Winchester Cathedral (David Austin)

Elektra

Member
Si la mine florile sunt destul de mici, il are cineva de mai multi ani sa ne spuna daca din al doilea an mai cresc in diamentru?
Al meu tot face boboci, e plantat doar de 2 luni, cred ca ar trebui sa-i tai ca sa se canalizeze pe radacini, dar nu prea ma indur.
 

Dea

Active Member
Elektra, florile nu sunt foarte mari, dar nici mici. Oricum, ca si dimensiune a florilor - cam ca ale lui Graham Thomas.
Impresioneaza insa prin multitudinea de flori si desele cicluri de inflorire.
 

gabrielais

Active Member
Intr-adevar, nici la mine nu s-a modificat dimensiunea florilor fata de anul trecut..insa compenseaza prin multitudine..pur si simplu ai o tufa plina ochi de flori; cam la 3 saptamani dupa prima inflorire iar incepe sa se dea in spectacol..
 

carla

Active Member
Pentru mine a fost o surpriza foarte placuta trandafirul asta, din poze nu m-a impresionat cine stie ce, dar l-am luat pentru ca aveam foarte putini trandafiri albi in momentul respectiv (intre timp cred ca deja am prea multi :mrgreen: ) A avut un prim val de inflorire spectaculos pentru un trandafir atat de tanar si deja acum incepe al doilea val, e cel mai harnic din toti englezestii mei.
Si are avantajul ca florile se scutura singure, nu raman ofilite si urate pe ramuri, ceea ce e mare lucru pentru un trandafir alb :D
 

Elektra

Member
Dea a spus:
Elektra, florile nu sunt foarte mari, dar nici mici. Oricum, ca si dimensiune a florilor - cam ca ale lui Graham Thomas.
Impresioneaza insa prin multitudinea de flori si desele cicluri de inflorire.
O.k, mersi, nu ma deranjeaza si daca raman la dimensiunea acesta, probabil faptul ca este plantat chiar langa Eden rose nu-i face un compliment din punctul acesta de vedere, florile celui din urma sunt aproape duble ca dimensiune, oricum este foarte frumos, cu un miros minunat pentru mine si cu o remontanta care sincer ma surprinde, mai ales ca are numai 2 luni la mine. De precizat totusi ca are o multime de tepi si tepisori, eu l-am plantat chiar langa treptele de la intrare si o sa-l dirijez spre copertina, sper sa nu ma impiedic in vreo noapte cand deschid usa :D
 

IULIA

Active Member
daca al meu anul trecut a avut 60-70 cm, anul asta m-a depasit, are peste 1,6 metri. deja o creanga i-am facut-o colac acum o saptamina, in speranta ca il voi tine pe loc putin.
infloreste exact la 1 luna, de sus pina jos. prima inflorire este mai rozie, cele din vara albe aproape complet.
mie imi place enorm.....dar am plasat matura linga el. :D
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Hai ca m-ati convins, trebuie sa mi-l iau si eu.
Pana atunci, felicitari pentru inspiratia de-al fi achizitionat deja, fetelor!
 

IULIA

Active Member
am facut si eu o experienta.
tranda meu a facut o tija fff lunga, peste 1,8 metri,pe care am indoit-o sub forma de cerc si am fixat-o mai jos cam la 1 metru. acum de la fiecare frunza veche a pornit o noua tija, comportindu-se ca un catarator adevarat. daca va face si flori pe fiecare va voi face poze, sint peste 10.
la eden a mers dar la altiii nu.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Foarte frumos! Al meu nici nu moare, nici nu traieste, are un amarat de lastar si-atat. Cred ca ma risc si-l mut in ghiveci ca nu pare sa-i mearga prea bine in gradina :(
 

IULIA

Active Member
la mine, chiar in mijlocul lui, a dat un maces. am incercat sa il tai cit mai de jos. probl este ca nu m-am prins(pentru ca e f des la baza) decit cind a inflorit. cred ca am acoperit prea mult punctul de altoire.
am mai avut un tranda in situatie asemanatoare si dupa 2 ani l-am pierdut, chiar daca am taiat macesul.....pot pati acelasi lucru si acum?
 

Luciana35

Member
Eu am patit asa la Blue River acum 2 ani. A crescut un maces lung pecare eu culmea, l-am mai si ocrotit, iar trandafirul in sine era un lastar pricajit.Dupa ce am mai citit pe net am taiat macesul si trandafirul a inceput sa se dezvolte. Anul trecut au lastarit concomitent si trandafirul si macesul, dar lastarii de maces i-am rupt de cruzi. Anul asta nu a mai lastarit macesul iar trandafirul arata asa
 
Sus