Gloxinia, un punct de pornire ...

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Fleur

Active Member
Va sugerez sa taiati pui, lasand doar 2 fiindca altfel va inflori putin sau deloc. Puii taiati ii puneti la prins in direct pamant asa o veti inmulti. E riscant sa taiati bulbul ca poate putrezi si pierdeti planta.
 

sini

Well-Known Member
Asa cum spune Fleur,puii trebuie taiati.Eu m-am confruntat cu o astfel de problema.Am lasat primul pui care a iesit ,iar pe ceilalti,cum se faceau de vreo 4 cm ii taiam si ii puneam in apa sa faca radacina.Asa am obtinut 8 pui de la un bulb.Am incercat si punerea puiului in pamant,dar la pui mai vigurosi,si a mers
 

Fleur

Active Member
Cred ca ar fi mai bine sa-i rupi ca planta sa-si indrepte energia catre inradacinare, S-ar putea sa fie prea mult pt ea sa faca si flori si radacini. Eu rup bobocii tuturor lastarilor pusi la inradacinat.
 

shalymar

Member
S-ar putea sa stea intr-un loc cu curenti de aer si sa-i nu-i prea placa acolo asa am patit si eu cu doua din cele de la servici dar mi-am dat repede seama si le-am salvat, acum toate sunt inflorite si ieri chiar le-am polenizat artificial sa vad daca reusesc un mic experiment! :wink: :)
 

Dora

Member
Nu neaparat curentii de aer sunt problema privind caderea bobocilor.Eu am mai multe gloxinii tinute toate in aceleasi conditii si la unele le merge foarte bine si urmeaza sa se arate florile iar la altele,asa cum zice Mire,se usuca bobocii.La mine se usuca bobocii la un bulb cumparat anul acesta,iar la altul frunzele se rasucesc in interior si nu e normal.Tind sa cred ca multi bulbi care ajung la noi in magazine sunt de calitate indoielnica,la pret piperat.
 

stitch

New Member
am si yo o intrebare :oops: ...faptul k pamantul s-a albit la suprafata este un semn ca planata nu este udata suficient? :)
 

Erwin

Member
NU, eu cred ca e de la apa. Cu siguranta le uzi cu apa de la robinet si ceea ce ramane pe pamant este calcar...
Rascheteaza-l putin si inlocuieste cu alt pamant :)
 

stitch

New Member
Erwin, pt ca tu mi-ai raspuns la intrebarea cu pamantul albit la suprafata.. :wink: ..tot pe tine as vrea sa te intreb..daca este bine sa incep sa le ud cu apa minerala dar care nu mai este carbogazoasa....mi s-a spus ca este mult mai buna decat apa de la robinet..si in plus scap si de albeata aia de pe pamant.:D.deci, ce ma sfatuiesti?
multumesc :mrgreen:
 

angela draganoiu

Active Member
apa minerala chiar necarbogazoasa nu este buna pt plante, mai bine pui apa de la robinet intr-o sticla si o tii asa citeva zile, in timpul asta iese o parte de clor si alte substante gazoase din apa. eu folosesc, si am spus-o de multe ori, apa cu turba. in apa de udat, eu pun intr-o galeata, pui un pumn sau 2 de turba si lasi citeva zile dupa care uzi plantele, in felul asta nu mai apar acumulari de saruri, Ph apei este imbunatatit in sensul ca apa nu mai este atit de dura si dai plantelor si putin ingrasamint.
 

stitch

New Member
am cumparat si eu azi o sticla de ingrasamant Vitaflora 1..pe ea scrie ca e bun pt begonii violete gloxinii ..ma rog si cam toate florile de apartament cu flori..
intrebarea mea este: daca pe ambalaj scrie ca trebuie sa ud o data pe saptamana ..asa trebuie sa fac? eu de exemplu ud florile in general de doua ori pe saptamana...
 

Fleur

Active Member
Florile le uzi de cate ori este nevoie dar ingrasamant nu pui mai mult de o data pe saptamana.
 
Pentru inmultirea gloxiniilor...se pot folosi si banuti de turba? a incercat cineva ? Am 2 frunze pe care le-am pus intr-un pahar cu apa si sunt curioasa daca exista si o alta metoda.

P.S.: imi cer scuze daca deja s-a discutat nu prea am timp sa rasfoiesc cele 56 de pagini legate de acest topic. :oops:
 

ruca

New Member
goxinei care nu vrea sa iasa din bulb!

Buna!
Am si eu o problema cu o gloxinie care pur si simplu nu vrea sa iasa din bulb. L-am plantat acum 3 luni si nimic
. la un moment dat chair l-am scos din ghiveci sa vad daca nu e putrezit si nu era, chiar era tare si mare. Oare ce sa fac cu el?
Ati mai avut problema asta?
Habar nu mai am ce sa ii mai fac, si tin tare mult sa am o floare macar de la el. Va rog ajutati-ma cu un sfat.
 

paula

Member
ruca inearca si te uita din nou la bulb s-ar putea sa fie tot tare dar in mijloc negru , putreb , asa am patit si eu cu bulbii de gloxinia luati din Metro , i-am pus in pamat pe 15.03.2008 si am asteptat , i-am cautat de vreo 2 ori , bulbii erau tari , iar sambata nu am mai avut rabdare cand am vazut ca nu rasare nimic si i-am catat din nou , bulbii la suprafata aratau bine dar mijlocul lor era negru , asa ca adio gloxia :cry: si era o tigrina pe plic arata fff. frumos , prin florarii nu am vazut asa :wink:
 

AngelEyes

Member
Cum pot sa imi dau seama cand ii este sete gloxiniei mele ? Uneori o gasesc cu florile putin pleostite...desi are soare doar dimineata putin,pana in 12.O ud cam la 2-3 zile.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus