Trandafiri nina

gabrielais

Active Member
Nu pot decat sa ma bucur ca am raspandit "microbul".. :rofl: ai sa vezi ce trandafir se face ..la mine e in anul 2 si este absolut senzational...cred ca o sa mai iau unul..este unul dintre trandafirii care merita sa ai mai multe exemplare in gradina; eu nu ma mai satur de el..tufa frumoasa, flori mari parfumate si care dureaza mult..nu il strica ploaia si nici soarele puternic, nu e mai niciodata atacat de daunatori..ce ne-am mai putea dori de la un trandafir?? :visator:
 

nina77

Member
Parfumul mi se pare deosebit, foarte puternic, dar nu seamana cu parfumul niciunui trandafir. :D
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Am citit un comentariu referitor la parfumul acestui trandafir, cum ca ar fi usor neplacut aducand cumva a camfor. E drept, fiecare cu gustul sau, pe mine nu ma deranjeaza mirosul de camfor. Voua ce impresia v-a lasat?
 

nina77

Member
Eu nu prea le am cu mirosurile, dar mie mi se pare ca seamana cu cel al ceaiului de menta amestecat cu cel de fructe de padure pe care il fac baietilor mei.De cate ori miros acest trandafir,imi aduc aminte de acest ceai, mie personal imi place cum miroase.Sunt curioasa ce zice Gabriela de mirosul lui.
 

gabrielais

Active Member
nu ca as fi vreo specialista in mirosuri... :rofl: dar cred ca mirosul la Dames de Chenonceau ar putea fi caracterizat ca fiind usor neplacut..depinde de gusturi..mie personal imi place...eu zic ca miroase a "otrava" :rofl:(daca o avea miros) poate si a camfor...dar eu nu il simt asa; mi se pare putin putin amarui-apasator..dar avantajul este ca nu este prea puternic..ceva in genul mirosului de pin...dar diafan..abia simtit..ca o boare....si cum mie imi place sa etichetez mirosurile trandafirilor dupa vreun parfum celebru..as zice ca acesta seamana cu Poision al casei Dior; uneori e aproape imperceptibil mirosul..atunci cand e foarte cald abia se simte...nu este ca la Nahema de exemplu...caruia daca ii tin petalele in mana ramane impregnat mirosul mult timp pe degete...
 

gabrielais

Active Member
mie imi place cu totul acest trandafir..nu am nimic de comentat..nici macar faptul ca florile grele s-au tarat pe jos..nu e vina lui, ci a mea ca nu i-am pus un suport de care sa il leg
 

nina77

Member
Uite-l pe Dames de Chenonceau la mine:


Au mai inflorit:St. Exupery,Crown Princess Margareta,The Dark Lady, Golden Celebration,Twist,Yves Piaget, Sharifa Asma- cu florile putin stricate de ploi, dar cu un parfum minunat,Princess Alexandra of Kent, Jubilee Celebration, un mini, si cataratorul Jasmina.





 

gabrielais

Active Member
superbi Nina... se vede ca la voi e mai cald....toti trandafirii sunt mai harnici..de Jasmina nu am cuvinte ..e superb..piticul meu in primul an are bobocei...sper sa se deschida zilele astea unul macar sa ma linistesc si eu...pana atunci :visator: la ai tai :D
 

nina77

Member
Multumesc fetelor! :hug: Jubilee e plantat in toamna si a facut deja vreo 5 flori, foarte mari,e un trandafir minunat, la fel ca si Jasmina, care nu a avut probleme asta iarna deloc, acum e plin de flori frumos parfumate,pe care insa le-au mai stricat ploile din ultima vreme.
 

emilia68

Active Member
Minunati...nu stii la care sa te uiti asa sant de frumosi! :D
Unde ai aceste frumuseti ? La Oradea?
 

nina77

Member
Multumesc frumos Emilia. :*
Aproape de Oradea, la Sabolciu.As pune eu ceva floricele si la bloc,ca gradinuta e destul de mare, dar le rup nu numai trecatorii ci si vecinii :x .
Tu de unde esti?
 

nina77

Member
Pai nu sunt chiar asa departe! :D
Poate iti faci timp si vii intr-o zi, dupa ce vine vacanta copiilor ( abia astept) suntem mai mult pe acolo, asa ca poate ne vedem. :D
 

emilia68

Active Member
Multumesc de invitatie :D ....mai vorbim!
Cred ca sant de vis in realitate acesti minunati trandafiri...
 

belisima

Well-Known Member
nina,jasmina e din toamna? :eek: toti sunt absolut superbi,cel mai mult imi place sharifa asma,nici n-am mai auzit de el pana la tine :visator: poate te intereseaza vreun schimb de butasi? :oops:

edit:am inteles gresit referitor la jasmina :rofl: il am si eu din primavara,astept sa infloreasca,totusi cati ani are al tau?
 

nina77

Member
Jasmina e in al doilea an.Sharifa Asma e in primul an si imi place tare mult. :D
Pai, sa se dezvolte frumos si vedem cum facem si cu butasii. :D
 

gabrielais

Active Member
ioi, ce sperante mi-ai dat cu Jasmina...am vazut eu ca si al meu, care e in primul an, a pornit frumos si se pare ca va creste destul sezonul acesta..dar nu speram ca in al doilea an sa fie asa mare..ma rog la mine nu se va face chiar asa ca e mai frig ca la voi la Oradea... :)
 
Sus