fag

flo_flu

Member
acesta e un fag pe care l-am gasit acum vreo 2 ani in padure.
L-am lasat acolo, dar de fiecare data cand fac o iesire trec sa-l vad.
I-am taiat o parte din radacinile groase. Poate ca la anu' o sa-l aduc acasa, daca nu l-o gasi dracu' si l-o lua el :). Pozele sunt de azi dimineata. Bineinteles ca i-am acoperit radacinile din nou cu frunze sa nu sara in ochi.

http://s60.photobucket.com/albums/h35/f ... IM2998.jpg

http://s60.photobucket.com/albums/h35/f ... IM2999.jpg

http://s60.photobucket.com/albums/h35/f ... IM3000.jpg
 

DracuMic

Member
:rofl: :rofl: :rofl: presupun ca este pe undeva pe drumul catre Ciurila. :rofl: :rofl: :rofl:
Ieri am fost si eu la padure dar aici deasupra de Str.Mehedinti,si am ochit ceva carpeni si o specie pe care n-o cunosc, http://s259.photobucket.com/albums/hh29 ... Specie.jpg nu stiu daca are sa placa cuiva copacelul asta sau daca nu cumva am sa-l pierd din cauza excavatoarelor ce nenorocesc padurea .I-am aranjat pe fiecare cum mi-au placut si i-am lasat in voia sortii.....
:evil: interesant fagul tau dar is tare curios cum o sa-l scoti din pamant ca la ce radacini are astept sa ma chemi si pe mine cu harletzul sa te ajut :rofl:
 
Salut Florin :)

Foarte bun material, eu as spune sa-l scoti acum, daca-l lasi acolo pierzi un an. Poate ti-e frica din cauza radacinilor groase si crezi ca nu are destule din acelea subtiri care hranesc copacelul, nu cred ca ai motive, la dimensiunea lui cred ca vor ramane suficiente dupa extragerea lui din pamant. Eu in locul tau n-as sta pe ganduri si l-as scoate, dar e ochit de tine, deci e al tau... daca nu-i da de urma dracul al mic :rofl:
Vasile
 
Sun foarte frumoase Hariclea, viata de dupa fiinta... renastere idee mult manipulata si in bonsai... ce vad ce nu tot la bonsai ajung :) ... virusul lucreaza :rofl: ... pacat ca numai la unii :(

Mai drace :rofl:, acel ceva ce ai pozat tu, dupa cum arata ramificatiile, dupa culoarea ramurilor de anul trecut... nu sunt 100% sigur, dar cum vad eu, pare a fii o specie de corn... nu acela din gradina bunicii :rofl: dar din aceeasi familie, adica un Cornus sanguinosa( nu stiu daca am scris corect).
Daca e el o sa ai probleme, desigur daca il colectezi, cu distanta internodala a frunzelor, care de obicei e destul de mare, vorbesc din experienta :) , plus faptul ca frunzele sunt destul de mari... dar asta cu timpul se rezolva.
Numai bine...
Vasile
 

Floria

Active Member
M-ati amuzat teribil! Noi floristele, plecam cu cate o foarfeca , un claste in geanta, voi bonsaistii, plecati cu harletul dupa voi! Ha ha :rofl:
 
Floria draga se mai intampla sa tragem dupa noi si ditamai ranga, eu cand plec la '' vanatoare'' am un rucsac plin de scule... :rofl: :rofl: :rofl:
Vasile
 

flo_flu

Member
DracuMic a spus:
:rofl: :rofl: :rofl:
Ieri am fost si eu la padure dar aici deasupra de Str.Mehedinti
se pare ca stai destul de aproape de mine, eu stau pe campului, asa ca daca mai mergi si nu deranjez poti da un semn. Eu de obicei merg duminica, pt ca sambata am program administrativ pe acasa (aspirator etc.) Apropo am luat azi si un cires salbatic pe care l-am pus in gradina unde o sa-l las vreo cativa ani. uite si niste ciresi care au crescut asa cum vrei tu sa faci cu ficusul.
http://i60.photobucket.com/albums/h35/flo_flu/cires.jpg

Vasile,
radacinile acelea groase le-am taiat deja cam la vreo 15 cm de la trunchi tocmai in ideea de se dezvolta radacini mai aproape de trunchi.
 
