Vanda part II

puffy80

Member

Catalin

Member
Una din vandutzele mele a produs un inceput de tija florala...acum cateva minute am observat, am sa revin cu pozze cand mai creste, are abia cativa mm acum, se pare ca tratamentul saptamanal cu ingrasamant pe baza de fosfor a dat roade(1/4 din concentratia recomandata) :hug: :ingeras:
 

Nina Abi

New Member
Bun gasit tuturor. Am primit si eu de 8 martie din partea sotului o orhidee Vanda si am mare nevoie de ajutorul vostru. Toate bune si frumoase pana m-am apucat astazi sa citesc cum se ingrijeste si am observat ca nu ii chiar atat de usor. Este intr-un ghiveci de sticla inalt si mi-ar place sa ramana acolo ca ii sta f bine acolo, dar nu stiu cum sa procedez. Astazi am golit ghiveciul de apa care o avea de cand am primit-o, am varsat-o cu multa grija ca sa nu atinga florile si frunzele, am scos-o afara si i-am spalat radacinile si cand s-o asez inapoi am observat la ultimul boboc de floare ca incepe sa aibe culoarea maro si chiar varful unor petale este maro. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
http://i89.photobucket.com/albums/k218/NinaAbi/IMG_20140310_0108222_zps2mobcrfu.jpg
http://i89.photobucket.com/albums/k218/NinaAbi/IMG_20140310_0104052_zps0f62n0c7.jpg
[http://i89.photobucket.com/albums/k218/NinaAbi/IMG_20140310_0319312_zpshn2slqfe.jpg/url] [url][http://i89.photobucket.com/albums/k218/NinaAbi/IMG_20140310_0323273_zps6usfyroe.jpg/url]
 

sarselia

Active Member
Moderator
Este foarte frumoasa Vanda ta!A avut gusturi extrem de bune sotul tau!
Legat de ingrijirea ei poti citi mai multe aici
viewtopic.php?f=18&t=2498

Florile probabil ca sunt de ceva vreme inflorite si probabil ca se vor ofili.Oricum nu vor tine extrem de mult si datorita schimbarilor de mediu,etc insa daca vei avea grija de ea cu siguranta te va mai bucura cu florile ei frumoase.
Multa bafta!
 

adite

Active Member
Ai primit o vanda foarte frumoasa! N-ar fi trebuit sa stea atat de mult in apa. Se tine maxim 30 min. in apa calduta, apo se lasa la scurs, sa nu ramana apa la baza frunzelor.
 

Catalin

Member
Multumesc, desigur nu o sa ratez ocazia ,mai ales ca nu stiam si inca nu stiu prea bine ce culori vor avea floricelele.
 

laural

Well-Known Member
De ieri sunt si eu posesoarea unei vande de toata frumusetea Divana Lilac and Aubergine. Este o planta matura , cu 2 tije florale :D
Vreau sa va rog sa ma indumati si pe mine de unde pot sa cumpar un vas mare pt. ea. Am inteles ca in conditii de apartament e mai ok sa stea intr-un vas, ca sa-si mentina umiditatea . Multumesc
 

sarselia

Active Member
Moderator
Laura sa ai parte de ea si sa o ai multi ani de acum inainte.Legat de vaze inalte incearca pe la magazinele DIY de prin zona ta gen Obi,Bricostore,etc fiindca pe acolo mai vazusem niste vaze din acelea mari si transparente.
 

laural

Well-Known Member
Multumesc mult :hug: Ma duc in cercetere maine. Sper sa gasesc ceva destul de mare ca sa incapa...ce am mai vazut eu erau inguste rau de nu-mi incape nici o tija florala, daramite planta intrega :rofl: .
 

Camik

Active Member
Vaze din alea mari eu am vazut la hornbach.Sa-ti traiasca vanduta!
Asteptam pozici cu frumoasa...
 
Sus