Lantana

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Sa va spun cum se procedeaza cu aceste seminte:
se pun doua- trei seminte in ghivece mici cu diametru de 15 cm intr-un substrat de pamint,nisip si turba in proportii egale.Se asaza semintele care se acopera cu un strat fin de nisip, se umezeste prin pulverizare si se pune folie deasupra.
Germinarea semintelor dureaza pina la 6 saptamini.Rata de germinare este variabila dar NU in functie de prospetime sau marime.Pur si simplu unele sunt "vii" si altele nu.
Cind ajung sa aibe 4-6 frunzulite atunci se repica si se pun in ghivece proprii.
 

Ioana

Member
Dragi doamne,

Daca doriti sa cumparati Lantane adult, destul de viguroase, se gasesc intr-un magazin de profil din Bucuresti (eu am luat 3 chiar azi :D. ) 7lei/ ghiveciul. Nu stiu daca e ok sa zic numele magazinului, dar daca sunteti interesate, lasa-ti-mi un mesaj personal.

Ioana
 

Ioana

Member
Pai, galben si derivati pana la rosu. Nu am vazut niciuna mov, dar este adevarat ca erau putine inflorite ca sa ma pot dumiri...

Ioana
 

Ioana

Member
Am si eu o nelamurire: pana la urma, unde este mai bine sa tin lantana peste iarna? In gradina sau in casa? Intreb pentru ca am urmarit discutia si sunt pareri pro plantat in gradina si contra.

Una dintre lantanele mele va ajunge la Valenii de Munte - deci cred ca e mai bine sa fie tinuta in ghiveci si toamna bagata in casa.
Cealalta va ajunge in Vrancea, unde este ceva mai cald...

Ioana
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Te contrazic Gabiuta!
In Sibiu exista o tufa mare de lantana,Sorina stie,banuiesc ca a fost protejata peste iarna,dar a ramas acolo.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Aia din centru?Sunt mai multe inghesuite acolo.
Parerea mea e ca le schimba mereu. :? .Si anul trecut cind le-am vazut mi-am pus aceeasi intrebare si am gasit acelasi raspuns :tavalit:
Cel putin asa cred cum altfel ar face banuti :evil: stim noi de care :bani: ADPul sibian sau cum s-o fi numind?Ar trebui de intrebat cineva care chiar se ocupa de plantarile alea.Ar fi interesant de stiut cum le protejeaza.
Ii dam tema de certare Sorinei si familiei Lepadat :)
 

sorina

Active Member
A

mai .... fetele mele ....Lantana aceea mare din Sibiu n-a fost protejata peste iarna cu absolut nimic dar era tufa foarte mare , a stat bine merci si n-a patit nimic . Am vizitat-o personal ca ma interesa subiectul asa ca ...... succes la incercat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Iar in Germania in Garmisch , o zona de munte la fel ca a noastra am vazut in curtile oamenilor plantate direct in gradina , asa ca inclin sa cder ca REZISTA SI PESTE IARNA . probabil protejati la inceput cind sunt mici iar apoi se aclimatizeaza singuri .
LA FEL AM VAZUT SI O DITAMAI TUFA CIT UN COPAC DE LEANDRU care era tot afara si neprotejat .
 

ghia_don

Active Member
Ma faceti sa incerc si eu la iarna :wink:
Am mai incercat eu si cu altele si am ramas fara...dar pina nu incerci nu stii cum sta treaba.
 

Ioana

Member
Pe de alta parte, la cat am alergat dupa ea :), nu-mi vine sa "ma risc". Cred ca le duc inati la gradi, apoi la liceu si cand or fi de facultate le las si peste iarna afara :).

Ioana
 

MONIS

Member
am plantat de o saptamana lantana in gradina,in plin soare...si nu pare deranjata....continua sa infloreasca :D
 

Roxana

Active Member
Vad ca si puiutului meu de Lantana ii merge bine.....a facut niste frunze ca de ficus :rofl: o sa-l pozez
poate o sa ma bucure si cu flori :visator:
 

albela

Active Member
Eu am pus la incoltit muuulte seminte de lantana (vreo 30 de bucati de toate culorile). Am pus in pamant cu minisera si in banuti de turba. Am obtinut marea "realizare" de a avea 2 planute mari si late (adica mici si inguste :rofl: ). Au iesit de vreo 2 saptamani dar sunt inca in minisera. Cresc extrem de incet abia au inceput sa le apara primele frunzulite (in afar de alea cu care au rasarit). Sa le mai tin acoperite sau sa le scot la aer poate chiar afara? Mentionez ca au doar vreun cm inaltime.
 
D

dyayzh

Guest
Tot e o reusita Albela. Adica, nu e esec total :wink: Sa speram ca cele 2 plantute cresc mari si sanatoase si te vor rasplati cu multe flori :wink: :D

Roxana, a crescut foarte frumos puiutul tau. Eu inca lantana nu am avut. Nici una. Deci, nu imi pot da cu parerea despre ele :(
 

albela

Active Member
Nici eu nu am mai avut niciuna dya, de asta m-am ambitionat sa scot din seminte ceva, desi am citit ca sansele sunt mici :oops: .
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Lasa ca e bine..........Tot e ceva.La inceput creste mai greu dar si cind o porni o sa vezi ce repede se lungeste :D
 

Roxana

Active Member
eu am mai avut un butas, dar nu a rezistat si de atunci mi s-a parut o planta pretentioasa....dar nu este. :D
multumesc.:*
 
Sus