Via familiala

anasstasia

Active Member
Eu la casa pe care am cumparat-o, am un tip de vie care este exceptionala la gust. As fi vrut sa o identific, pentru cultura
mea generala. Strugurii sint negrii, iti ramine limba neagra de la ei dupa ce ii maninci, sint deosebiti de parfumati si au un gust cu adevarat foarte bun. O colega de la munca mi-a spus ca la ei la tara tipul acesta se numeste "ananas". Din pacate nu am poze cu strugurii, ci doar cu vita. Nu stiu daca se poate identifica un tip de vie doar dupa fruza vitei, insa incerc. :D
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... KTB_ph.jpg
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... aTy_ph.jpg
 

mirela06

Active Member
Tare as vrea sa iau niste butasi de vita de vie , de masa cu struguri f. mari. Stie cineva ceva? Poate-mi spuneti si pt. moi, ceva. Multumesc :)
 

anasstasia

Active Member
Ai mei nu sint cu boabe mari, adica nu sint tipul de masa. Sint de vin, insa sint tare gustosi. :D
Daca in primavara te intereseaza, iti pot da citiva butasi. Trebuie insa sa-mi spui cum, pentru ca nu stiu exact ce sa fac, cum sa recoltez, ce sa recoltez si de unde. Sint total nepriceputa.
Eu am foarte multa vie pe care vreau sa o desfintez, insa nu stiu daca este acelasi soi ca cel de pe bolta.
 

ACHIMENES

Member
eu am un hibrid cu ciorchini f mari si cred Mirela ca la tine ar fi foarte potriviti ca pe acolo sunt toamnele mai lungi si ajung bine la coacere.
Boabele sunt foarte tari si zemoase cu un continut cam mic de zaharuri dar f gustosi, eu la ora actuala inca am struguri pe bolta si in fiecare seara savurez cate unul.....chiar am devenit dependenta :rofl: :rofl: de cate un ciorchine inainte de culcare :D :D :D
 

mirela06

Active Member
Multumesc. Tu totdeauna esti o fata darnica, dar cred ca din acesta am. Caut din acelea cu boabe enorme si cu doar un simbur.Ca cele care se vind de Zilele Recoltei, toamna. Daca stii ceva de asemenea soi m-as bucura sa primesc informatii. :) :*
 

victoria

Active Member
mirela06 a spus:
Superb. Am salivat deja, Victorito :rofl: . Sa pui si sa-mi spui si mie ce soiuri si de unde ai facut rost.M-ar interesa si pe mine. Multumesc :)
Mirela,tocmai am constatat ca am ratacit adresele de pe net unde am vazut soiurile care le vreau si eu :( .Am trimis un mesaj celei care mi le-a dat,si cum imi trimite adresele,le pun aici sa te uiti. :D
 

mirela06

Active Member
:eek: Multumesc, draga mea, nultumesc tare mult. Am sa studiez ce si cum, plus am sa intreb , dupa ce aleg ceva si pe cei de pe forum. Achimenes, de exemplu, sau poate si altii care stiu, pt. ca reclama este una, iar de la ai tai poti afla mai multe :)
Pt. ca nu ai uitat, primeste :hug: :*
 

pupu

Member
acum vreo 3 saptamani am plantat niste butasi de vie, diferite soiuri, de masa si de vin. pentru ca a fost destul de cald cativa butasi au pornit in vegetatie si au mici lastari, cred eu ca acestia vor ingheta la iarna. voi ce ziceti sa-i acopar cu pamant sau sa-i las asa ??
 

ACHIMENES

Member
Acopera-i, daca reusesc si nu mor de la atata apa , la primavara sunt deja gata crescuti ( mari )iar daca vor muri, oricum pornesc alti lastari din mugurii de pe coarda respectiva. :)
 

pupu

Member
de la care apa Achi, chiar vroiam sa stiu, mie mi se pare ca in toamana asta n-a plouat destul si tot ce am plantat pana acum cam o data pe saptamana le mai ud, adica pomii fructiferi, vita, trandafiri, zmeura.... te rog sa-mi spui ... nu fac bine ca-i ud??? daca sap in gradina la o adancime de peste o cazma pamantul e uscat ca iasca, doar la suprafata e jilav si umed de la ceata si roua.
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Eu stiu de la vecinii mei,care sunt horticoli ,ca si toamna se mai face o udare masiva,pt a se completa rezerva de apa din sol.
In vara scriam,tot de la ei citire si spunere ca si vara in iulie-august se face o udare masiva,caut articolul si il postez si aici,da?
 

ACHIMENES

Member
Pupu eu tot "zgarm" pamantul din propria gradina si e ingrozitor de ud, pamantul se lipeste f. rau de cazma sau lopatica. Chiar a plouat bine in ultima perioada, dar daca tu spui ca la tine pamantul este uscat, atunci ai procedat foarte bine dand apa plantelor :D
 

pupu

Member
La mine e camp deschis si cand bate vantul usuca tot, doar unde bate umbra casei ramane un pic de umezeala.

noroc cu vremea asta frumoasa ca am avut timp si am mutat in sfarsit 3 cuiburi de vita de vie, pe care vroiam sa le mut de asta primavara, sunt tare curios daca se va prinde macar un fir.
 

mirela06

Active Member


Toot am cautat sa-mi cumpar butasi inradacinati.Peste tot , la firmele cunoscute, preturi scumpe.
Tot cercetind, am gasit, la Timisoara ”SEMI-LUCA”, unde are pomi fructiferi, seminte plante, vita vie, etc.
Preturile f. bune, iar la vita de vie 5,9 roni.
Am dat telefon si m-au invitat la sediul lor sa vad si sa cumpar ce-mi doresc, sau astept pina in primavara cind aduc toate soiurile care le doresc, din prod. proprie, aclimatizarea facuta , deci, chiar la noi.
Sunt tare multumita .
 
Sus