste alta eu sunt multumita de el: infloreste aproape continuu, florile sunt mari si-mi place culoarea lor.
 

Roxana Peled

Active Member
Da, si mie mi se pare culoarea extraordinara! :visator:
Am mai studiat netul si intr-adevar e batut dar nu asa in nestire precum crocus rose, de exemplu, de are petale si-n suflet :D

Nu stiam ca sunt diferente chiar atat de mari in functie de varsta si conditii. E bine ca am aflat, sa nu ma sperii daca am cumparat una si infloreste ceva usor diferit.

Al tau arata foarte bine si se vede ca e floricios :)
Sa-ti creasca mare!
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Multumesc, si trandafiri tai se se faca mari rapid!
Orice trandafir va inflori in primul an mai putin bogat si posibil si cu oarescare anomalii ale florilor. De altfel, in primul an nici nu se recomanda sa-l lasi sa faca flori, ideea e sa-si canalizeze energia catre radacini si sa se prinda bine. De-abia dupa, si flori ...
Asta e unul dintre motivele pentru care eu prefer sa iau trandafiri la ghiveci daca pot (adica la reduceri) pentru ca deja planta e matura, inradacinata si scurtez f mult perioada de adaptare in gradina.
 

Roxana Peled

Active Member
Asa e, te inteleg!
Mi-am luat si eu 4 anul asta la ghiveci din care Abraham Darby de exemplu are deja doua flori deschise si inca 5 boboci dupa numa' o saptamana si un pic dupa ce l-am cumparat :indragostit:
Din pacate insa nu gasesti chiar tot ce-ti doresti la ghivecel, mai ales la reducere :(
 
Sus