Triteleia

miki70

Active Member
Am cativa bulbi de Triteleia (mov) adusi din Olanda si nu stiu cum se planteaza. Am dat cautare dar nu am gasit nimic :( Stie cineva? Ii mai pot planta acum?
 

miki70

Active Member
Multumesc Gabiuta. M-am uitat pe ambalaj si cepele mele sunt de Triteleia Koningin Fabiola si le-am planat astazi impreuna cu Allium Moly (galben). Sper sa rasara.
 

miki70

Active Member
Gabitza, in locul unde am plantat Triteleia si Alium au iesit 2 frunze care arata ca Zefirantesul alb. Nu stiu ce e aia.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:eek: Chiar asa? Offffffff...............
Am si eu niste bulbi si nu am gasit pe site-urile pe care m-am uitat pina in momentul de fata daca as putea planta bulbii si acum...........Plus ca sunt putin confuza:ei zic ca afara ierneaza in zonele 5-6.In alte parti am citit ca rezista la inghet.Acum nu stiu ce fel de inghet :rofl: sau cei care cultiva planta(in tarile lor ) ce inteleg prin acest cuvint :rofl: .
O sa mai bintui putin sa vad exact despre ce este vorba.........
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Alte păreri, alte experienţe? Sunt curioasă cum au evoluat plantele voastre şi bulbii.
I-aţi pus la soare sau la semiumbră? Rezistă iarna afară? Am şi eu nişte bulbi şi îmi încerc norocul anul acesta. Anul trecut am încercat cu tigridia şi am fost tare mulţumită. Anul acesta am zis să experimentez şi alte bulboase aşa că încerc să văd cum se adaptează bulbii de sparaxis şi triteleia.
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
rezista la inghet sigur ! eu le-am plantat acum 2 ani ,si chiar azi am vazut ca au rasarit !sa-au inmultit destul de mult , ale mele sunt plantate la soare ! :D
 

elipopa

Active Member
Tritelia mea a rezistat peste iarna in gradina, am pus peste locul respectiv strat de paie, si pe sparaxis la fel, au acum cam 10cm!
 
Sus