Violete, dar de care ...?

adinal

Member
Va rog sa ma ajutati cu identificarea celor doua violete care sunt inflorite in acest moment. Incerc de ceva timp identificarea lor, dar ma dor ochii de cat am cautat. Specialistii, cu siguranta, ma pot ajuta. Sunt violete obisnuite, dar nu stiu de care. :cry:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Greu de spus Adina. Prea multe arata la fel, fara semne particulare. Vezi ca la violete sunt niste link-uri pentru identificare. Pentru cazul in care le ai de pe piata noastra si sunt aduse din Olanda.
 

adinal

Member
Cornelia, mi-am inrosit ochii cautand. Sunt atat de multe care seamana intre ele incat mai bine imi protejez vederea decat sa le stiu numele. :rofl:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Asta e motivul pentru care unii colectionari prefera sa cumpere de afara anumite flori care sa fie gata identificate. Eu nu m-am cramponat de chestia asta, motiv pentru care am si eu vreo 2 semne de intrebare la denumirea violetelor mele. Norocul meu e ca nu ma agit. Ma bucur de ele asa cum sunt.
 

anadometia

Member
Nicolle,vezi la violete optimara,eu am avut ceva asemanator(nu a suportat caldura din vara) daca nu ma insel si era Van Gogh
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Completea si eu lista cu violete neidentificate.

Candva, pe undeva am vazut poze cu ea aici pe forum si ma gandesc ca o sa primesc raspuns. Multumesc!
 

sini

Well-Known Member
Mie imi place mai mult sportul la aceasta chimera.
Felicitari!
E tare frumoasa!
 
Sus