Noi achizitii

enya

Member
waw ce frumos e...mai am mult de asteptat pina v-a arata si al meu asa...dar in poza pe care am pus-o este un pachy saundersii...e putzin diferit de pachy lamerei...am si p.lamerei...cred ca au acelasi regim de ingrijire,nu?.....dar despre acea aloe nu poate sa-mi spuna nimeni nimic?un nume...
 

andre

Member
Cautand prin gradina sa vad daca am ceva care seamana, mi-am dat seama ca un Aloe nu prea bagat in seama, seamana cu al tau. Eu il am cu denumirea de Aloe hereroensis si cautand pe net poze, unele chiar seamana.
http://images.google.ro/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1
Pe desert tropical nu, pentru ca este crescut in natura, dar poti cauta si tu sa vezi daca denumirea e asa sau nu.
Dar ai grija de ce-ti doresti! este de talie mare si eu m-am bucurat cand l-am luat si era mic si dragut. Acum nu stiu cum sa scap de el ca imi manaca spatiu si nci macar nu lastareste.
Uite niste poze proaspete, special facute pentru tine. :D
http://shaman.sunphoto.ro/SUCULENTE_2009/pagina5
 

enya

Member
da...e exact ca si cea de la tine,deci acum stiu denumirea,multzumesc...cind nu mai am loc pentru ea...vad eu cum fac...imi place tare...am o intrebare...de ce euphorbia din poza ta este galben-maronie?a mea este verde...am doi gimnocalycium care daca stau pe pervazul geamului,in interior sint verzi iar daca-i scot afara in plin soare se fac galbeni-maronii?(scuze daca nu am scris corect denumirea).
 

andre

Member
Cred ca era vorba de Euphorbia obesa, aceasta:
http://shaman.sunphoto.ro/SUCULENTE_200 ... QEJHHCUXHP
Asa este culoarea ei. poate ca un pic mai rosiatica din cauza soarelui. Este diferenta intre cea care o denumesc eu symetrica ( as am gasit-o undeva ) si este mereu verde si arata cam asa:
http://shaman.sunphoto.ro/SUCULENTE_2009/pagina2
iar una dintre ele este chiar la tine! :D

Iar Gymno nu se coloreaza de la soare, dar desi soarele nu mai este asa puternic acum nu stiu daca e indicat sa-i scoti acum afara. Asteapta pana la primavara cand e bina sa-i scoti afara daca ai loc, dar nu ii pune direct la soare, ci treptat.
 

enya

Member
da,despre el e vorba...e de la tine?pay gino a spus ca e unul si acelasi...hmmmm...ce-i fac...th_
.......despre acesta iti spuneam ca isi schimba culoarea cind e la soare...acum e in casa si se vede in virf ca revine la acea culoare verzuie...
 

andre

Member
Gymnocalyciumul tau este mihanovichii. Are culoarea asta specifica, nu suntmotive de ingrijorare. Cand o sa vezi unul la fel la magazine o sa stii din prima despre ce e vorba.
Uite-i si pe ai mei:
http://shaman.sunphoto.ro/Gymnocalycium ... XOMCAANVXY
Cel din plan inderpartat a avut niste probleme la fostul proprietar, dar soarele i-a facut bine, traieste si infloreste, doar ca ramas o parte lemnificata la baza.
Isi aminteste cineva de el? :D :wink: M-ar mira sa-mi si raspunda! :eek:
 

enya

Member
ok...si mai am unul care zic eu ca e tot la fel...dar unul are floare roz iar unul are floare alba,cumva verzuie...este tot aceeasi specie?
 

zi_inflorata

Member
Moderator
Ultimele achizitii in materie de cactusi si suculente din care am facut aranjamentul asta (Multumesc, Magda) : http://picasaweb.google.com/lh/photo/Er ... directlink<table><tr><td><img src="http://lh3.ggpht.com/_MA4oaksGp9I/SqzR7ZhtFAI/AAAAAAAAGBE/bmydoiShg10/s288/DSC08761.JPG"></td></tr><tr><td></td></tr></table> Adenium-ul alb de la Gomez http://picasaweb.google.com/lh/photo/2l ... directlink
<table><tr><td><img src="http://lh5.ggpht.com/_MA4oaksGp9I/SqzR8Fpg2oI/AAAAAAAAGBI/YzPxmjKj2bc/s288/DSC08762.JPG"></td></tr><tr><td></td></tr></table> si un cactus pletos si frumos (nici nu inteapa) http://picasaweb.google.com/lh/photo/cP ... directlink <table><tr><td><img src="http://lh4.ggpht.com/_MA4oaksGp9I/SqzR9_awKAI/AAAAAAAAGBQ/2BNBUV9IvnE/s288/DSC08765.jpg"></td></tr><tr><td></td></tr></table>
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
zi_inflorata, daca cactusul nu inteapa, eu da! :D :aoleu: Nu se pot vedea pozele....... sau sunt "la secret". :eek: :secret:
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
NU, nu si iar nu! :( Daca ai sters pozele din Picasa, nu mai apar
In ce album le ai, ca albumele se vad. Eu azi am umblat mult pe picasa, nu am avut probleme. :nu stiu: :astept:
 

andre

Member
Aranjamentul tau, Zi inflorata, arata bine. Dar am o observatie, sper ca vei tine seama de ea si vei lua masurile necesare. In aranjament ai niste Haworthii, o Echeveria si ... un Sempervivum! :eek:
Aceasta este o planta de exterior care daca o vei tine in casa o vei pierde sau in cel mai rau caz se va uratii. Trebuie separat si lasat in frig afara, in soare vara si vei obtine un covor de plante. Pune-le intr-o jardiniera sau, si mai bine, direct in sol si vei avea conditiile ideale pentru el.
Este arachnoideum, daca l-am vazut eu bine! :roll:
 

enya

Member
zi_inflorata...eu nu sint adepta aranjamentelor...cred ca ar trebui sa te interesezi intii despre necesitatzile fiecarei plante din aranjament...pt ca nu toate au acelasi regim de ingrijire...
 
Sus