Florin credema ca radacini de hranire sunt deja formate si suficiente chiar daca nu se vad, si sub trunchi si sub radacinile principale pe care deja le-ai taiat... dar cum spuneam e copacul tau.
Vasile
 

DracuMic

Member
Sa traiesti vecine fericit ca ai curte :) intr-o zi trec pe la tine sami plantezi Stejarul vre-o 2 ani.!
Acum ca stiu pe unde umblii ma duc sa-ti gasesc fagul si sa-l scot :rofl: :rofl: :rofl: promit ca in locul lui infing un bat si leg un biletel cu numarul de telefon pe el sa mai vi din cand in cand sa-i vezi evolutia. :rofl: :rofl: :rofl:
acum o ora a venit nevasta-mea acasa si nu a vrut sa iasa cu mine la padure,lasa ca pe viitor stiu cu cine sa ies la vanatoare sau macar la okit..!
Am gasit si eu un carpen de felul ciresului si l-am pus intr-un loc in care sa-l tin minte :)
 

vali

Active Member
Moderator
Frumos material flo_flu.

flo_flu a spus:
radacinile acelea groase le-am taiat deja cam la vreo 15 cm de la trunchi tocmai in ideea de se dezvolta radacini mai aproape de trunchi.
Si foarte bine ai facut.
Indiferent ca-l aduci acasa, sau il mai lasi in padure, mai tine-ne si pe noi la curent. Sunt curios cum vor aparea mugurii si cam care-i zona mai vanjoasa.
Pacat ca nu s-a rupt mai de jos un pic (pt. ca acele trei ramuri, vad ca au aparut in urma unei rupturi), probabil ar fi parut mai echilibrat.
Dar, ma rog, e vorba doar de-o imagine... ar trebui vazut "pe viu".

Spor.
 

flo_flu

Member
mie mi-a placut forma pe care o are chiar deasupra radacinilor, ca trebuie multi ani sa ajungi la asa ceva. Problema cu ruptul mai jos se poate rezolva :D , avand in vedere ca are inautru o scorbura adanca de vrea 10 cm unde a putrezit lemnul, anul trecut l-am curatat putin dar nu am acoperit-o cu nimic sa nu atraga atentia. Anul acesta il mai las acolo sa vad si cum se dezvolta ramurile. La primavara o sa-l aduc acasa.
Oricum cand va infrunzi voi mai face niste poze
 

vali

Active Member
Moderator
Avand in vedere ca pe o imagine, cu un "paint" poti face ce vrei, avand in vedere si faptul ca "unii" au mai mult timp decat minte, mai avand in vedere si faptul ca imi place sa-mi inchipui cam ce as face eu cu copaceii altora :), mi-am permis o schita.

Ziceam mai sus ca mi se pare cam prea mare distanta intre nebari si locul in care se separa cele trei ramuri ale fagului. Mai mult, pe aceasta distanta nici trunchiul "nu ajuta", fiind cam "tubular". Si cum e foarte usor sa discuti "pe seama altora" :) , am facut urmatoarea schita, ce arata (sper sa) cam ce as incerca eu (dac-ar fi al meu si dac-as avea curaj :rofl:. http://i193.photobucket.com/albums/z161 ... lo_flu.jpg

