Trandafirii mei - cristinaf

claude

Well-Known Member
Moderator
:eek: Uhuuu, ce mari si frumosi! Cat de mare e Lady Emma Hamilton? Ca e dat ca fiind de talie mica dar la tine vad ca ocupa o bucata buna :rofl:
 

cristinaf

Well-Known Member
Cam 1,5m si inaltimea si latimea. Nu arunca vara lastari lungi, probabil de asta e dat ca fiind mai mic. Nici nu trebuie corectat din taieri, creste ordonat.
 

cristinaf

Well-Known Member
Vantul si ploaia pe unii trandafiri i-a scuturat, pe altii i-a impastiat, dar mai sunt unii carora le rezista coafura.
Poze de astazi.



Grace, Rosarium Uetersen, Golden Celebration, Summer Song, Geoff Hamilton, Jubilee Celebration, Fourth of July, Baron Giron de l'ain, Bukavu, Buff Beauty, Angela, Westerland (2), Scepter'd isle
 

ghia_don

Active Member
Ce bine ca ai aparat nou :) ..asa vedem si noi ca lumea frumusetile tale :) .
Tufe splendide au trandafirii tai !
Tai ceva din ele primavara?
 

cristinaf

Well-Known Member
Multumesc mult! :D Ma bucur ca va plac, si eu ii iubesc mult... ei sunt refugiul meu.

Doina, in general ii tai, dar am si vreo doi care au ramas netaiati. Dar dupa furtuna asta vad ca anumiti englezesti degeaba incerci sa-i tai, sa le dai o forma si sa incerci sa-i tii in anumite dimensiuni, sunt prea flexibile ramurile, prea grele florile pline de apa, si ajung culcati la pamant. Probabil ar avea nevoie sa fie lasati sa cada si prin cresterile anuale sa se ridice precum o capita de fan, ceva.
De exemplu Young Lycidas, desi e o tufa marisoara deja, cu flori deosebit de frumoase si parfumate, n-am ce fotografia. Si daca continui sa-l tai, nu cred ca voi avea vreodata. Problema e spatiu. :nu-mi_place: Ca sa-i dau voie sa se ridice cum poate el, ar trebui lasat netaiat, asta mi-e clar acum, dar ar trebui sa scot vreo 2 din apropiere.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Cristina, sunt o nebunie trandafirii tai!!
Uitandu-ma la ai tai am ajuns la concluzia ca trebuie sa mut niste tufe la toamna....
 

claude

Well-Known Member
Moderator
cristinaf a spus:
vad ca anumiti englezesti degeaba incerci sa-i tai, sa le dai o forma si sa incerci sa-i tii in anumite dimensiuni, sunt prea flexibile ramurile, prea grele florile pline de apa, si ajung culcati la pamant. Probabil ar avea nevoie sa fie lasati sa cada si prin cresterile anuale sa se ridice precum o capita de fan, ceva.
Am ajuns la aceeasi concluzie, unii dintre ei chiar trebuie lasati sa se cracaneze pe pamant si din lastarii aia sa porneasca lastari secundari si tot asa...nu cred ca prin taieri o scoatem la capat cu englezestii :roll: La mine a plouat 3 zile aproape neintrerupt, a batut si vantul la un moment dat si cam toti sunt pe jos, azi la unii dintre ei am pus araci si am legat unii lastari dar mai jos de jumatatea lor astfel ca au ramas arcuiti. I-am legat pentru ca mi-era mila de florile lor trantite pe jos si umplute de noroi :(
Eu mi-am impus ca pe cei care au un mod de crestere decent, adica lastaresc si de la baza si ramifica suficient sa-i las netaiati, pana acum nu am taiat nimic la ei, vreau sa vad cum se formeaza ei singuri. Dintre toti englezestii doar pe Falstaff l-am tuns anul asta putin ca avea lastari de peste 2 m si neramificati. Si l-am taiat prost, adica insuficient, ar fi trebuit o taiere mai drastica, sa-l oblig sa ramifice mai de jos, ca a redevenit un lungan peste 2 m si tot neramificat :mrgreen:
 

geodezia

Well-Known Member
mama cind ii vad la voi cit sunt de mari ma gindesc ca nu voi mai planta rosii umplu si gradina de legume cu trandafiri .. ioi ma apuca apele :eek:f: :eek:f:
frumosi draga mea frumosi un dezmat de trandafiri ai tu acolo
 

cristinaf

Well-Known Member
Multumesc mult! O bucurie sa citesc aprecierile voastre! :D
Nick, multa iubire :) si am mai spus eu, toti au fost inradacinati dupa plantare cu substante care favorizeaza dezvoltarea sistemului radicular. Asa se castiga vreo 2 ani la dezvoltare. Efectul e ca dezvolta radacini viguroase rapid, chiar si in pamant normal de gradina, nu e nevoie sa fie afanat.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Multumim! Gata :) fug la treaba. Cam in 2 zile urmeaza sa se afiseze in pagina noastra. Sa te bucuri de ei.
 
Sus