Suculente inflorite

danya

Active Member
wow, cea roz e superba! :visator: Nu stiam ca exista. :D
Ba, ale mele palesc de invidie cand o vad pe a ta. :rofl:
 

andre

Member
Cred ca de la soare sau de la faptul ca am mutat-o afara. Si anul trecut a facut la fel.

Cred ca a mea este o specie diferita, imi pare rau ca nu ai si denumiri la ele. Si poate la croizatii e specific sa-si schimbe culoarea, ca pe masura ce a inceput sa bata soarele, chiar si atunci cand era in casa, incepuse sa se coloreze usor.
Daca planta ta e mare, pune-o la inmultit, ca am un tip ( asa cred... ) de pe Sun Photo care ma roaga inca de anul trecut sa-i dau una alba sau crem. Eu inca nu m-am indurat de a mea ca o tai, desi poate ca ar trebui!
 

danya

Active Member
Tu de unde ai denumirile? Eu le am cumparat fara..
Cea alba e f mica, as putea sa inmultesc de aia rosie dar nu stiu exact cum. :?
 

andre

Member
Cea rosie este cea clasica, se numeste Euphorbia milli sau denumirea populara de coroana lui Christos, pe care cred ca o stiai.
Se inmulteste prin taierea varfurilor pe care le pui la inradacinat direct in pamant. Daca ai pamant de cactusi cumparat de la florarie e foarte bun. Daca nu, un pamant mai aerat amestecat neaparat cu nisip. Am incercat sa le prind si in apa si nu am reusit.
 

danya

Active Member
Multumesc. Stiam cum o cheama pe cea rosie,nu stiu pe cea crem.
Cred ca o sa ii tai varfurile si dupa ce se prind le pun in acelasi ghiveci pe toate sa se faca o tufa,am vazut una si tare mi a placut. :D Asa e urata, are 3 bete lungi, nu mi pare rau ca o tai.
Dar oare pot sa tai un bat de ala lung in 3? Sau doar varful se prinde?
 

andre

Member
Denumirea la cea crem este dupa cactus francofone, i-a gasit Gino denumirea, ca de la el o am. Se pare ca si la el in balcon florile raman albe, deci este influenta aerului combinat cu soarele.
Cred ca poti sa faci segmente si sa le pui la inradacinat.
Mai frumos ar fi sa o inmultesti pe cea cu doua culori sau mi s-a perut mie asa din poza?
 

danya

Active Member
Aceea a inflorit rosie prima data, apoi in doua culori. Florile sunt putin diferite de cea comuna.
 

gino

Member
Foarte frumoase toate Iudit, dar Sedumul sieboldii forma variegata din prima fotografie, este deosebit.
Este prima oara cand vad asa ceva.
Sa te bucuri de ele ! :D
 

victoria222

Active Member
Iudit, sunt etraordinare! Mie imi plac foarte mult sedumurile si am adunat si eu cateva soiuri, dar inca nu le-am vazut inflorite in afara de unul- sedum telephium, care imi place mai mult cand e neinflorit, ca arata ca o "varzutza" ciudata.
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Sedumul variegat l-am gasit de curand intr-o florarie.Nici nu am stat pe ganduri cand l-am vazut.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Şi eu eram de aceeaşi părere cu voi când am luat unul anul trecut: Sedumul sieboldii e preferatul meu, iar plantele decorative prin frunze tare îmi sunt pe plac. Când am găsit acest "2 în 1", n-am mai stat pe gânduri. S-a acomodat şi a înflorit în toamnă: A trecut iarna cu bine şi iată-l în primăvară răsărind: Precum se vede - nimic variegat. Nu m-a mirat prea tare, sperând ca variegaţia să fie evidentă după ce mai cresc puţin frunzele. Spre marea mea dezamăgire, acum când planta dă deja boboci din cele peste 10 crenguţe, doar una e variegată! Sunt cam dezamăgită! Nu mă aşteptam la aşa evoluţie sau involuţie! :( Aşa că Iudit, ţi-aş fi recunoscătoare dacă ai mai scrie şi la anul cum evoluează variegata ta. Sunt curioasă...
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Nu am prea vazut Sempervivum inflorit, dar am ramas placut impresionata de stelutele frumos colorate! :visator: :clap:
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Buna ziua!
Ca de obicei ne incantati cu plantele d-voastra! Niciodata nu am vazut la un loc atatia Lithopsi si Conophytumi infloriti. Felicitari pentru munca si rezultate! :visator: :clap:
 
Sus