Danya, nu are nimic ca are si vermiculit, dimpotriva,danya a spus:Nu are rost. O sa cumpar alt pamant si o sa pun cu perlit 50-50. Asta pe care il pregatisem avea si vermiculit. :|
Doina multumesc pentru raspunsdoina a spus:Eu am ata sintetica si substratul este 50% perlit/50%Florimo A.
Nu apas pe langa violete ci doar scutur ghiveciul/paharul ca substratul sa se aseze bine .
Pun ata, presar putin substrat apoi incerc sa asez ata pe langa ghiveci si pun plantutasi completez cu substrat.
Cand folosesc pahare mai inalte pun pe fundul lor un strat de bilute de argila sau bucatele de polistiren
Cred ca la streptosi poate merge metoda daca ii tii la caldura dar totusi ei vor apa mai rar decat violetele.marirogo a spus:Am pus si eu niste streptocarpusi pt a experimenta cum le place wick-watering si iluminarea cu neoane:
Ai mei sunt la caldura, pe rafturi cu neoane, ca si violetele. Cei pe care i-am trecut pe ata au fost in perlit sau in pastile de turba, deci aveau multa umezeala si inainte, de aceea sper sa nu li se para prea mare stresul modificarii conditiilor de mediu.doina a spus:Cred ca la streptosi poate merge metoda daca ii tii la caldura dar totusi ei vor apa mai rar decat violetele.marirogo a spus:Am pus si eu niste streptocarpusi pt a experimenta cum le place wick-watering si iluminarea cu neoane:
Pe ai mei i-am dat la 15 grade si cred ca ar putrezi imediat daca ar avea apa tot timpul in rezervor.
Cu placere Mikimiki70 a spus:Multumesc, acum mi-e foarte clar cum trebuie sa procedez.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()