Lewisia cotyledon

magda

Active Member
Moderator
Au stat intr-o sera din policarbonat, la temperaturi de 5 - 10 gr. C, udate cam o data pe luna. Inca nu au flori, dar au aparut puiuti noi si eu sper sa urmeze si florile.Substratul este compus din nisip, pietris si 30% pamant de frunze. Vara trecuta au stat in curte si au avut soare pana pe la ora 13.In perioada caniculara udarea a fost cam la 3 -4 zile, in rest o data pe saptamana.Suficiente informatiile ? Sa aveti parte de plantute :D
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Multumesc pentru informatii! Foarte pretioase! Ca m-am ambitionat sa o vad in viata si la anul! :)
 

michaela

Active Member
Stand langa peretele/ gard, in cazul lewisiei mele, cred ca doar asa protectia ei i-a fost asigurata-caci in iarna asta au fost oho.... - 2 zeci si ceva de grade, iar eu nu i-am facut nimic, poate doar frunzele cazute in jur de la trandafirii cataratori. :?
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Michaela, esti norocoasa...ma gandesc ca probabil ai nimerit exact pozitia ideala pentru ea din punct de vedere al solului si cantitatii de soare, si-atunci, fiind sanatoasa si puternica, s-a descurcat si peste iarna...Norocul tau! :D Mai bine nu citeam si o puneam in gradina si D-zeu cu mila, poate se descurca! :mrgreen:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Nu mă mai satur de planta asta. Îi admir zilnic minunatele flori! Cu riscul de a vă sâcâi mai pună o poză cu ea ajunsă aproape la vârful înfloririi. :D
 

lelia

Well-Known Member
Da ,e cu adevarat frumoasa ! si atat de gingasa :visator:
Sa-ti traiasca !
Trebuie sa-mi iau si eu ,macar una .......
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
La fel gândesc şi eu acum, lelia! Trebuie să-mi mai iau măcar una! :) Doar n-o să rămână singură! Şi când te gândeşti că mai sunt de alte culori...
 

adrianam

Well-Known Member
Si mie imi rasuciti cutitul in rana!
Cum o voi vedea in Craiova la vanzare imi iau si eu din nou!
Si nu o mai chinui pe balcon, o voi duce la gradina! :D
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Ia uite ce-i place soarele din ultima vreme Lewisiei mele. Dupa ce am cumparat-o i-am schimbat ghiveciul, si acum s-a umplut de tije florale! :)

 

claude

Well-Known Member
Moderator
La mine e primul an, deci, ramane de vazut...Am pus-o in ghiveci ca am inteles ca umezeala e cea care o omoara peste iarna, ca altfel ar fi cam de zona 6, deci ar rezista la noi...[/b]
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Acu' poti sa plangi, da' cand ai fost la Cluj ai avut-o sub nas, de ce n-ai cumparat-o? :mrgreen: Parca citisem undeva ca se inmulteste si din seminte... Lasa ca ma informez cum se inmulteste si daca tine faza m-oi indura de tine! :mrgreen:
 

magda

Active Member
Moderator
Se inmulteste si prin seminte. Eu am incercat anul trecut, dar puii sunt de 0,5 cm in prezent :( Plantele mele nu vor sa infloreasca :cry: cu toate ca au aceleasi conditii ca si anul trecut.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Oare de ce nu vor sa infloreasca? Tu le-ai tinut in sera peste iarna? Oare au nevoie de ceva frig iarna, poate fi un motiv? :?
 

ghia_don

Active Member
Lewisiile mele si-au scuturat semintele in gradina, sint curioasa daca va rasari ceva din ele... :?Ma uit mereu pe linga ele sa vad daca rasare ceva suspect :wink: ..
Iar la toamna nici nu ma gindesc sa le scot din gradina, pentru ca au iernat foarte bine acolo , si anul asta mi-au inflorit splendid..
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Din cate am citit eu, semintele de Lewisia au nevoie de friug pentru a germina, asa ca poate primavara urmatoare sa rasara ceva... :?
Cat despre lasatul in gradina, le ai in vreun loc mai protejat, mai putin expuse la umiditate? Sau sa ne spui ce amestec de substrat ai folosit la ele...ca as lasa-o si eu in gradina, dar am citit ca umiditatea e cea care le omoara iarna
 
Sus