Zona speciala cu bulbi - ce facem dupa ce se trec florile?

IZA

Active Member
Cel putin trei saptamani a fost roz acolo daca nu mai mult. Le-am scos si eu apoi si am plantat craite :D . Dar in acea perioada chiar nu erau altele mai potrivite. Gresesc mai sunt zorelele pitice care m-au incantat o luna dar si ele se trec destul de repede si tot la craite ajung pana toamna.
:wink: http://s595.photobucket.com/albums/tt37 ... CF4144.jpg
 

victoria222

Active Member
Da. Iata cum arata cu lalele si pe urma prin iunie
Pe la mijlocul lui august parca, au inceput sa crape capsulele acelea cu seminte si le-am scos pe toate.
 

IZA

Active Member
Am observat la Chica voinicului (Nigella) ca e bine sa tai fl dupa ce se trec . Ramifica bine si infloresc mai mult timp. Capsulele se pot folosi la aranjamentele din fl uscate . Chiar arata foarte bine :wink:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
M-am dotat cu 2 pachete de Nigella si voi planta ce-o sa rasara din seminte printre bulbii de primavara. :) Iza de ce zici ca trebuie taiate florile?
 

IZA

Active Member
Se taie florile dupa ce se trec ca sa ramifice mai bine . Asa vor fi mai multe flori o perioada mai lunga.
 

IZA

Active Member
O sa faca destuleeee ca nu mai sti ce sa faci cu ele iar intr-o capsula sunt foarte multe seminte . :wink:
 

zi_inflorata

Member
Moderator
Re: Zona speciala cu bulbi - ce facem dupa ce se trec flori

cum mai e parcela ta cu bulbi si silene, Cornelia? S-au mai inaltat silenele, s-au ramificat dupa taiere? A fost o discutie foarte interesanta si sunt curioasa sa aflu aranjamentul final si multumitor. :D
 

veretregn

Active Member
Re: Zona speciala cu bulbi - ce facem dupa ce se trec flori

Înainte de inflorire se aplică un fertilizator echilibrat. După înfloire la narcise și lalele se rup imediat capetele florale și se lasă frunzele neatinse pentru a se regenera bulbul. Se udă în continuare dacă este secetă. În mod normal trebuie să se formeze 2 bulbi. Unul mai mare și unul mai mic. Amândoi ar trebui să fie floriferi. Până la 15 iunie ciclul trebuie să se încheie, iar bulbii de lalele se ridică. Narcisele se ridică odată la 2 -3 ani. Lalele în fiecare an. Este singura modalitate de a recupera și diviza bulbii. Se lasă la uscat într-un loc bineventilat și uscat, însă nu în soare direct. Se pun în pungi de hârtie și se păstrează până toamna. Zambilelor nu li se rupe tija florală ci doar se înlătură florile. Rotația culturii este importantă.

Într-adevăr, din mai până la jumătatea lui iunie locul va arăta neîngrijit, însă în loc se pot planta anuale.

Eu am lăsat 2 ani lalele în pământ și am plantat deasupra lor corindru, pătrunjel de frunze, busuioc, fasole oloagă. Nu am remarcat pierderi deși le-am irigat în perioada de repaus. Am remarcat doar că inflorescențele sunt mai mici ceea ce înseamnă că lalele au început să sufere.

Un alt experiment (în derulare): am pus in octombrie 2011 lalele în rânduri. Între rânduri am crescut morovi, bob, mazăre, fasole, spanac, saladă, andive. Deasupra lor am pus fasole (în iulie) și altele.

Ce s-a întâmplat cu bulbii voi afla abia în aprilie... pentru că nu am umblat la ei.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Re: Zona speciala cu bulbi - ce facem dupa ce se trec flori

Horea sunt in admiratia ta pentru pasiunea imensa ce o ai pentru natura la modul general nu numai flori si plante.Pentru gradinarit per total. :clap:
Cit timp insa dedici acestui hobby?Ca banuiesc ca nu e o meserie.Incluzind si timpul dedicat documentarii?

Un off topic doar cu intrebare si raspuns (eventual).
Felicitari inca odata :rose:
 
Sus