Zambile

Roxana Peled

Active Member
caed a spus:
Si daca o pun acuma in pamant e posibil ca anul viitor sa se divizeze si sa am 2-3 cepe?
Atentie, nu o ingropa mai adanc decat e in ghiveci ca risti sa-i putrezeasca frunzele. La vara/toamna daca vrei sa o pui mai adanc o scoti de unde ai plantat-o acum si o replantezi.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Au mai inflorit:

Urmeaza si cele rosii-roz duble in 3-5 zile, zic eu.

 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Eu NU POT efectiv nu pot sa tai flori din gradina.Daca le rupe catelusul :mrgreen: cu codita :mrgreen: ma indur sa le aduc in buchet in casa dar altfel nicidecum.
Iar anul asta zambilele mi s-au inmultit considerabil.
 

Roxana Peled

Active Member
Da, am si eu aceeasi problema dar cred ca la mine se datoreaza curtii mici. Din 20 de flori sa rupi una parca nu-ti vine. Poate daca as avea si eu 1000 mp plini de flori m-as indura la un buchetel mic :D
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Cat de mare e curtea ta, Roxana? Te intreb ca ma chinui sa gestionez acum o gradina mica :D si mi se pare INCA dificil sa inghesui in ea tot ce vreau eu. Dar cred ca e doar o chestiune de obisnuinta, cu siguranta o sa ma descurc :rofl:))
 

Roxana Peled

Active Member
Nu as putea sa-ti spun cu absoluta precizie dar cu aproximatie cam 50-60 de metrii jos si inca 60 pe terasa din care pe terasa mai mult de jumatate sunt acoperiti de pergola si gazon.
 

popescu gp

Well-Known Member
Nici eu nu pot rupe flori din gradina pentru a le pune in vaze in casa;am pus in vaza atunci cand au fost declansate intemperii si ca sa le salvez le-am pus sa le vad in incapere ca sa nu fie distruse inutil.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Si mie imi plac foarte mult cele duble....

Cea violet de la tine (woodstock cred ) e o aditie excelenta. Urmeaza sa inflroreasca cele rosii-roz duble in curand.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Acum doi ani am pus in toamna cativa bulbi de duble.Au rasarit frumos,duble.
Anul asta sunt simple.De ce?
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Grea intrebare fara sa stii detaille gradinii si a soiurilor puse. Sau nu le place ceva acolo unde sint, sau ai avut ceva amestec, si cele simple au rezistat, iar cele duble nu.
 

dalailana

Member
De la atâta căldură au încolțit zambilele în gradina mea în București. ce as putea sa fac sa le opresc? e mult prea devreme și dacă mai da o ninsoare sau dacă vine gerul îmi distruge toată recolta....... cred

.Sa pun niște resturi de zăpadă pe ele? la voi cum e situatia?
 
Sus