Claudiavis
Active Member
Acest topic reprezinta un jurnal de campanie, care va fi scris din experienta proprie... asa ca pregatiti-va de mult dramatism si rasturnari de situatie spectaculoase
. Am tinut mortis sa am trifoi pitic in curte in loc de gazon, pentru ca am tot citit ca e mai usor de intretinut (adica nu trebuie tuns prea des) si nu are nevoie de atitea udari ca gazonul. In noiembrie anul trecut am pregatit terenul si am imprastiat semintele de trifoi pitic. Asta a fost oarecum o greseala, cred ca era mai bine sa il fi pus in septembrie, dar deh, in septembrie inca nu era adus pamint nou in curte... O alta greseala cred ca a fost faptul ca dupa imprastierea semintei nu am greblat usor pamintul (citisem pe diverse site-uri ca daca prinde citeva ingheturi, saminta adera in mod natural la sol si intra in crapaturi).
Am asteptat cu sufletul la gura primavara sa iasa trifoiul, care nu s-a grabit deloc. Dar deloc! Intr-un final a inceput sa iasa, in principal prin crapaturile din sol si prin locurile unde greblasem intimplator. In aceste locuri s-a format un strat chiar frumusel. Din pacate, aceste locuri sint foarte mici ca suprafata.
Am mai insamintat o data prin martie in unele locuri, si de data asta am si greblat solul. Abia acum a inceput sa iasa trifoiul uniform, dar chiar nici acum nu iese chiar peste tot. Nu inteleg inca de ce. Intre timp buruienile au inceput sa-si faca de cap rau... Sint intr-o faza in care am si petice goale de pamint, si smocuri de iarba (sau pir?) firave, si buruieni care mai de care mai tantose si zone cu trifoi abia iesit, cu 2 frunzulite.
Partial am inceput sa smulg buruienile, ma gindesc sa le aplic o tundere cu masina de tuns iarba in weekend.
Va tin la curent

Am asteptat cu sufletul la gura primavara sa iasa trifoiul, care nu s-a grabit deloc. Dar deloc! Intr-un final a inceput sa iasa, in principal prin crapaturile din sol si prin locurile unde greblasem intimplator. In aceste locuri s-a format un strat chiar frumusel. Din pacate, aceste locuri sint foarte mici ca suprafata.
Am mai insamintat o data prin martie in unele locuri, si de data asta am si greblat solul. Abia acum a inceput sa iasa trifoiul uniform, dar chiar nici acum nu iese chiar peste tot. Nu inteleg inca de ce. Intre timp buruienile au inceput sa-si faca de cap rau... Sint intr-o faza in care am si petice goale de pamint, si smocuri de iarba (sau pir?) firave, si buruieni care mai de care mai tantose si zone cu trifoi abia iesit, cu 2 frunzulite.
Partial am inceput sa smulg buruienile, ma gindesc sa le aplic o tundere cu masina de tuns iarba in weekend.
Va tin la curent