Trandafiri Sorin

mirceaspc

Active Member
Moderator
Ma cunoasteti poate ca mirceaspc. Numele meu din buletin este Sorin. Sunt oltean si pasionat printre altele de gradinarit. In mod deosebit de trandafiri. Sunt prezent de mai mult timp pe acest forum pe care il iubesc si care m-a ajutat foarte mult. Ca sa nu mai lungesc vorba, in speranta ca pot fi de folos altora si totodata pot primi sfaturi si sugestii, profit de existenta acestui topic pentru a va prezenta trandafirii mei si totodata gradina mea (zona Bals, judetul Olt) la care tin enorm si unde imi incarc bateriile si ma simt acasa (lucrez si locuiesc in timpul serviciului in Craiova):
http://mirceaspc.sunphoto.ro/
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Felicitari pentru colectie Sorin!
Am reusit sa ma uit la prima jumatate din trandafirii tai (si ma voi uita si la ceilalti). Unul mai frumos ca altul!
Mi-a placut mult necunoscutul catarator rosu. La toamna, voi indrazni sa te intreb despre un schimb de butasi.
 
Ultima editare:

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
ai o colectie frumoasa de trandafiri ,felicitari ! :-)
si ma bucur mult ca ai deschis topic pt trandafirii tai !
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Multumesc ! In ultimii ani am invatat si am crescut alaturi de dumneavoastra pe acest forum si va multumesc din suflet pentru asta. Pentru membrii forumului pe care-i "cunosc" mai bine sunt oricand disponibil pentru schimburi (si nu neaparat schimb) de butasi inradacinati sau nu. Caramell - nu sunt sigur dar cred ca am un butas inradacinat din cataratorul rosu necunoscut (care este trandafirul catarator numarul 1 din gradina mea - inflorire bogata si repetata toata vara). Sigur nu voi putea fi decat atunci cand va inflori. Daca este el la toamna ti-l dau cu cea mai mare placere.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Foarte frumosi, intr-adevar. Les Quatre Saisons e minunat, nu-l stiam. si Petito imi place foarte mult. tot o noutate pentru mine. Se vede ca e tanara gradina, o sa inceapa de anul asta sa-si arate frumusetea cu adevaratelea...eu am zis ca ar fi cam in al doilea an, nu?
Cataratorul rosu e sublim dar pare mai maricel fata de restul, nu?
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Pasiunea cu trandafirii o am cam din 2008, dar la multe soiuri (am inceput bineinteles cu butasi prinsi cu petul si cu trandafirii ou kinder din comert) am renuntat; asa ca intr-adevar o buna parte din ei sunt mai tineri. In plus acum 3,4 ani am revolutionat gradina de flori (am modernizat si extins casa si anexele) si practic am relocat (mutat) cam toti trandafirii. Din pacate pe multi (pana am realizat cat se fac si cum evolueaza) i-am tot scos si mutat. Stiti cum e - in fiecare an zic ca am terminat, dar apoi imi fac cu ochii altii si iar mut si schimb.
Cataratorul rosu este un trandafir special pentru mine. De la el am cam pornit. Este vechi, mostenit de la bunica mea (deci clar ca nu cunosc soiul). Infloreste foarte bogat si pot sa zic aproape continuu. Pana acum nici un alt catarator nu s-a ridicat la nivelul lui.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Sorin, o sa indraznesc sa-ti cer si eu un butas din cataratorul rosu la primavara. Si, evident, iti pot trimite butasi din trandafirii mei care iti plac, daca vrei.
I-am plantat toamna asta pe Gloire de Dijon si Sombreuil si ar merge super langa ei, cred.
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
:-D Multumesc! Geo anul trecut a fost nasol rau de tot. Se impreunasera de nu puteai sa te apropii. De asta, in toamna am facut o mica mare reorganizare si i-am mutat dupa marimi. Pe cat am putut normal. Ca unii sunt bestii. Si le-am si pus stalpisori de fier cam pe la toti.
Da tot e belea cu buruienile si cu sapatul. Totusi eu zic ca merita.
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Anul acesta (pana acum) vedete (am in vedere in primul rand bogatia de flori si tufa in sine, nu culoarea, parfumul, forma ...) in gradina mea sunt (fiecare este o vedeta in felul lui dar unii exceleaza):
-Red Leonardo da Vinci : http://mirceaspc.sunphoto.ro/Leonardo_da_Vinci_Red/pagina4
-Julia Child : http://mirceaspc.sunphoto.ro/Julia_Child/pagina3
-Mariatheresia :http://mirceaspc.sunphoto.ro/Mariatheresia/pagina3
-Chippendale: http://mirceaspc.sunphoto.ro/Chippendale/pagina2
-Christopher Columbus: http://mirceaspc.sunphoto.ro/Christopher_Columbus
-Gebruder Grimm: http://mirceaspc.sunphoto.ro/Gebruder_Grimm/pagina2
-Schone vom See: http://mirceaspc.sunphoto.ro/Schone_vom_See
-Novalis: http://mirceaspc.sunphoto.ro/Novalis
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Un mare plus : Goldelse, Heidi Klum, Lavender Ice, China Girl, Golden Border, Grimaldi si uite asa daca stau bine si ma gandesc putini sunt cei care au dezamagit. Greu sa faci clasamente.:sweating:
 
Sus