Sa luam linia galbena ca fiind nivelul virtual al substratului, iar linia franta rosie, ca o axa imaginara a primelor doua treimi ale trunchiului si a felului in care l-as vedea eu continuat.
In ideea ca l-as lasa in padure si acest an, as practica (acum, in primavara) o taietura dupa linia albastra, pentru a stimula aparitia liderului verde "1", care sa devina continuarea trunchiului, pentru urmatorii ani (nu m-as complica cu sigilarea ranii, ci as acoperi-o fie cu vopsea, fie cu smoala). Indiferent cati muguri ar aparea de-a lungul marginii taieturii "albastre, nu m-ar interesa decat cel aparut cat mai aproape de "verde 1".
Fiind un fag, deci un foios get-beget, nu i-as face nimic altceva anul acesta, decat sa elimin eventualii muguri aparuti de-a lungul taieturii, cu exceptia celui care ma intereseaza.
In primavara urmatoare, l-as scoate din pamant, l-as aduce acasa si l-as pune intr-o ladita de lemn, sau l-as planta "intr-un cub" direct pe pamant (am inteles ca dispui de o gradina), intr-un substrat cu o granulatie majoritara 4-5 mm si in proportie de 50/50, organic/anorganic (pentru a stimula aparitia de ramificatii active viguroase, ale radacinii). Cu ocazia replantarii, as face si taierea oblica dupa linia alba, pentru a stimula aparitia altor muguri, din care as pastra numai liderul "verde 2". De data aceasta as acoperi taietura cu o pasta pt rani, iar singurul lucru care m-ar interesa in perioada de crestere a anului ar fi fertilizarea, indiferent de cat de urat ar ajunge sa arate fagul...

Daca totul merge bine abia din anul urmator m-as concentra asupra aparitiei si dezvoltarii de noi ramuri si ramificatii pe acestea, in ideea "configurarii" unei coroane... Daca nu merge bine, as lua-o de la inceput cu altul :giggle:
Asa cum spuneam, e usor sa-ti dai cu parerea pe seama altora :)

Flo_flu, asa cum am mai spus si alta data, intuitiv sau nu, ai capacitatea de a gasi calea cea mai simpla si mai viabila in acelasi timp.
Eu personal, te consider unul dintre oamenii de la care voi avea ceva de invatat, la un moment dat (vorbesti putin, dar iti vezi de treaba).
Si sunt o gramada de lucruri pe care as vrea sa le aflu :rofl:, deci nu-ti va fi usor.
 

flo_flu

Member
Sper sa am timp duminica sa mai trec pe la el sa vad daca si-a dezvoltat ceva radacini mai aproape de trunchi. In functie de ce voi vedea voi lua o decizie daca sa-l aduc sau nu acasa anul acesta. Daca nu o sa-l aduc acasa nu o sa-i fac nimic pt ca este destul de aproape de liziera padurii si zic eu ca ar bate la ochi.
Si sunt o gramada de lucruri pe care as vrea sa le aflu , deci nu-ti va fi usor.
Si reciproca e valabila, asa ca daca te lipesti de fete cand vor veni la cluj poate vom reusi sa stam si la o poveste
 

DracuMic

Member
:rofl: :rofl: :rofl: Si cata lume crezi ca merge in padure dupa material de bonsai ? as zice ca nimeni,eu de cate ori am fost n-am dat peste vre-un om sa caute asa ceva.....
Sper sa ma iei si pe mine odata sa-l vad.... :) si va fi reciproc am si eu vre-o trei buni de vazut,asa cred.!
 

flo_flu

Member
nu trebuie neaparat sa mearga dupa material de bonsai dar rautatea unora e destul de mare. Sa presupunem ca l-as taia asa cum mi-a sugerat Vali si l-as proteja cu vopsea. Trece unu' il vede si in mintea lui zice ca sigur cineva are ceva de gand cu "ciotul " acela. Poate ca respectivul nici nu a auzit de bonsai in viata lui dar gandul ca poate face ceva rau il indeamna sa-l rupa. De unde acest rationament pesimist...
De cand eram mic umblam cu bunicii mei prin padurile din jurul clujului. Bunicul meu facea banci din lemn langa foc sa nu stai pe jos mai ales cand ploua sau iarna. Spune-mi te rog din ce alt motiv decat dorinta de a face ceva rau stricau unii bancile si le ardeau cand padurea era la doi pasi si era plin de uscaturi, in loc sa se bucure ca au pe ce sta si nu trebuie sa stea pe jos??? Din pacate mai umbla si asemenea specimene prin paduri.
 
Sus