udarea prin metoda wick-watering

iuli

Member
am inteles emeclau de la inceput dar sa inteleg ca un vf de cutit pui la udarea normala.eu daca le trec pw ww pun tot asa sau mai putin ca din cate ai spus trebuie solutia diluata
 

emeclau

Active Member
nu am stat chiar sa masor exact :)
un varf de lingurita daca uzi normal...si pui o cantitate un pic mai mica daca le treci pe ata . nu trebuie chiar ca la farmacie :rofl:
sunt unele varietati mari bautoare de apa , la care eu le pun ingrasamant ca la udarea normala ...d ex. Funambule, Ness' Cranberry Lace, Raluca
vei vedea Iuli, dupa ce le treci pe ata, in cat timp consuma apa din cutie
de asemenea sa le uzi de deasupra dupa ce le-ai transplantat sa fie uda ata si sa absoarba apa din rezervor :D
 

iuli

Member
am citit din prima ta postare cum sa fac dar nu stiam sigur si de aceea am mai intrebat.am cateva de la tine care aveau ata dar nu le trecusem pe ww ca mi-era putin frica.dar cu caldurile astea si mai ales ca sunt in pahare mici trebuie sa verific in fiecare zi sa vad cum se prezinta.de multe ori le ud din 2 in 2 zile.asa ca in weekend e trec pe toate
 

kerkyra

Well-Known Member
Scuze de off topic, as vrea sa intreb daca aceasta metoda merge si la alte plante, gloxinii, de ex.
Saptamana viitoare plec in concediu si ma macina grija cu udatul acestora, sunt cateva plante micute care acum si-au dat drumul si va veni cineva sa le ude in lipsa mea, dar mai rar.
 

iuli

Member
eu cred ca da.violetele sunt mai sensibile la apa multa dar cred ca merge la gloxinii.eu am pus anul trecut cand am fost plecata in concediu pe ww 2 muscate si un trandafir japonez dar am pus ata mai groasa .nu au patit nimic deosebit.le-am gasit asa cum le-am lasat.
 

kerkyra

Well-Known Member
Documentandu-ma un picut am gasit si o alta varianta: ata nu se trece prin fundul ghiveciului, ci capatul liber se infige in ghiveci pe deasupra. Ma gandesc ca as avea avantajul de a nu mai umbla acum sa transplantez plantele care sunt micute. Ce ata recomandati, am citit ca ar merge si ceva mai gros, ca un siret de pantofi ? :gandit:
Oricum, voi face o proba zilele astea.
 

emeclau

Active Member
si eu zic ca merge
neaparat sa fie ata sintetica ...din pacate tare greu se gaseste
cea din bumbac putrezeste in cateva zile
sau ...fisii de ciorap din nylon :wink:
 

kerkyra

Well-Known Member
Multumesc pentru raspunsuri, voi incerca zilele astea, de proba, ar fi super sa scap de grija asta sa stau linistita la soare :D.
 

IoanaM

Member
Claudia, se poate folosi metoda WW şi pentru ghivecele cu frunze puse la încolţit sau doar pentru plante deja dezvoltate ? :)
 

Simina

Active Member
Ioana - vezi ca trebuie ata sintetica.
Eu am pus de care am gasit pe-acasa si in timp firul de ata a putrezit.
 

IoanaM

Member
Asa mă gândeam şi eu să fac, Claudia, să încerc pe frunzele de la care am dubluri.
Simina, stiu că am nevoie de aţă sintetică, luni am de gând să caut, sper să şi găsesc.
:D
 

emeclau

Active Member
bafta , Ioana :)
sa ne spui cum decurge treaba...si..inca ceva! sa nu uiti sa treci data la care le-ai pus in pamant, pe o eticheta autoadeziva, astfel vei sti in cat timp exact au iesit puii :wink:
chiar sunt curioasa! :rofl: :oops:
 

IoanaM

Member
Asa am să fac, pun etichete cu data la care au fost puse in pământ (iau exemplu de la tine :oops: - am vazut în albumul tău astfel de etichete)
Vă ţin la curent!
 

IoanaM

Member
Siminel, frunzele le pun în pământ, cu peţiolul la unghi de 45 de grade cu solul.
Nu mi s-a întâmplat să nu se prindă vreuna până acum. :D
 
Sus