Trandafiri la schimb

anasstasia

Active Member
Nu-i asa ca si voi aveti trandafiri in gradina de care v-ati plictisit? Nu ma refer la trandafiri cu probleme (bolnavi) ci trandafiri care la un moment dat ne-au placut insa in timp gusturile noastre s-au schimbat. Sau poate aveti mai multi trandafiri din acelasi soi si credeti ca nu are rost sa pastrati atit de multi.

Putem include si trandafiri fara nume, insa este necesara o poza prin care cei interesati sa inteleaga cum arata trandafirul pe care dorim sa-l "expatriem" :D

Sint foooooarte curioasa cum va evolua acest topic. :)

Multumesc Lucia, Gradinar si Caramell pentru idee.
 

anasstasia

Active Member
Hai sa incep eu, ca vad ca nu aveti curaj. :mrgreen:

Am o dublura din acest trandafir (nu-i stiu numele). A intrat in anul 2. Pare a fi un TH, insa infloreste abundent tot timpul anului. Florile sint foarte mari si frumoase. Rezervat Elipopa.
http://anasstasia.sunphoto.ro/Necunoscut_1

Am o dublura si din acest trandafir (nu-i stiu numele). A intrat in anul 2. Pare a fi un TH, infloreste abundent iar florile sint frumoase roz cu dugulite albe. Din pacate a fost pozat dupa ploile acelea catastrofale:
http://anasstasia.sunphoto.ro/Cumparat_drept_Passion


Tot un necunoscut, cred ca este urcator. A intrat in anul 2. Culoarea este atipica, adica este de un portocaliu intens. Rezervat Poxicuta
http://anasstasia.sunphoto.ro/Necunoscut_6

Mainzer Fastnacht, l-am cumparat din greseala in 2 rinduri. A intrat in anul 2.
http://anasstasia.sunphoto.ro/Mainzer_Fastnacht

Super excelsa marcoteaza la nivelul solului, asa ca am o tufa. Este urcator, cu ramuri flexibile, infloreste o singura data insa face o masa imen sa de flori.
http://anasstasia.sunphoto.ro/Trandafir_necunoscut

 

elipopa

Active Member
nu stiu ce as putea sa-ti dau la schimb, ca nu prea am dubluri, dar il vreau pe primul, contra-cost cel cumparat drept Graham Thomas!!
 

anasstasia

Active Member
Sincer nu as fi vrut sa vind nimic, pentru ca nu stiu ce pret sa le pun. Mie imi plac multi de la tine, insa nu ai renunta tu la ei. :mrgreen:
 

lucia2002

Active Member
gradinar1 a spus:
lucia2002 a spus:
Pentru inceput, am de dat un queen elizabeth
Da, suna tentant :) numai ca nu prea cred ca am cu ce sa te tentez.
Eu am de dat asa:
- Virgo
- Peace
- Mr. Lincoln
- Double Delight
Nu fi asa sigura!! Sa stii ca m-ai nimerit cu Double Delight.
Ce zici, batem palma pentru la toamna?
 

bebe Iris

Active Member
Doamnelor, cred ca trebuie sa facem schimb si de butasi, la toamna :wink:
Stiu Oana ca tu nu te complici cu prinsul sub PET, dar poate doreste doamna...sau poate doamna... :rofl: , vorba bancului
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Da, Lucille, batem ce vrei tu!!! Super!!
Si da Bebico, facem si schimb de butasi - Oana, nu-i mare filozofie cu prinsul asta din butasi. Sapi bine locul unde-i pui, ii ingropi 2/3 in pamant, 1/3 afara, cu minim 3 noduri pe butas, o pereche de frunze in varf si-i pui in cap o sticla de plastic cu dop bine pus. Si-l lasi in pace pana primavara urmatoare cand o sa-i scoti treptat si sticla.
Atat!! Si se prind garantat!
Mai citisem pe-aici, prin topicurile mai vechi despre reteta unei doamne care zicea ca taie putin capatul de jos al butasului si-i infige un bob de orez sau de grau pentru ca incolteste rapid si ajuta trandafirul sa porneasca mai repede. Trebuie sa mai incerci si-o sa-ti iasa figura :wink:
 

bebe Iris

Active Member
Asa Madalina!!! :D :clap:
Stai sa-si faca curaj Oana sa incerce si sa vezi atunci ce mandra va fi de "copilasii" ei :wink:
 

elipopa

Active Member
lastari va dau si eu din toate soiurile pe care le detin!! eu nu ma mai incurc cu pet-urile, mai am nevoie doar de 5-6 trandafiri si as vrea sa pun direct cu radacina!!

gabrielais as vrea si eu unul de la tine Golden Silk, contra-cost, ca asa cum am spus, deocamdata nu am dubluri!!
 

geodezia

Well-Known Member
Anastasia pentru mine sa pastrezi mainzer fastnacht ..il iau eu .. contra cost cu cit l-ai luat sau cu cit e pe la furnizori .. multam
 
Sus