Trandafiri Victoria222

anasstasia

Active Member
Moooooaaaaaaama, 1 m latime deja? La mine Ghislaine de Feligonde are 3 ramurici amarite :rofl: Poate la mine ii mai domoleste seceta si nu se fac atit de mari.
 

Rose

Active Member
Victoria, arata minunat trandafirii tai! O mare parte din ei sper ca vor inflori anul urmator si la mine! Iti multumesc inca o data pentru gestul minunat!
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Da, Anas, ma uitam la el si-l intrebam 'ma tembelule, tie nu ti-e cald ca celorlalti?' El n-avea nici o treaba, crestea, doi lastai au inaltimea de aproape 2 m :mrgreen:
 

anasstasia

Active Member
Tu l-ai plantat toamna si a lucrat la radacini :rofl: Al meu a fost plantat in primavara si de aia e mai amarit! :rofl: :rofl:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
A lucrat pe dracu' la radacini :mrgreen: Si in primavara a pornit la fel de rau ca ceilalti, doar dintr-un lastar, dar cand si-a dat drumul nu s-a mai oprit, ca ceilalti :)
 

victoria222

Active Member
Cred ca am exagerat un pic la faza cu 3m :mrgreen: Dar, de exemplu, Graham thomas la mine are acum peste 2m, si arata ca un monstru. O sa va arat si o poza cu el. Winchester Cathedral la fel. Are multi lastari de 2m, noroc ca se arcuiesc si se mai apleaca de la greutatea florilor. Othello a facut si el serpi spinosi de 2m, iar de Holseinperle nu mai zic, de el o sa ma lipsesc, pentru ca face niste bete inalte si in varful lor cate o floare. Eden la fel. A dat 1 lastar gros si inalt de peste 2m si a trebuit sa-l urc pe o teava de langa el. Pai, daca-s asa in anul 2 sau trei... :nu stiu:
 

zamfira

Member
Foarte frumosi trandafirii tai si plini de flori!!
Si ai mei au crescut anul asta (mai corect toamna asta ) ca balaurii, cu ramuri de pese 2 m .Sunt curioasa cat va trebui sa tai la primavra din ei
 

presco

Active Member
Ce mare a crescut a tau! Al meu are 3 ani si are doar 3 ramuri. Cred ca nu-i convine locul caci are o salcie la 4 metri de el. Ce faci cu ramurile alea ce au crescut in sus? Am inteles ca daca le apleci la pamant peste iarna la anul va inflori mai bogat.
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Victoria , ai o colectie foarte frumoasa si bogata ,sper ca si Graham T al meu sa creasca asa frumos :) e superb !
 

anasstasia

Active Member
Superb este GT! Ramurile trebuiesc arcuite primavara. Tu chiar ai loc pentru ei. Asa mi-ar placea si mie, insa vreau si multi trandafiri, iar spatiul este redus.
 

carla

Active Member
Victoria, ai cei mai frumosi trandafiri pe care i-am vazut in ultimul timp. Nu stiu ce le faci de le merge asa de bine, dar trandafirii mei in anii doi trei sunt niste aratari pe langa ai tai :(
Deci vreau si eu reteta :) Stiu ca nu pot aduce la mine pamantul de la tine din gradina si soarele din sud, dar ma gandesc ca poate le mai faci si altceva
Adica ce ingrasamant le pui, cum ii tai si cand, ce descantece le mai faci, din astea ...
 

victoria222

Active Member
Va multumesc, fetelor. :D
Nu cred ca le fac nimic deosebit, toamna ii musuroiesc cu mranita in loc de pamant(pe cat e posibil), iar de taiat nu prea i-am taiat pana acum, decat ce a inghetat sau ce ramuri erau mai chinuite. Vreau sa-i las cativa ani sa-si formeze singuri o structura si apoi ii voi taia pentru corectare. Cred ca i-ar mai ajuta o doza de mranita sau chiar ingrasamant universal dupa primul val de flori, dar eu nu le-am pus inca niciodata pentru ca am fost mereu aglomerata in acea perioada a verii. Si nici de udat nu prea i-am udat. Cred ca solul face diferenta, in zona noastra e un strat adanc de cernoziom.

Despre pegging am tot citit ca la GThomas nu se preteaza. Aici e cineva care a incercat: http://therosejournal.wordpress.com/201 ... ing-roses/

Concluzia: "The bent canes did indeed develop longer stems with roses that filled the void but the rebloom was sparse".
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Superbi trandafirii tai Victoria! Dupa ce am vazut pozele tale, parca nici nu-mi prea mai vine sa mai trec prin gradina :cry: . Anul asta alor mei nu le-a prea mers deloc.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Victoria, din cate stiu Graham Thomas e unul dintre uriasii lui Austin si nici nu prea merge sa-i faci pegging pentru ca are lastarii rigizi. Dupa parerea mea treaba se rezolva prin taieri, lasi partea din spate inalta si tai in fata, astfel incat sa ai niste lastari mai scurti in fata, pe care sa faca flori, astfel incat tufa sa fie imbracata cu flori si ma jos, nu doar la 2 m, unde nu poti sa le mirosi
 

presco

Active Member
Eu am citit printr-o carte ca si pe cataratori si chiar pe ramblerii care nu sunt inca foarte mari, ii putem culca iarna la pamant pentru a stimula inflorirea. Eu vreau sa incerc.
 
Sus