Adenium

Sash

Active Member
Mi-am propus sa incerc sa fac cel putin un adenium bonsai.
Am cateva plante obtinute din seminte in varsta de 6-7 luni.
Azi am "ales-o" pe cea mai pricajita dintre plantute si am replantat-o intr-un vas de bonsai (lat si putin adanc). Nu l-am udat si cred ca nici nu-l ud minim 1 saptamana.
Ma asteptam sa aiba radacina ca in filmuletele cu adenium si vroiam sa scot la suprafata cat mai mult posibil. Surpriza insa... planta mea arata mai degraba ca un morcov plantat cu frunzele in pamant - adica imediat sub suprafata pamantului se ingusteaza si pornesc niste radacinute anemice gen firicele...
Nu am idee cum poti convinge un ademiun sa se ramnifice (in afara de altoiri ceea ce nu pot aplica) asa ca am continuat experimentarea si i-am taiat "motzul". Seva curge destul de multa si destul de mult timp. Am citit ca e foarte otravitoare asa ca nu m-am atins de ea. A curs in jos pe tulpina... sper sa nu se otraveasca singur.
Daca ati mai experimentat cu adeniumi poate imi puteti da ceva idei...Daca nu o sa continui eu sa va povestesc evolutia experimentului meu.
 

Claudiavis

Active Member
Cam ciudat. Eu am un pui de adenium de 5 cm inaltime, i-am rupt din greseala o ramurica mai carnoasa, insa rana s-a inchis in doua ore. Si nici n-a curs nimic din ea. Ce-o avea al tau?
 

Sash

Active Member
Sper ca ai pus ramurica la prins :)
Probabil seva curge mai multa sau mai putina in functie de perioada vegetatie/repaus, de zona ramura/varf, de varsta partii sectionate etc. Am citit ca e normal sa "planga" mult planta in cazul sectionarilor, din cauza asta nu sunt recomandate tunderile masive. In plus 2 ore mie mi se pare mult pentru inchiderea unei rani.
 

Sash

Active Member
Intre timp i-au dat niste frunzulite intr-o parte dar stil "smoc". Nici vorba de ramnificare...
Faptul ca l-am pus intr-un fost vas de bonsai cred ca i-a incetinit dezvoltarea - e cam de 3 ori mai mic decat fratii lui... desi...de la inceput era semnificativ mai mic decat ei...
 

Sash

Active Member
Multumesc mult!
Experimentez... pe cel mentionat pe aici incerc sa-l tin mic si pe altul incerc sa-l cresc cat mai mare...'om vedea ce iese.
Linkurile le parcursesem acum ceva timp si le-am mai citit o data. Sper ca ce zic ei pe acolo sa se aplice si la tipul de adenium pe care il am eu.
 
Sus