Ferigi

aleynad

Active Member
Moderator
mare atentie, pentru ca daca nu le asiguri conditiile din habitatul lor natural...se usuca repede, sunt mai sensibile
 

Ghicasan Ramona

New Member
feriga

Eu mi-am adus o feriga de la cineva din ghiveci dar nu ii merge bine deloc. Totusi o ud in continuare poate se produce o minune... :?:
 

gabi d

Member
Ferigi...am crescut cu ele. Eu nu am inca dar are mama, vreo 2 - 3 feluri, toate de camera. Ca sa nu va moara puneti-le intr-un loc umbrit si udati-le - mama le pune in cada si le face dus la propriu din cand in cand (mai ales in timpul verii). Locul lor e intr-un balcon inchis orientat catre nord. Daca le cad frunzele, poate ca trebuie sa le schimbati ghiveciul.
Ce am observat este ca ori de cate ori a incercat sa le aduca in casa - mai ales iarna - s-au pleostit..deci, le place foarte mult racoarea si umiditatea.
 

presco

Active Member
Apartamentul meu e pozitinat spre sud si balconul il am deschis, vara in balcon am o mini gradina dar ferigile....! :(
 

gabi d

Member
e posibil ca fiind orientat spre sud, pe ferigile tale sa le deranjeze lumina puternica si caldura. poate gasesti un loc mai umbrit si mai racoros. :).
 

ghia_don

Active Member
Presco, si balconul meu are orientare S-V si am soare toata ziua, dar vara inchid jaluzelele, ca altfel as avea 45 grade acolo...asa am numai 38 :rofl: ...si feriga mea rezista :D . Se intimpla sa-si schimbe un pic nuanta la frunze, spre mai deschis, dar in rest e bine..
 

presco

Active Member
Balconul meu e deschis, deci nu se pune problema sa o tin in balcon. La primavara mai incerc cu o feriga, nu ma las ii dau eu de capat. :D :D
 

danya

Active Member
Am pus o feriga pe un dulap suspendat si cand pornesc hota bate in ea. Credeti ca o sa o afecteze?
 

anne`mary

Member
buna. Am si eu o intrebare legata de ferigi. Mie nu-mi plac florile curgatoare dar am inteles ca feriga are proprietati mai "deosebite' in sensul ca purifia aerul.... probabil mai bine decat o fac toate plantele (zic si eu). Cum eu sunt mai sensibila cu plamanii din cauza produselor de curatenie, m-am hotarat sa iau o feriga si multe alte plante cu astfel de proprietati. Nu a fost nevoie sa o cumpar pentru ca socrii mei au o feriga foarte frumoasa si bogata. Nu stiu ce inseamna pui de feriga asa ca mi-am bagat degetele pe sub coroana ei si am identificat 4 fire care pareau ca sunt separate de mama (desi separat este mult sps). Am reusit sa desprind acele 4 firicele cu ceva radacina si le-am pus in pamant din gradina. Am o tulpina cu frunze maricele, o tulpina cu frunze mici mici si 2 tulpini fara frunze. O am de 4 saptamani si nu sesizez nicio schimbare...nici in bine nici in rau. Am procedat corect? Am inteles ca se inmulteste repede dar a mea stagneaza de 4 saptamani. Am pus-o la geam unde are soare direct 2 ore pe zi si asta pentru ca m-am gandit ca este pui si are nevoie de lumina mai multa ca sa ia avant. Am sanse ca din cele 4 fire anemice sa am si eu o feriga?
 

anasstasia

Active Member
Eu cred ca da. Probabil ca stagneaza deoarece a fost separata de planta mama si trebuie sa-si revina. Sa sti ca eu am o feriga de ani de zile, insa nu creste aproape deloc. De ani de zile nu e mai mare sau mai bogata. Eu m-am impacat cu ideea. Poate insa la tine va merge mai bine. Oricum, eu cred ca va prinde si ca se va dezvolta.
 
Sus