@magda# draga, Baronul e foarte frumos dar cel putin la mine, face doua ture de flori, a doua mai slabuta decat prima si e sensibil la patare neagra. Si creste foarte mare, foarte inalt.
Eu recomand cu mare caldura pentru o gradina nu prea mare floribunde pentru impactul vizual pe care-l creeaza. Daca vrei trandafiri frumosi si fara prea multe probleme de sanatate, ia-ti Kordes. Marele minus - nu au parfum, zici ca-s de plastic

Printre preferatii mei:
- Schneewitchen (sau Iceberg) si Innocentia - trandafiri albi care se scutura frumos, delicati, infloritori
- Lavaglut, H.C.Andersen sau Patrick Poivre d'Arvoire (rosu aprins, tufa foarte frumoasa, nu prea inalti).
- Maxi Vita, Leonardo da Vinci, Astronomia (flori simple), The Fairy dintre cei roz
- Gebruder Grimm (un roz portocaliu ciudat, foarte infloritor)
- Scepter d'Isle si Mary Rose dintre englezesti (frumosi, compacti, infloritori). Scepter d'Ísle se face cam maricel dar e senzational de frumos si are aproape nonstop flori
- Any Duperey si Julia Child dintre trandafirii galbeni
- Blue for you dintre movulii
Trandafiri pitici eu nu prea am - tot ce-am mentionat mai sus sunt tufe echilibrate, cam de 1 -1.2m cu exceptia lui Scepter. As zice ca in orice gradina ar trebui macar un trandafir de dulceata

.
Sunt trandafiri care infloresc bine chiar si in conditii foarte vitrege: vara asta au stat doua luni in gradina mea neudati (iulie-august), nimeni nu le-a rupt florile dupa ce au cazut si totusi sunt infloriti si frumosi in continuare. E drept ca toti sunt in al treilea an deci trandafiri maturi, in primul an au mare nevoie de apa ca sa creasca asa cum trebuie.
Am pus si cateva poze.
Spor!